Formule 1 goes Mario Kart

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Deze week verscheen er een simulatiefilmpje dat ons het nieuwe circuit van Zandvoort liet zien. En we moeten zeggen dat deze baan er toch wel verrekte goed uit gaat zien als we de beelden moeten geloven. Kombochten, breder asfalt en meer grindbakken: het lijkt erop dat Zandvoort alles uit de kast haalt om de Dutch Grand Prix zo spannend mogelijk te maken.

Geen overbodige luxe volgens velen, aangezien de afgelopen Grand Prix van Abu Dhabi nu niet bepaald een denderende race was. Iets wat we helaas moeten beamen. Afgezien van het benzine-gesjoemel van Ferrari en de vriendin van Gasly viel er niet veel te beleven. En ja, dat zette ons aan het denken. Hoe zouden we de Formule 1 nóg spannender kunnen maken?

Super Mario Formula 1

Waarom voegen we ’s werelds bekendste raceklasse en ’s wereld bekendste racegame niet samen? Iedereen is tenslotte opgegroeid met Mario, Luigi, Bowser en King Boo.

De F1-coureurs kunnen dan, net als bij Mario Kart, door de regenboog-blokjes heenrijden om een speciaal item te bemachtigen, waarmee de race toch nét effe iets spannender wordt. Met al die bananen, bommen en schilden hebben we geen safety car meer nodig om de boel spannend te maken! Het kan niet anders dan dat dit een succesformule van ongekende klasse gaat worden.

Williams gaat eindelijk als een raket

Een van de racestallen die zeker te weten in is voor deze verandering, is Williams. Het Engelse privé-team scoorde het afgelopen seizoen dan ook slechts één punt. Het enige dat dit team dit jaar gewonnen heeft, is dan ook de prijs voor de meeste laatste plekken (20e in de race) achter elkaar.

Met deze verandering zal 2020 er echter heel anders uit gaan zien voor het team van Frank Williams. Rijdt Russel of zijn nieuwe teamgenoot Latifi op de twintigste plek? Hoppa, dan pakken we gewoon even een regenboogblokje mee. De kans is groot dat dit een ‘raket’ als gevolg heeft, waarmee de wit-blauwe bolide weer mooi de broodnodige 20 seconden inloopt op de kop.

Williams gaat eindelijk als een rakket

Eindelijk een verklaring voor de spinnende Vettel

Het is inmiddels wel een traditie geworden: Sebastian Vettel die spint. Om het seizoen in stijl af te sluiten spinde de Duitser tijdens de GP van Abu Dhabi natuurlijk óók. Ditmaal niet na een on track battle met een van de 19 andere coureurs. Nee, ditmaal kon Vettel zijn spin niet inhouden tot zondag, en zette hij zijn signature move op zaterdag al in. Nét toen hij zijn eerste getimede ronde wilde aanzetten om precies te zijn.

Máár er is licht aan de horizon van 2020 voor Vettel! Zodra het hele Mario Kart-concept is doorgevoerd kan de Ferrari-coureur namelijk gewoon zeggen dat hij uitgegleden is over een gegooide banaan.

Renault’s blooper

Tot slot hebben we nog het inktspookje ‘Blooper’. En ja, ook dit spelelement geeft een verklaring voor een van de fenomenen van 2019. Tijdens de GP van Abu Dhabi spoot de Renault-motor van Daniel Ricciardo namelijk een flinke lading olie over Pierre Gasly, die erachter reed. Zou Renault in het grootste geheim wellicht al wat features aan het uitproberen zijn? Het lijkt er wel op…

Renault's inktspookje

Nu al zin in F1 2020!

Alhoewel 2019 net is afgelopen weten we één ding over het volgende seizoen in ieder geval zeker. Als deze Mario Kart features doorgevoerd worden, gaan we de leukste 22 races ooit tegemoet!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hélène Hendriks zegt ‘nee’ tegen badscène in bizarre kleedkamervideo

Op de vraag of Hélène Hendriks even in bad wil gaan liggen heeft de presentatrice een heel duidelijk antwoord. 

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto.