Eurovisie Wisseltruc

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Davina Michelle wil niet naar het Eurovisiesongfestival
Davina Michelle en Floor Jansen willen niet naar het Eurovisiesongfestival

De voorbereidingen op de Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival zijn in volle gang. Er is alleen één probleem: de vaderlandse kandidaat. Niemand wil de Nederlandse inzending worden dit jaar. Krijgen we een Eurovisie Wisseltruc?

Duncan heeft de lat hoog gelegd voor de volgende Nederlandse deelnemer van het Eurovisie Songfestival. De winnaar de vorige editie van het liedjesfestijn valt lastig op te volgen na een dergelijke prestatie. Nederlandse artiesten zijn niet heel happig op de open vacature. Er lijken op dit moment meer af- dan aanmeldingen te bespotten.

Davina Michelle

Artiesten zingen in alle toonaarde om onder een Eurovisieliedje uit te komen. De reden lijkt buiten kijf te staan: er valt niets meer te winnen dan gezichtsverlies. De kans is groter dan Jan Peter Balkenende weer minister president wordt dan dat Nederland voor de tweede keer achter elkaar het Eurovisie Songfestival wint.

Daarom spelen verschillende artiesten de ‘ik heb geen tijd’-kaart. De eerste dubieuze eer was voor Davina Michelle. De zangeres heeft een extern succes op dit moment niet nodig; na haar single Het duurt te lang tot vervelens toe werd gedraaid op de Nederlandse radio, bleef de Nederlandse artiest hitjes scoren. Ze heeft het daarom te druk met haar eigen carrière om het landsbelang te verdedigen.

(Lees verder onder de foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Davina Michelle (@davinamichelleofficial) op

Floor Janssen

Floor Jansen kwam met eenzelfde uitleg. De frontzangeres van de Finse metalband Nightwish kan er ook geen Eurovisie Songfestival tussenproppen. Nu is het sowieso de vraag of ‘we’ zitten te wachten op een bak hardrockherrie als opvolger van Duncan. Al heeft Floor bewezen bij De Beste Zanger van Nederland ook over andere zangkwaliteiten te beschikken.

Maar goed: ook deze rockchick had geen tijd om zich te bekommeren over de vaderlandse eer. Het Eurovisie Songfestival is voor een artiest dus lang niet zo belangrijk als een wereld- of Europees Kampioenschap voor een sporter is. Het lijkt er zelfs op dat zangers en zangeressen wegduiken op het moment dat ze op de shortlist staan om opgeroepen te worden.

(Lees verder onder de foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Floor Jansen (@floor_jansen_official) op

Eurovisie Songfestival Wisseltruc

Je kunt je dus beter afvragen: wie kunnen we beter niet benaderen voor het Eurovisie Songfestival? Het antwoord op die vraag lijkt simpel: een artiest waarvan je de afgelopen jaren niet veel hoorde én iemand die van het Eurovisie Songfestival houdt alsof het een broodje paling is. Dan blijft er in Nederland inderdaad maar één kandidaat over: Jan Smit.

Het kan geen toeval zijn dat de Volendamse volkszanger én voorzitter van de Nederlandse Eurovisionfanclub de presentatie van de show toebedeeld kreeg. Dat kan moeilijk zijn door zijn ruime presentatie-ervaring. Jan is gekozen omdat hij hét reddingsplan is van de organisatie. Wanneer de afmeldingen blijven binnenstromen, kunnen Jan en co-host Edsilia Rombley ‘gewoon’ onze inzending zijn.

Om de Eurovisie Wisseltruc daarna compleet te maken, zal er ook een nieuwe presentator aan het duo Chantal – Janzen toegevoegd moeten worden. In dat geval breekt Nederland óók met de traditie van man-vrouw. Chantal heeft namelijk nog wat goed te maken met Wendy van Dijk en zal haar daarom de presentatieklus wel toespelen. Geef Chantal dan eens ongelijk: op het moment dat de inzending de punten niet binnen gaat halen, moeten we andere manieren vinden om ‘hard te gaan’.

Laatste nieuws

Foto: Blond model Lisa Groothuijzen kleedt zich om voor de camera

Blondine Lisa Groothuijzen laat niks aan de verbeelding over terwijl ze zich omkleed voor de camera..

Foto: Anna Nooshin laat inhoud van zeer luchtig topje zien

Anna Nooshin heeft het waarschijnlijk erg warm, want ze laat zomaar alle inhoud van haar luchtige topje zien...

Foto: Spelersvrouw Jaimy Kenswiel knalt bijna uit haar topje

De prachtige vriendin van Denzel Dumfries, namelijk Jaimy Kenswiel, weet bijna uit haar topje te knallen op deze verleidelijke foto.