Ellen Hoog komt weer eens binnenwaaien

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Je hebt altijd dat ene hockeymeisje dat na haar carrière uit beeld waait. Zo ook Ellen Hoog. Nu is de nood nooit hoog genoeg geweest om over Ellen te schrijven, maar hé: als er een storm naar je vernoemd wordt, dan waai je automatisch weer in beeld. Hoe gaat het eigenlijk met deze chick with a stick?

Ellen Hoog kende een stormachtige hockeycarrière. De pijlsnelle middenvelder was lange tijd één van de blikvangers van het Nederlandse hockey. Sinds haar debuut in het Nederlands hockeyteam in 2004 ging het haar voor de wind. En da’s niet gek, met windkracht zes in de rug.

Storm Ellen

Tien jaar na haar debuut in Oranje werd ze uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld. Dat jaar (2014) had haar sowieso geen windeieren gelegd: ze won in dat jaar namelijk niet alleen de Champions Trophy met Oranje, maar werd ook wereldkampioen in eigen land met de rest van de hockeydames.

(Lees verder na foto)

Je doet Ellen tekort als je het alleen over die Champions Trophy en WK-titel hebt. Mede dankzij haar talent wonnen ‘we’ namelijk ook nog een enorme lading Europese en Olympische titels. Ook buiten het hockeyveld werd zij gezien: zo stond ze samen met Eva de Goede model voor het toonaangevende Amerikaanse sportblad Sport Illustrated.

Ondanks al die internationale successen met de hockeydames, blies Ellen haar Oranje-verhaaltje na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) toch uit. Een jaar nadat ze stopte als internationaal, bleken ook haar actieve hockeydagen in clubverband overgewaaid.

Wat komt er na de storm?

Het was tijd voor andere dingen, maar wat? Tijdens haar hockeycarrière probeerde ze in twee opleidingen uit, maar dat werd geen succes. Noodweer werd het echter niet in het leven van Ellen: het geluk zuchtte via andere windrichtingen haar leven binnen.

Ellen werd namelijk Hoogzwanger en is inmiddels moeder van Bowie Mae. En of ze nu een hockeystick vast heeft of het handvat van een kinderwagen: Ellen is klaar voor elke storm.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Deze bekende Nederlanders zitten stiekem in Eurovisie-clip ‘Europapa’ van Joost Klein

Joost Klein heeft eindelijk zijn nieuwe clip laten zien en die zit vol bekende koppen. Deze mensen doen allemaal mee. 

Quincy Promes vermaakt zich prima in Rusland: dit is zijn beeldschone nieuwe vriendin

Quincy Promes vliegt soms naar dubai om zijn vriendin, rapper Dreamdoll, te ontmoeten voor een paar wilde nachtjes.

Foto: Prachtige Kelly Piquet maakt Max Verstappen alvast warm in Bahrein

De seizoensstart van de F1 is in Bahrein. Kelly Piquet is aanwezig en max Verstappen geniet zo te zien met volle teugen.