EK 2021: Alles wat je als Oranje-fan moet weten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wanneer speelt Oranje op het EK 2021? Op welke zender doet Hélène Hendriks de voorbeschouwing? Waar scoor je net zo’n Oranje-outfit als Rafael van der Vaart? Zó bereid je jezelf voor op het Europees Kampioenschap!

Wanneer speelt Oranje wedstrijden op EK 2021?

De groepsfase van het EK 2021 vindt plaats in verschillende Europese landen. Het Nederlands Elftal mag alle groepswedstrijden ’thuis’ in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam spelen. Als Oranje deze wedstrijden doorkomt, zal het in andere stadions moeten spelen. De finale vindt uiteindelijk plaats in het Wembley stadion in Londen, Engeland.

Lees ook: Deze foto van Hélène Hendriks in De Oranjezomer zorgt voor ophef

Deze datums van de groepswedstrijden van Oranje kan je alvast in je agenda zetten:
13 juni, 21:00 Nederland – Oekraïne
17 juni, 21:00 Nederland – Oostenrijk
21 juni, 18:00 Noord-Macedonië – Nederland

Oranje selectie: welke spelers gaan mee naar het EK?

Bondscoach Frank de Boer heeft op 26 mei de definitieve 26-koppige selectie spelers bekendgemaakt die meegaan naar het EK 2021. In eerste instantie riep hij een grotere groep op, waarvan er na een korte voorbereiding in totaal 8 spelers afvielen. De meest opvallende afwezige is Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk, die bij zijn club Liverpool ernstig geblesseerd raakte en dus af moest zeggen voor het EK 2021.

Dit is de definitieve EK-selectie van Oranje:

Keepers: Jasper Cillessen, Tim Krul en Maarten Stekelenburg

Verdedigers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Joël Veltman, Stefan de Vrij en Owen Wijndal

Middenvelders: Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Georginio Wijnaldum

Aanvallers: Steven Berghuis, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Donyell Malen, Memphis Depay, Quincy Promes en Wout Weghorst.

Welke Oranje acties zijn er in de supermarkt?

Hoewel we niet massaal naar een stadsplein of café kunnen om met z’n allen de wedstrijden van Oranje live op groot scherm te kijken, kan je thuis nog steeds een prima oranjesfeertje creëren. In de supermarkten is de EK-koorts toegeslagen, waardoor je hier en daar interessante (gratis) oranje-prullaria kunt scoren. Rafael van der Vaart loopt te koop met de ‘fluoranje’ outfit van Lidl, Frank Lammers en Snollebollekes promoten samen namens Jumbo de Oranjecape, Heineken heeft een vrolijk Holland Hemd gemaakt, en bij een 7-pack Bavaria krijg je gratis het Oranje geluksbroekje. Wie zin heeft om z’n boodschappen de komende weken te spreiden tussen verschillende supermarkten kan dus een van-top-tot-teen Oranje-outfit scoren!


Waar kijk je de EK wedstrijden en voorbeschouwing?

Je weet nu wanneer Oranje z’n wedstrijden op het EK 2021 af gaat werken, wie je op het veld kunt gaan bewonderen en welke outfit je tijdens het kijken aantrekt, maar op welke tv-zender moet je zijn voor EK wedstrijden en de voorbeschouwing? Gelukkig is er wat dat betreft genoeg keus. De wedstrijden zelf worden ‘gewoon’ bij de NOS op NPO 1 uitgezonden. Deze zender heeft uiteraard ook voorbeschouwingen voor, tijdens en na de wedstrijd. Échte kenners stemmen natuurlijk af op De Oranjezomer van Veronica Inside. Niet alleen omdat het sowieso interessant gaat worden wat René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee elke dag gaan roepen in hun speciale EK-studio, maar ook omdat publieksfavoriet Hélène Hendriks namens De Oranjezomer elke dag op pad is om je het laatste Oranje nieuws te bezorgen. De Oranjezomer is dagelijks twee keer op SBS6 te zien. Eerst van 20:00 tot 20:45 en vervolgens van 22:50 tot 00:00.

De Oranjezomer SBS6 Helene Hendriks

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!