Eindelijk weer film over Eerste Wereldoorlog: 1917

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
1917 film Eerste Wereldoorlog

Veel bekende gezichten in explosieve eerste trailer van Sam Raimi’s nieuwe blockbuster over ‘The Great War’…

We begrijpen het hoor: vergeleken met WOII is de Eerste Wereldoorlog maar ‘saai’. Het is langer geleden, er gingen minder mensen dood, sommige deelnemende landen bestaan niet eens meer, soldaten zaten vooral in loopgraven, geen legendarische ‘D-Day’-veldslag… En tóch zijn we blij dat er eindelijk weer een grote film over deze vaak ondergesneeuwde oorlog uit gaat komen! We leggen even uit waarom 1917 sowieso een hit gaat worden…

‘The Great War’ tastbaar maken

Wat maakt een oorlogsfilm leuk, interessant en spannend? Wie een paar minuutjes op Wikipedia gezeten heeft kan je zo vertellen hoe WOI begint, wie er ‘wint’, hoe de grote veldslagen aflopen. Je wil dus vernieuwen waar je kan, maar toch zo dicht mogelijk bij de waarheid blijven. Bij een ‘ver van je bed-oorlog’ als deze moet je inzoomen op de menselijke kant, zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen. Gelukkig zijn er in het verleden genoeg goede voorbeelden uitgekomen. Christopher Nolan maakte in 2017 met Dunkirk nog een geslaagde film over een terugtrekkend leger – niet direct het meest ‘sexy’ onderdeel van oorlog. Hij gebruikte persoonlijke verhalen en een steeds tikkende klok om de film toch urgentie en entertainmentwaarde te geven.

Sam Raimi, de regisseur van 1917, heeft zich laten inspireren door Nolan, maar ook door bijvoorbeeld Saving Private Ryan. Hij volgt twee jonge, gewone soldaten (Dean Charles Chapman, ‘Tommen’ uit Game of Thrones en George MacKay) die de een boodschap moeten overbrengen waar duizenden levens, waaronder die van hun broer, vanaf hangen. Tel daar brute en rauwe visual effects en een handjevol zéér bekende gezichten bij op (Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden en Mark Strong), en je hebt een film waarin mensen sowieso geïnteresseerd gaan raken! Wij zijn in ieder geval ‘om’ – en gaan in januari graag richting de loopgra.. uh, bios!

Laatste nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Gerelateerde berichten