Eindelijk wat anders op je verkeersbord!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoog in het Zwitserse alpenlandschap stijgt de politieke correctheid ze een beetje naar de bol. In Genève hebben ze de wens om vrouwen meer zichtbaar te maken op straat. En wat is daar de beste manier voor? Juist, verwijder de mannen van je verkeersborden. 

Dit klinkt als een slechte 1 April-grap, maar niets is minder waar. In plaats van de vertrouwde stick-figure die vol trots het zebrapad trotseert, tonen de borden in de Zwitserse stad nu zwangere vrouwen, dames en heren met wandelstok, of zelfs lesbische stellen. En in de toekomst worden ook transgenders, gehandicapten en dikke mensen prominenter op de borden gezet, als het aan de burgemeester ligt.

 

Het klinkt heel belachelijk, maar wanneer je er over nadenkt is het helemaal niet zo’n slecht idee. Als we met zijn allen wat politiek correcter de weg op gaan, wordt het vast een stuk gezelliger in het verkeer. En daar hebben we allemaal baat bij. Dus, we zijn zo vrij geweest om vast een aantal veranderingen te verzinnen. Ben maar niet bang, we gaan Nederland niet veranderen in één grote fietsstraat. Maar onze ideeën zijn wel goed voor het milieu en je humeur.

Haaientanden

De beestjes worden met uitsterven bedreigd en wij kalken hun tanden vrolijk op de straat en spiezen ze op borden. Het mag een wonder heten dat Greenpeace, het WNF en Freek Vonk niet eerder actie hebben ondernomen tegen deze brute dierenmishandeling. Bovendien is een haaientand een onnodig agressieve uiting op de openbare weg. Geen wonder dat mensen achter het stuur soms wat boos zijn, terwijl ze constant oog in oog komen met een van de dodelijkste wapens uit de natuur.

Nee, haaientanden zijn not done. Veel te agressief, veel te slecht voor de dieren. Dus wij pleiten voor een alternatief. In plaats van de haaientand zouden we beter een varkensstaart kunnen gebruiken. Zo’n vrolijk kriebeltje op de weg maakt je toch een stuk vrolijker? En dan hebben de varkensboeren meteen een bestemming voor hun overtollige vee.

Of nog een beter idee: vervang de haaientanden met borden van bloemetjes. Niet alleen vrolijk en kleurrijk, maar ook nog eens goed voor de bijen in ons land! De bijenpopulatie loopt namelijk al jaren schrikbarend terug. En dat is niet goed voor de natuur. Dus: schilder net zoals Britney Spears een bloemetje op straat, knal een bloem-bord op de paal en iedereen is blij.

(tekst loopt door na de afbeelding)

bijenvriendelijk verkeersbord
Bijen-vriendelijk verkeersbord

Drempels

Nog zo’n gi-gan-tische frustratie van menig automobilist: de verkeersdrempel. Het idee van de drempel is dat het verkeer er rustiger aan toegaat. Maar als je een straat met veel drempels te pakken hebt, vliegt je bloeddruk hoger op en neer dan je auto. Niet bepaald bevorderlijk voor de rest van de reis ook. Vandaar dat het een goed idee zou zijn om de drempels iets anders in te richten. In plaats van de huidige opmaak, waarbij een gestreept patroon aangeeft dat er een verhoging in de weg zit, zouden we dikke mensen op de weg moeten tekenen. En daar kiezen we niet zomaar voor.

Wij zien het namelijk zo voor ons: Nederlanders worden met zijn allen steeds dikker. Het zou dus wenselijk zijn om wat vaker de fiets te pakken. En met een fiets over een drempel rijden is een stuk minder vervelend. Dus wanneer drempels net dikke mensen zijn, wordt je misschien gestimuleerd om vaker de fiets te pakken. Wat weer goed is voor de volksgezondheid. En hier komt het klapstuk: wanneer Nederlanders weer minder overgewicht hebben, gaan we de drempels ook minder hoog en minder frequent maken. Win-win!

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid wordt in 2020 op veel plekken verlaagd naar 100 km/h. Vinden wij ook niet chill, maar soms kun je er niet zoveel aan doen. Er wordt al gevreesd dat het voor de politie moeilijk gaat worden om deze maatregel te handhaven. Dus wij besloten ze daar een handje bij te helpen.

Ons voorstel is om meer flitspalen in Nederland te plaatsen. Maar dan niet zo’n saaie, onopvallende paal. Nee, wij pleiten ervoor om flitspalen een make-over te geven! Ontwerp de flitspaal zo dat het net een mooie mevrouw (of wellicht man, we don’t judge) is die aan de kant van de weg staat. Dit kan om twee redenen alleen maar goed uitpakken!

Allereerst remmen we massaal af om de nieuwe flitspaal even goed te bekijken. Een mooie jongedame is immers wel reden om eventjes wat rustiger aan te doen en je ogen goed de kost te geven. Wanneer je dan ontdekt dat de vrouw in kwestie eigenlijk een paal is, ben je al lekker afgeremd en vlieg je dus niet op de bon.

Ten tweede is het geen straf om op je autoritje met regelmaat wat aangenaams naast de weg te zien staan. Langzamer rijden is dan geen straf meer; en je komt ongetwijfeld elke dag met een grote glimlach op je bestemming aan. En mocht dit werken, dan kunnen we wellicht de 60-borden veranderen naar 69-borden. Zou onze eindredacteur in ieder geval erg blij van worden. Nu alleen nog kiezen wie we voor paal willen zetten. Wij denken Chantal, of misschien wel Katja of Gaby?

(tekst loopt door na de afbeelding)

Geen gefoeter tijdens het getoeter

Tot slot pakken we nog het luide, vervelende lawaai dat sommige auto’s toch wel erg frequent maken aan. Je leest het goed, we gaan de toeter aanpakken! In plaats van het vervelende, monotone lawaai, kiezen wij voor een meer positieve aanpak. Tesla loopt al voor in deze ontwikkeling, door een auto te ontwikkelen die scheetgeluidjes kan maken en met voetgangers kan praten.

Nou zijn scheetgeluiden heel erg flauw en achterhaald, dus we hebben een beter idee: Martien Meiland. Dat zou de wereld een stuk aangenamer maken. Stel je eens voor: je staat te wachten op een stoplicht en degene voor je rijdt niet door wanneer het groen is. In plaats van een nare claxon-kannonade, gooi je er even een Meilandje in: ‘Wat goooooeeeeeeeeeedd’. De auto voor je zal sneller vertrokken zijn dan Max Verstappen bij de start van een Grand Prix.

(tekst loopt door na de afbeelding)

Politiek correct

We hebben in Nederland dus nog een hele weg te gaan alvorens we net zo politiek correct zullen zijn als in Genève. Er moeten nog flink wat verkeersborden, -situaties en -regels aangepast worden, voordat we net zo netjes en beleefd zijn als de Zwitsers. In dat opzicht heeft politiek correct Den Haag nog een hoop te doen. Al zal er één verkeersbord zijn waar ze nu al meer dan tevreden over zijn. Al wordt dat sentiment zeker niet overal gedeeld.

Bord F12
Bron: Cumela.nl

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...