Dit zijn de 5 meest hilarische uitspraken van Marcel van Roosmalen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Maarten van Roosmalen, Nederlands schrijver en columnist, staat bekend om zijn vaak hilarische uitspraken. Met zijn gortdroge humor en scherpzinnige observaties weet hij keer op keer zijn publiek te laten lachen en nadenken. Lees hieronder de 5 meest hilarische uitspraken van Marcel van Roosmalen. 

1. ”Fiets maar lekker over de trap”

Deze video is viraal gegaan dankzij het platform van Dumpert. In het fragment wordt de beroemde Arnhemse schrijver en columnist betrapt op een ontmoeting met een jonge NEC-fan, en de reactie van Van Roosmalen is ronduit komisch. De video begint met een onverwachte ontmoeting tussen Marcel van Roosmalen en twee jonge jongens, waarvan er één duidelijk maakt dat hij fan is van NEC. Van Roosmalen, die bekend staat als fervent aanhanger van Vitesse, neemt deze onthulling echter niet zonder een flinke dosis humor. Met een sarcastische glimlach op zijn gezicht zegt hij tegen de jonge NEC-supporter: “O, jij bent voor NEC? Fiets dan maar lekker naar beneden over die trap!”

2. ”7 journalisten en maar liefst 700 broodjes”

Het volgende fragment is ook vrij bekend. In de uitzending van Voetbal Inside is Marcel te gast en wordt er door een kijker gevraagd hoe hij de wedstrijd Zulte Waregem – Vitesse heeft ervaren. De manier waarop hij reageert is hilarisch. Het publiek houdt het niet droog van het lachen door de droge manier van spreken. Een vrijwel triest verlopende dag, met weinig spectaculaire gebeurtenissen, weet hij op een briljante manier te brengen. In de rust van de wedstrijd at hij maar liefst 6 broodjes in de persruimte. Volgens hem waren maar liefst 700 broodjes aanwezig in die ruimte.

3. ”Zo.”

Dat Marcel van Roosmalen voornamelijk bekend staat om zijn kurkdroge humor, is voornamelijk te zien aan tafel bij VI. Elke keer als Marcel langs kwam liet hij Derksen, Genee en van der Gijp enorm gieren. De uitzending begint hilarisch zodra van Roosmalen komt aanlopen en verteld dat hij verdwaald was achter de schermen. Als hij eenmaal op zijn plek zit, neemt hij een slok van zijn biertje. Genee vraagt aan Marcel wat hij van het bier vindt. ”Het is ongelooflijk lekker bier”, antwoordt van Roosmalen. Vervolgens wordt gevraagd of Marcel de slogan één wilt zeggen. ”Zo.” luidt het, werkelijk waar zo droog dat het hele publiek in een deuk ligt.

4. ”Ik heb vanavond een vlaflip op”

Het volgende fragment is ook weer een mooie. Marcel wordt even kort gevraagd naar wat hij lekker vindt. Maar de schrijver laat zich niet voor een soundbite-karretje sparren. In plaats van een beetje mee te werken en een kort antwoord te geven, noemt de schrijver letterlijk alles op wat hij lekker vindt. En dat is nogal een lijst. “Ik heb vanavond vlaflip op” roept Marcel richting het einde van zijn betoog. Tegen die tijd liggen de meeste mensen in het publiek al weer dubbel van het lachen.

5. “Caroline van der Plas is Johan Derksen in een vrouwenlichaam”

Marcel van Roosmalen is niet vies ervan om af en toe de politiek ook even goed een hak te zetten. Dat deed hij bij de BBB nog even een tandje harder. Nadat hij Caroline van der Plas al een pol-pot genoemd had, moest hij er natuurlijk nog een stapje bovenop doen. Eerst maakt hij nog even de gehele boerensector een beetje belachelijk door heerlijke overdrijvingen te doen. En wat kon Marcel toen bedenken? Hij noemde Caroline van der Plas een mediapersoonlijkheid: “Johan Derksen in een vrouwenlichaam. Ze blijft altijd zichzelf, maar daar hoort ook bij dat ze geen rapporten leest, niet luistert naar andere en gewoon blijft doorpraten.”

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat haar achterzijde flink schudden in flinterdun zomerjurkje (video!)

Jutta Leerdam is blij met het lekkere weer en laat haar achterzijde flink schudden in een dun zomerjurkje!

Anna Nooshin laat tijdens safari vooral haar eigen enorme pluspunten zien (video)

Anna Nooshin laat met trots prachtige beelden zien van haar safari in Afrika. Het lijkt er op dat ze nog meer trots is op iets anders!

Schatrijke Rico Verhoeven vergeet koffers tijdens gratis vakantie (video)

Rico Verhoeven denkt lekker op vakantie te gaan, maar vergeet vervolgens zijn koffers!