Dit zijn de 3 beste bestemmingen voor een ruige motorvakantie

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Mannen met een motor opgelet: wil je graag eens met het stalen ros écht op vakantie, maar heb je geen zin om tussen de Nederlanders filerijdend richting Zuid-Frankrijk te gaan? Dit zijn de vetste bestemmingen voor een échte mannentrip…

Wie veel bloed, zweet, tranen en geld in zijn motor gestoken heeft, wil vast ook eens een keer écht op pad met zijn tweewieler. Dat betekent ver weg van de Nederlandse snelwegen, en als je écht een unieke reis wilt maken zelfs afscheid nemen van de Europese routekaart! Hieronder vind je een drietal toffe bestemmingen voor je ultieme motorvakantie…

Op avontuur tussen de Noorse fjorden

Hoewel je misschien niet meteen aan Noorwegen zou denken bij het plannen van een motorvakantie, leent het Scandinavische land zich toch ontzettend goed voor een straffe trip tussen de legendarische fjorden. Je kunt de vakantie zo lang maken als je wilt, maar houd wel rekening met de seizoenen. Het kan immers aardig koud worden in het noorden van Noorwegen. Zorg daarom dat je de juiste motorkleding bij je hebt die tegen een flinke portie kou bescherming geven. Je kunt je trip het beste beginnen in Bergen, en dan vanuit daar de fjorden intrekken. Het mooie van Noorwegen is dat de wegen altijd uitstekend onderhouden worden, en dat je langs de route meer dan voldoende schone en gezellige accommodaties tegenkomt waar bovendien lekker gegeten kan worden. Let wel op, alles is in Noorwegen een stuk duurder dan in Nederland. Kijk dus niet vreemd op als dat welverdiende biertje na een lange dag touren bijna 10 euro kost!

Met de motor door Marokko

Nog een ontzettend vette trip om met de motor te maken is een lange reis door Marokko. Je kunt het rifgebergde prima op de motor verkennen, en als je daar in de buurt bent meteen de schitterende omgeving rond de stad Fez bezichtigen. Eenmaal klaar in deze regio rijd je door richting het Atlasgebergte en de beroemde stad Marrakech. Het leuke van een trip naar Marokko is dat je hem volledig met je eigen motor kunt maken. Je kunt namelijk vanuit het zuiden van Spanje een boot pakken naar Ceuta, de Spaanse enclave in het noordelijkste puntje van Marokko. Vanuit daar rol je zo de weg op. Als je minder tijd hebt kan je natuurlijk ook altijd een motor huren. Wie gehecht is aan zijn motorhelm kan deze eventueel nog als extra handbagage meenemen in het vliegtuig. Check voor vertrek altijd even of de luchtvaartmaatschappij hier schappelijk in is!

Motorvakantie langs kust Californië

Nog een legendarische route is de lange kustlijn van Californië. Hierin heb je veel verschillende mogelijkheden, maar een trip vanuit Los Angeles naar San Francisco zou zeker hoog op je lijstje moeten staan. Onderweg kan je tijdens deze trip echt ontelbaar interessante stops of omwegen maken. Wat dacht je van een barre tocht door Death Valley? Of een magische trip langs de beroemde nationale parken van de Amerikaanse staat? Het ligt allemaal binnen de mogelijkheden. Het toffe van de Verenigde Staten is dat er, vooral aan de westkust, talloze mogelijkheden zijn om de meest uiteenlopende motoren te huren. Je voelt je soms echt als een kind in een snoepwinkel!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Famke Louise heeft zeer ‘spaicy’ piercing laten zetten (foto’s)

Famke Louise weet maar niet van ophouden en heeft een piercing laten zetten op een zéér interessante plek!

Beeldschone atlete Lieke Klaver duwt meer kilo’s de lucht in dan gemiddelde man (video)

Dat Lieke Klaver sterk is, kun je maar al te goed aan haar gespierde verschijning zien. Maar de gewichten die deze dame de lucht in kan smijten, laat menigeen schrikken..

Zit Jake Paul achter breuk tussen Jutta Leerdam en schaatsteam Jumbo? (video)

Jutta Leerdam en Jumbo gaan uit elkaar! Is Jutta's steenrijke vriendje Jake Paul stiekem de boosdoener?