Dit wist je nog niet over actrice Thekla Reuten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Actrice Thekla Reuten is véél meer dan alleen onderdeel van de pauzeact bij het Songfestival. Dit wist je nog niet over deze betoverende dame!

Thekla Reuten met Davina Michelle in Songfestival

Wie was toch die mysterieuze vrouw met die mooie teksten tijdens het optreden van Davina Michelle bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam? Niemand minder dan Thekla Reuten werkte mee aan de zogenaamde Eurovision interval act. Haar bijdrage was niet muzikaal, maar zeker wél een performance! Haar gezicht werd in het begin van het nummer op het enorme videoscherm geprojecteerd. Thekla sprak zoals alleen zij dat kan een diepzinnige tekst over onze relatie met water. Later was ze ook nog te zien in een beeldfragment waarin Thekla Davina een enorme vloedgolf in probeert te lokken. Veel kijkers waren enorm onder de indruk van het schitterende optreden, maar alleen de filmkenners herkenden het gezicht van Thekla Reuten!

Lees ook: 2 opvallende dingen aan de Songfestival-jurk van Chantal Janzen

De Tweeling was haar grote doorbraak

De inmiddels 45-jarige Thekla Reuten is al jaren een begrip in de filmwereld. Ze was echter niet meteen de ster die ze nu is. Na een aantal kleine en redelijk succesvolle Nederlandse films speelde Thekla in 2002 de hoofdrol in De Tweeling, de film die haar doorbraak betekende. De emotionele dramafilm werd genomineerd voor een Oscar, waardoor de naam van Thekla Reuten ineens ook internationaal op de radar kwam te staan.

Thekla speelde in Lost en The American

Ken je de tv-serie Lost nog? Thekla Reuten speelde in 2008 een rol in deze mateloos populaire reeks. In seizoen vier mocht ze de rol van Elsa, de Duitse liefde van Sayid vertolken. Haar personage bleef niet lang hangen: diezelfde Sayid schoot Elsa kort na haar introductie neer. Gelukkig werd Thekla in latere grote producties wél optimaal gebruikt. Zo schitterde ze naast Colin Farrell in de hilarische cultfilm In Bruges en speelde ze ook een belangrijke rol in de door Anton Corbijn geregisseerde film The American.

Rosa Reuten is niet haar zus

Hoewel ze heel erg op elkaar lijken, zijn Thekla Reuten en actrice Rosa Reuten geen zussen! Ze zijn wél familie van elkaar: Rosa is het nichtje van Thekla. Rosa Reuten zou je kunnen kennen van haar rollen in Goede Tijden Slechte Tijden, Flikken Maastricht en Penoza. Rosa en Thekla Reuten hebben wel een soort zusterband: ze worden vaak samen gespot, en gingen ook al een aantal keer samen op de foto voor Nederlandse tijdschriften.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rosa Reuten (@rosareuten)

Thekla Reuten heeft Italiaanse moeder

Hoewel Thekla Reuten in series en films vaak Nederlandse of Duitse rollen moet spelen, zou ze ook zéér geloofwaardig een inwoner van nóg een Europees land kunnen vertolken. De moeder van Thekla Reuten is namelijk Italiaans! Ineens snap je waar die intense blik en klassieke schoonheid vandaan komt!

Warrior Nun op Netflix is Thekla’s nieuwste werk

Oké, Thekla Reuten was dus een big deal in de 00’s. Maar komt ze tegenwoordig ook nog ergens in beeld? Jazeker! De actrice had onlangs een rol in Red Sparrow met Jennifer Lawrence, en zat bovendien in de spannende Netflix-serie Warrior Nun. In het fragment hieronder zie je hoe ze als Julian Salvius uitlegt hoe zo’n portaal naar een andere dimensie precies werkt…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Beeldschone Amber Brantsen geniet intens op zonnige foto

Amber Brantsen heeft even een dagje vrij van haar werk bij Viaplay. En die brengt ze door in de volle zon. Natuurlijk maakt ze even een mooie foto.

Foto: Irene Schouten zet haar mooie meiden in voor zonnig vakantiekiekje

Irene Schouten heeft een welverdiende vakantie ingelast voor zichzelf. En tijdens die vakantie moet ze even haar mooie meiden laten zien!

Nicol Kremers deelt eerste foto’s van pikante betaalde website

Nicol Kremers van Massa Is Kassa heeft een nieuwe inkomstenbron. Ze gaat geld vragen aan haar fans voor bijzondere foto's.