Deze ijzerwaren moeten standaard in je gereedschapskist zitten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Of je nu een simpel schilderij in de gang wilt ophangen of dat je een wooncrisis moet oplossen; er zijn een aantal musthaves in de gereedschapskist van elk huishouden. Naast dat je alle tools nodig hebt om bijvoorbeeld te kunnen boren, hameren of zagen, heb je ook diverse soorten ijzerwaren nodig. We snappen heel goed dat je van sommige items nog nooit gehoord hebt, maar deze kunnen wel heel erg van pas komen. We zetten alle belangrijkste ijzerwaren voor je op een rij, zodat jij in de toekomst nooit misgrijpt.

Schroeven

Schroeven zijn waarschijnlijk de meest gebruikte ijzerwaren op de markt. Je kunt schroeven voor allerlei doeleinden gebruiken, zoals het ophangen van je handdoekhaakje in de keuken, maar ook om meubels in elkaar te zetten. Kortom, voor de doe-het-zelver en de man met twee linkerhanden zijn schroeven onmisbaar. Schroeven kun je met een boormachine gemakkelijk in de muur draaien, maar zorg wel dat je een goede machine gebruikt voor de muur waar je ze in wilt draaien.

Spijkers

Spijkers kun je eigenlijk voor gelijksoortige klussen als schroeven gebruiken, al zijn ze een stuk minder stevig. Deze kun je dus beter gebruiken om lichtgewichte schilderijen of decoraties aan de muur te bevestigen, of om wat extra hold te geven tussen de schroeven. Met een hamer kun je deze gemakkelijk in de muur slaan, mits deze niet van beton is.

Pluggen

Pluggen heb je vaker nodig dan je denkt, want deze kunnen perfect dienen als extra beveiliging tussen de spijker en de muur. Om een spijker of een bout in de muur te krijgen, heb je bijna altijd een plug nodig. Deze zorgt ervoor dat de spijker of bout vastgeklemd wordt in het gat in de muur, waardoor het extra stevig vast blijft zitten. Dit is niet alleen veiliger, maar ook beter voor je muren.

Moeren

Moeren zijn metalen ringen met een zeshoekige omtrek. Deze zijn bedoeld om voorwerpen aan elkaar te verbinden. Doordat er schroefdraad in de binnenkant zit, kun je hier een bout indraaien om deze strak vast te zetten.

Bouten

Zoals hierboven beschreven gaan moeren veelal in combinatie met bouten, waardoor je materialen aan elkaar kunt bevestigen. De bout is een ronde staaf met schroefdraad aan het einde waar de moer opgedraaid kan worden. Met een steeksleutel draai je deze goed vast, waardoor de bevestiging ijzersterk is.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.

Kelly Piquet is vlak voor de GP van China in het verkeerde land met haar grote liefde (foto’s!)

Vlak voordat Verstappen in actie moet komen in China reist zijn grote liefde Kelly Piquet af naar het verkeerde land! Zullen ze wel op tijd zijn voor het raceweekend?!

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!