De beste foto’s van Dionne Stax: nog steeds de mooiste nieuwslezeres

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ooit was Dionne Stax ieders favoriete nieuwslezeres. Tegenwoordig zie je haar allesbehalve dagelijks op tv. Deze foto’s stillen de honger hopelijk een beetje!

Student Dionne Stax bij NOS op 3

Hoe Dionne Stax op piepjonge leeftijd als nieuwslezeres bij het ‘grote’ Journaal terechtkwam? Die stap was eigenlijk niet meer dan logisch. Dionne liep al een aantal jaar rond op de NOS-redactie als stagiair tijdens haar studie. Reken maar dat de talentscouts van de nieuwszender al vroeg in de gaten hadden dat deze studente geknipt was voor de desk! Na eerst zwoegen op de binnenlandredactie werd ze klaargestoomd voor de camera bij NOS Headlines en later NOS op 3.

Dionne Stax nos op 3
Foto: NOS

Niet veel later draaide ze achter de schermen al mee bij het NOS journaal als redacteur. Toen Annechien Steenhuizen een jaar later doorgeschoven werd naar het achtuurjournaal kwam er een plekje vrij bij het ochtendjournaal. Het duurde niet lang voor heel nieuws-kijkend Nederland stiekem een crush op die nieuwe blonde nieuwslezeres had!

Lees ook: De mooiste foto’s van Hélène Hendriks: hockeymeisje met balgevoel

Vuurdoop bij het Journaal

Dionne Stax werd in haar eerste jaren bij het Journaal meteen voor de leeuwen gegooid. Het wereldnieuws houdt geen rekening met onervaren nieuwslezeressen! In 2015 was het Dionne Stax die toevallig dienst had toen er een aanslag werd gepleegd op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo in Parijs. De NOS was non-stop aan het uitzenden, en Dionne moest al deze extra journaals in goede banen leiden. Improviseren bleek in haar bloed te zitten. Deze marathonuitzending betekende uiteindelijk haar grote doorbraak: achter dat ‘lieve snoetje’ bleek een razendsnel schakelende anchorwoman te schuilen. Toen de camera’s eindelijk uitgingen na deze zware nieuwsdag ontving Dionne Stax een staande ovatie van haar collega’s.

Dionne Stax Journaal Dionne Stax Journaal
Foto’s: NOS

Vierdaagse foto’s van Dionne Stax

Niet alleen de interesse in Dionne Stax als presentatrice, maar ook Dionne Stax als mens werd groter. Ineens moest de blondine rekening gaan houden met het feit dat ze niet zomaar anoniem op straat kon lopen. Zo werd ze bijvoorbeeld gespot als wandelaar bij de Nijmeegse Vierdaagse, een evenement waar Dionne elk jaar aan meedoet. Verstoppen kan niet tijdens het wandelevenement, dus glimlachte ze breed als ze weer eens op de foto moest met een fan. Uiteindelijk begon ze ook zelf wat vaker foto’s uit haar privéleven te delen. Ook in interviews werd ze steeds openhartiger. Veronica Magazine vroeg haar ooit met een knipoog: ‘in bed of in het bos?’ Als buitenmens kent Dionne het gevaar van teken op vervelende plekken, dus koos ze ‘veilig’ voor het bed…

Dionne Stax Vierdaagse Dionne Stax Vierdaagse
Foto’s: Instagram @dionne_stax

Dionne als ‘schermvrouw’ bij verkiezingen

Herman van de Zandt had inmiddels naam gemaakt als ‘schermman’ tijdens verkiezingsuitslagen, iets waar ook Dionne Stax talent voor bleek te hebben. Vanaf 2015 mocht de blondine de lange verkiezingsavonden aan elkaar praten. Ze bleek zéér behendig met staafgrafieken. Nog nooit was de verkiezingsuitslag zó spannend!

Dionne Stax Journaal
Foto: NOS

Interview met prinsesjes op Koningsdag

Dionne Stax had inmiddels meer dan genoeg naam gemaakt om ook prestigieuze klussen als Koningsdag voor haar rekening te mogen nemen. In 2016 was Dionne Stax verslaggeefster ter plaatse in Zwolle toen ze mediageschiedenis schreef. Dionne was namelijk de eerste journalist die de drie dochters van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima mocht interviewen. Dionnes vragen waren ontzettend veilig, maar ze wist kroonprinses Amalia toch een leuke quote te ontfutselen: op de vraag “Wat vond jij het leukste?” antwoordde een piepjonge Amalia wijs: “Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien.”

Dionne Stax koningsdag prinsesjes
Foto: NOS

Dionne Stax ook leuk zonder nieuws

In deze periode begon Dionne Stax haar vleugels steeds meer te spreiden als presentatrice. Ze ontdekte dat er buiten het nieuws ook een heleboel andere leuke dingen te zien en te doen waren in de tv-wereld. In 2017 kreeg ze haar eerste ‘eigen’ programma’s die ze namens MAX en NTR mocht presenteren. Lady Di & Dionne was een korte reeks waarin ze in het Engelse koningshuis dook. In Van Onschatbare Waarde, Dionnes eerste ‘spelshow’, begeleidde ze vier seizoenen lang de verkoop van dure spullen aan een panel experts. Niet dagelijks in de studio hoeven staan heeft trouwens z’n voordeeltjes: Dionne had ineens meer tijd voor quality time met haar vriendinnen!

Dionne Stax
Foto: Instagram @dionne_stax

Nieuwsgierig naar privéleven Dionne Stax

Omdat Dionne Stax dankzij haar ietwat conservatieve werkgevers op tv niet vaak de haren los kon gooien, groeide de interesse in het ‘geheime’ privéleven van Dionne Stax steeds meer. De nieuwjaars-uitzending van talkshow RTL Late Night met Humberto Tan was wat dat betreft een goudmijn. Na een gezellige avond en een aantal glazen champagne kon Dionne Stax haar heupen niet meer in bedwang houden.

Dionne Stax nieuwjaar dans
Foto: RTL

Toen de Edwin Evers Band het nummer ‘Uptown Funk’ ten gehore bracht stonden alle tafelgasten op om een nieuwjaarsdansje te wagen. Dionne Stax stond met haar schitterende jurkje en oogverblindende moves letterlijk en figuurlijk in het middelpunt. De kijker wist nog van niks, maar het schijnt dat de vonk tussen Dionne en haar latere minnaar Humberto Tan hier oversprong. Weinig mannen nemen dat Humberto kwalijk: zie dit maar eens te weerstaan!

Dionne huilt na laatste uitzending NOS Journaal

In 2019 kreeg de kijker een flinke klap te verwerken: Dionne Stax stopte als nieuwslezeres bij het NOS Journaal. Haar laatste uitzending was een memorabele. Als afsluiter hield Dionne een lange monoloog waarin ze al haar collega’s en de kijker uitvoerig bedankte. Even leek het erop dat ze het droog kon houden. De tranen kwamen uiteindelijk op de valreep tevoorschijn. Toen ze haar laatste zin als nieuwslezeres uitsprak begon ze te huilen. Gelukkig was weerman Marco Verhoef in de buurt om haar op te vangen. Een schitterend afscheid na vele jaren trouwe dienst. Op naar een volgend avontuur…

Overstap naar AVROTROS: Televizier Gala

Dionne Stax maakte een binnenlandse transfer naar AVROTROS. Daar werd ze meteen op een leuke klus gezet: het presenteren van het jaarlijkse Televizier Gala, waar de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uitgereikt worden. Haar optreden werd door critici gekraakt. Dionne zou te stijfjes en saai zijn voor zo’n feestavond. Trouwe fans weten natuurlijk dat Dionne juist wél een feestje kan bouwen. Zat ze nog een beetje vastgeroest in het keurige keurslijf van NOS en MAX? We zullen het misschien nooit weten, want na dit kleine smetje op haar carrière werd Dionne Stax een beetje weggemoffeld…

Dionne Stax Televizier gala Dionne Stax Televizier gala

Stax & Toine en DNA Onbekend

Het is niet dat Dionne Stax zich hoeft te schamen voor een eigen dagelijkste radioshow, maar voor de kijker voelde het een beetje alsof de blondine uit beeld verdwenen was. Je kunt natuurlijk inschakelen op kijkradio-livestreams, maar da’s een matig zoethoudertje als je een dagelijkse portie Dionne gewend bent. Ook van het programma DNA Onbekend, waarin Dionne met DNA-tests op zoek gaat naar verloren familieconnecties, draait de Dionne-fan niet echt warm. Dan zien we haar toch liever zo!

Dionne Stax

Foto’s Dionne Stax in JAN Magazine

Dionne Stax had in een interview ooit bekendgemaakt nooit, maar dan ook écht nooit te willen poseren voor dat ene bekende internationale mannenblad. Daar kunnen we inkomen, niet elke vrouw heeft die ambitie. Dat ze uiteindelijk ineens met deze spannende foto’s in JAN Magazine stond verbaasde werkelijk iedereen. Zo hadden we Dionne nog nooit gezien!

Dionne Dichtbij

Gloort er méér Dionne Stax aan de horizon? Jazeker! Ze heeft namens AVROTROS aan een nieuw programma gewerkt, dat vanaf 10 mei te zien zal zijn. In Dionne Dichtbij zal ze in meerdere afleveringen het leven van Koningin Máxima uit gaan pluizen. Op naar betere tijden!

Dionne Stax prive foto's Dionne Stax prive foto's

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.