De 6 meest opvallende weetjes over Oranje Leeuwin Jill Roord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Een van de Oranje Leeuwinnen die met het Nederlands vrouwenelftal meegaat naar de Olympische Spelen in Tokyo is Jill Roord! De middenvelder met rugnummer 6 is inmiddels een gevestigde naam in het elftal van Sarina Wiegman, dus is het hoog tijd dat we naar nóg iets beter leren kennen!

De vader van Jill Roord

Het voetbaltalent heeft de knappe Twentse niet van een vreemde. De vader van Jill Roord heeft namelijk ook carrière gemaakt in het betaalde voetbal. René Roord speelde voor Jong Oranje en was ooit vaste basisspeler van FC Twente. Helaas werd hij door een blessure al op jonge leeftijd afgekeurd voor het betaalde voetbal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord)

De voetbalcarrière van Jill Roord

Jill Roord begon haar carrière vanzelfsprekend bij FC Twente. Daar begon ze in 2012 op het hoogste niveau, namelijk in de Eredivisie. In hetzelfde seizoen werd haar team kampioen in de BeNe League. In 2015 speelde FC Twente weer in de Eredivisie waar ze opnieuw de landstitel bemachtigden. Dat de bloedmooie middenvelder ook over enorm veel talent beschikt bleek toen al, ze werd namelijk de topscorer van de competitie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord)

Nederland is te klein voor Jill

De talenten van Jill Roord zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2017 speelt de 24-jarige niet meer voor Nederlandse clubs. Haar eerste buitenlandse uitstap was naar Duitsland. Daar speelde de mooie voetbalster twee seizoenen bij Bayern München. Later tekende ze een contract voor Arsenal en schitterde ze in Engeland!

Toptransfer voor Roord naar Wolfsburg

Kort geleden maakte de middenvelder een nieuwe stap in haar carrière. Jill Roord maakt een transfer naar het Duitse VfL Wolfsburg, een van de meest toonaangevende clubs in het vrouwen voetbal in Europa. Maar ook op een ander vlak blijkt deze transfer een voordeel te zijn voor Van Roord: binnen een paar uur rijden is ze terug in haar geliefde Twente!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord)

Jill Roord op jonge leeftijd internationaal

De Olympische Spelen is niet de eerste internationale competitie voor Jill. Op 17-jarige leeftijd maakte ze haar debuut in het Nederlands elftal voor het EK. Ook op het Wereldkampioenschap in 2019 maakte ze deel uit van de selectie die uiteindelijk tweede werd. Hoog tijd voor goud dus! De Olympische Spelen van Tokyo is haar uitgelezen kans!

Jill Roord heeft geen vriend

Mannen, grijp je kans! Jill Roord is jong, mooi, en haar balgevoel is ongeëvenaard, maar een vriend of relatie heeft ze nog niet! Hoe dat kan? Het ligt vermoedelijk aan Jill zelf. Ze heeft een paar jaar geleden aangegeven ook niet op zoek te zijn naar een relatie. Haar ideale man is wel ’n beetje een bad boy, zegt ze. Niet té bad, maar ook weer geen saaineus – voldoe je aan die omschrijving? Misschien maak je dan wel kans bij Jill!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Ontmaskerd! De Panda van The Masked Singer kan haar identiteit niet langer verbergen

In The Masked Singer is het de bedoeling dat een identiteit geheim blijft, maar deze BN'er zit overduidelijk in het pak van de schattige Panda!

Foto: Nietsvermoedende Lieke Martens stiekem gekiekt in kleedkamer door teamgenote

Voetbalster Lieke Martens heeft heel laat pas door dat ze wordt gefotografeerd in de kleedkamer... oeps!

Video: Eva Jinek duikt ineens onder bureau bij Mattie Valk tijdens radio-uitzending

Eva Jinek was onlangs te gast bij Q Music. Hier leek de blonde presentatrice zich al wel héél snel op d'r gemak te voelen. Misschien wel té snel...