De 6 meest opvallende weetjes over Oranje Leeuwin Jill Roord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Een van de Oranje Leeuwinnen die met het Nederlands vrouwenelftal meegaat naar de Olympische Spelen in Tokyo is Jill Roord! De middenvelder met rugnummer 6 is inmiddels een gevestigde naam in het elftal van Sarina Wiegman, dus is het hoog tijd dat we naar nóg iets beter leren kennen!

De vader van Jill Roord

Het voetbaltalent heeft de knappe Twentse niet van een vreemde. De vader van Jill Roord heeft namelijk ook carrière gemaakt in het betaalde voetbal. René Roord speelde voor Jong Oranje en was ooit vaste basisspeler van FC Twente. Helaas werd hij door een blessure al op jonge leeftijd afgekeurd voor het betaalde voetbal.
Nederland is te klein voor Jill

De talenten van Jill Roord zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2017 speelt de 24-jarige niet meer voor Nederlandse clubs. Haar eerste buitenlandse uitstap was naar Duitsland. Daar speelde de mooie voetbalster twee seizoenen bij Bayern München. Later tekende ze een contract voor Arsenal en schitterde ze in Engeland!

Toptransfer voor Roord naar Wolfsburg

Kort geleden maakte de middenvelder een nieuwe stap in haar carrière. Jill Roord maakt een transfer naar het Duitse VfL Wolfsburg, een van de meest toonaangevende clubs in het vrouwen voetbal in Europa. Maar ook op een ander vlak blijkt deze transfer een voordeel te zijn voor Van Roord: binnen een paar uur rijden is ze terug in haar geliefde Twente!

Jill Roord op jonge leeftijd internationaal

De Olympische Spelen is niet de eerste internationale competitie voor Jill. Op 17-jarige leeftijd maakte ze haar debuut in het Nederlands elftal voor het EK. Ook op het Wereldkampioenschap in 2019 maakte ze deel uit van de selectie die uiteindelijk tweede werd. Hoog tijd voor goud dus! De Olympische Spelen van Tokyo is haar uitgelezen kans!

Jill Roord heeft geen vriend

Mannen, grijp je kans! Jill Roord is jong, mooi, en haar balgevoel is ongeëvenaard, maar een vriend of relatie heeft ze nog niet! Hoe dat kan? Het ligt vermoedelijk aan Jill zelf. Ze heeft een paar jaar geleden aangegeven ook niet op zoek te zijn naar een relatie. Haar ideale man is wel ’n beetje een bad boy, zegt ze. Niet té bad, maar ook weer geen saaineus – voldoe je aan die omschrijving? Misschien maak je dan wel kans bij Jill!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Monica Geuze lacht zich rot terwijl vriend Kaj Gorgels bijna verdrinkt (video!)

Tijdens hun vakantie gaat Kaj Gorgels kopje onder in de zee. Monica Geuze kan er alleen maar om lachen.

In gehulde Roxy Dekker deelt heerlijke vakantiekiekjes vanaf zonnig bootje (foto’s!)

Roxy Dekker deelt een reeks aan vakantiefoto's en laat zichzelf helemaal zien terwijl ze op een bootje ligt! 

Katja Schuurman ontwerpt eigen spannende setjes en test ze zelf uit; dat levert deze heerlijke beelden op!

Katje Schuurman heeft een eigen lijn aan pittige setjes. Ze vind het dan ook leuk om ze zelf aan te doen en dat zorgt voor prachtige foto's!