Carice van Houten genomineerd voor Emmy

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Carice van Houten Emmy Game of Thrones

Game of Thrones breekt nominatierecord bij belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen. Hoe speciaal is de nominatie van ‘onze’ Carice?

Record aantal nominaties

Het gaat een spannend avondje worden op 22 september in Los Angeles! Het is namelijk niet de vraag óf Game of Thrones in de prijzen gaat vallen bij de Emmy Awards, maar hoeveel het er gaan worden! De populaire HBO-show heeft het eerste Emmy-record in ieder geval al te pakken: dit jaar maken ze 32 keer kans op een beeldje. Dat is tien meer dan vorig jaar!

Één van de genomineerden is ‘onze’ Carice van Houten. Ze speelde jarenlang de roodharige priesteres Melisandre, en werd op den duur een echte fan favorite. Als er een Emmy-categorie ‘beste topless scène’ bestond, had Carice hem elk jaar met gemak gewonnen. In het laatste seizoen kwam ze eigenlijk in slechts één aflevering in actie. Vandaar dat ze ‘alleen’ in de categorie ‘beste gastactrice’ kan winnen. Maar een Emmy is een Emmy. Zo vaak maken Nederlandse acteurs niet kans op een internationale prijs! Carice zelf was ook erg verrast:

Lord of the Rings-effect’

Gek is het natuurlijk wel een beetje. Het laatste seizoen van Game of Thrones kreeg bakken kritiek over zich heen, vooral op scenario-, schrijf- en regiegebied. In deze categorieën zit GoT óók bij de kanshebbers! Waarom juist het slechtst beoordeelde seizoen overspoeld wordt met nominaties? Noem het ’t Lord of the Rings-effect: de eerste twee delen in deze filmreeks wonnen slechts een paar ‘kleine’ Oscars (sound editing, makeup), en het derde en laatste deel won er 11. Dat werd toen ook gezien als een soort eerbetoon aan de hele trilogie.

Omdat GoT dit jaar voor het laatst in het zonnetje gezet kan worden, zijn de juryleden ook hier wat vrijgeviger geweest met nominaties. We zeggen niet dat er onverdiende kanshebbers tussen zitten, maar het is natuurlijk wel raar dat Lena Headey, die het laatste seizoen als Cersei niet veel meer deed dan met een glas wijn op een balkon staan, een Emmy kan winnen dit jaar. Dat beeldje had ze natuurlijk al véél eerder moeten krijgen! Zo zijn er nog een paar andere opvallende nominaties, waaronder die van Carice. Toch hopen we natuurlijk dat ze wint!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Juultje Tieleman laat broek zakken en showt doorschijnend setje

Juultje Tieleman heeft op Instagram haar broek omlaag gedaan en laat haar doorschijnende setje zien!

Lilian Marijnissen online uitgekotst na aankondiging zwangerschap met vreemdganger (foto’s)

Lilian Marijnissen heeft niet alleen maar felicitaties gekregen na het bekendmaken van haar zwangerschap. Ze zou zwanger zijn van een man die bestempeld wordt als stiekeme vreemdganger...

Real Madrid-speler Jude Bellingham heeft razend knappe Nederlandse vriendin (foto’s!)

Deze mooie Nederlandse meid blijkt de vlam van Real Madrid superster Jude Bellingham te zijn!