Bloedmooie violiste Merel Vercammen maakt gewaagde keuze

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Bloedmooie violiste is nog niet super bekend bij het grote Nederlandse publiek. Maar dat deze dame er wat van kan, is zeker. Tijd om eens kennis te maken.

Merel Vercammen is een violiste die van alle markten thuis is. Ze is zeker geen grijze huismus die zich alleen maar bezig houdt met klassieke muziek. Daarmee valt ze een beetje buiten het beeld wat de meeste mensen hebben van een violiste. Ze maakt het instrument weer helemaal hip and happening. En dat is ook voor een deel te danken aan mentaliteit. Merel maakt namelijk bewust de keuze om niet alleen maar met klassiek bezig te zijn. Een keuze die vooralsnog goed voor haar uitpakt.

Lees ook: Zangeres Elize lanceert videoclip met Oranje Leeuwinnen

Van klassiek naar Jazz en alles ertussenin

Merel is een moderne dame die ervan houdt om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Een gewaagde keuze in de anders zo brave violistenwereld, maar Merel durft het aan. Ze mixt klassieke muziek met jazz, New Age en met wetenschap. Ja, je hoort het goed. Niks is te gek voor deze knappe violiste. Merel houdt ervan om de randen van het klassieke muziekgenre op te zoeken en is continu bezig met dat genre vernieuwen. Een hippe meid die er ook nog eens leuk uit ziet op het podium.

Merel de wetenschapper

Merel heeft veel wetenschappelijke kennis die ze maar al te graag mixt met haar muziek. In 2022 organiseert Merel SNAAR, een festival die het beste van de wetenschap en muziek samenbrengt. Bezoekers doen een persoonlijkheidstestje van tien vragen. Ze worden vervolgens in een hokje geplaatst en moeten op basis van hun antwoorden naar verschillende optredens met verschillende genres. Merel gaat dan testen, als een echte wetenschapster, of je persoonlijkheid samen hangt met je muziek keuze. Merel is dus echt de Beauty and the Brains. 

Hoe komt Merel aan zoveel talent?

Dat Merel talent heeft staat vast, maar waar komt die berg aan talent vandaan? Nou, Merel begon al vroeg met lessen. Toen ze vijf jaar oud was kreeg ze haar eerste viool om op te oefenen. Vanaf haar vijftiende studeerde ze aan het Utrechts Conservatorium. OP jonge leeftijd was muziek al het enige wat bij Merel telde. Ze had op haar vijftiende al de mentaliteit van een echte professional. Vervolgens bleef ze nog even doorleren met opleidingen, masterclasses en lessen bij de top van de violistenwereld. Alles om ervoor te zorgen dat Merel de beste violist aller tijden zou worden. En de knappe Nederlandse artieste is hard op weg om dat doel te bereiken. Van Merel ga je de komende jaren dus nog veel horen, houdt haar goed in de gaten!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Presentatrice Holly Mae Brood ziet wazig tijdens opnames Love Island

Holly Mae Brood heeft het maar druk met haar werk. Je zou denken dat de Love Island-presentatrice zich heel goed moet focussen als de camera op haar gericht staat. Deze foto's bewijzen het tegendeel!

Video: Romy Monteiro slaapt niet meer thuis na aanvaring met insluiper

Romy Monteiro heeft een erg zware avond gehad! De zangeres kreeg de schrik van haar leven toen ze haar slaapkamer binnenliep. Het is zo erg dat Romy niet meer thuis durft te slapen...

Kelly Piquet deelt foto in slaapkamer met Max Verstappen

Kelly Piquet heeft momenteel een aantal weken de tijd om even bij te komen. En dat doet ze natuurlijk samen met Max Verstappen.