Battle of the Babes: Oud-K3 vs. Nieuw-K3

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het ‘Nieuwe K3’ van Marthe, Klaasje en Hanne bracht vandaag na een coronapauze hun langverwachte zomerhit uit: Bikini Vol Zand. Gaat de meidengroep, die naast veel jeugdige fans ook menig papa het hoofd op hol doet slaan, weer terug naar hun ‘stoute’ roots? Tijd om het ‘oude’ K3 eens naast deze jonkies te leggen. Wie moet deze Battle of the Babes volgens jou winnen? [poll id=”38″]

Oud-K3 (Kristel, Karen, Kathleen) (1998-2015)

K3 oud
De meidengroep K3 werd in 1998 voor het eerst gevormd. Een producer zette Kathleen Aerts, Karen Damen en Kristel Verbeke bij elkaar, en een succesformule was geboren. Eerst zongen de drie dames nog niet (bewust) voor een jeugdig publiek. Hun lyrics hadden in de beginjaren zelfs ondeugende tintjes. Dat uiteindelijk vooral kids en hun papa’s met de drie Vlaamse vrouwen wegliepen was mooi meegenomen.

Nieuw-K3 (Marthe, Klaasje, Hanne) (2015- nu)

Toen de drie oorspronkelijke leden van K3 besloten te stoppen, werd er een grote talentenshow opgezet door Studio 100. In K3 Zoekt K3 werd een volledig nieuw, fris en piepjong drietal gevormd. De keuze viel uiteindelijk op Marthe de Pillecyn, Klaasje Meijer en Hanne Verbruggen. Geen Drie K’s, maar voor het gemak wel nog steeds gewoon K3.

Repertoire

ster 3 
Kathleen, Karen en Kristel kwamen oorspronkelijk helemaal niet met liedjes die per se geschikt waren voor kinderoortjes. In Heyah Mama zongen ze nog over ‘hete dromen’ en ‘strakjes naar mijn kamer komen’. Dat papa’s het geweldig vonden was logisch, maar dat ook jonge kinderen fan werden hadden ze misschien niet verwacht. Het zal wel met de dansjes te maken hebben…
Het nieuwe K3 ging verder met wat de meidengroep uiteindelijk zo succesvol gemaakt had: kinderliedjes. Een veel braver repertoire dan hun voorgangers dus. Of ze daar met ‘Zand in mijn Bikini’ eindelijk een beetje verandering in kunnen brengen? We hopen het!

Outfits

ster 4 
Vanwege hun initiële doelgroepverwarring begon het oude K3 met weinig verhullende outfits. Toen ze omarmd werden door hun jeugdige fans, bleven ze zich toch kleden om de ouders (vooral de papa’s) een reden te geven om mee te gaan naar de concerten. Er zaten soms namelijk echt uitschieters tussen!
ster 3
Het nieuwe drietal van K3 pakt het iets conservatiever aan. We leven in tijden waarin ouders daadwerkelijk zouden kunnen gaan klagen over té riskante outfits. Kleine meisjes moeten het goede voorbeeld krijgen.

De vrouwen

ster 3
Kathleen, Karen en Kristel zijn natuurlijk mooie vrouwen. De drie waren echter allemaal al achter in de twintig toen de groep gevormd werd, en zaten al in de dertig toen hun populariteit ontplofte. Hun jonge jaren hebben we als volwassen Nederlandse fans dus nooit echt mee mogen maken.
ster 4
Klaasje, Marthe en Hanne deden als piepjonge meiden mee aan de audities voor het nieuwe K3. Alle drie begin twintig: kinderen zagen in hen een jonge kleuterjuf, vaders konden hun pas afgestudeerde kleuterjuf-fantasie kwijt bij het nieuwe drietal. Goed gecast dus!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zit Jake Paul achter breuk tussen Jutta Leerdam en schaatsteam Jumbo? (video)

Jutta Leerdam en Jumbo gaan uit elkaar! Is Jutta's steenrijke vriendje Jake Paul stiekem de boosdoener? 

Pien Hersman daagt knappe collega Robin Groot uit voor heerlijk ritje op elektrisch monster (video)

Pien Hersman rijdt in de buitenlucht op haar nieuwe elektrische hengst. Ploeggenote Robin Groot is natuurlijk meteen jaloers!

Styliste Roos Reedijk is deelnemers Kopen Zonder Kijken spuugzat (video)

Roos Reedijk laat net iets te duidelijk merken dat ze echt helemaal klaar is met de deelnemers van Kopen Zonder Kijken.