Alex Morgan twerkt om WK-overwinning te vieren

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Alex Morgan WK twerken

We snappen dat het nog een beetje steekt, en dat die vieze nasmaak na de teleurstellende WK-finale nog niet helemaal weg is, maar we gaan je helpen om over deze zoveelste verloren WK-finale heen te komen. Schrik niet, dat gaan we doen met een filmpje van feestvierende Amerikanen. Zie het niet als zout in de wond, maar als motivatie: de volgende keer staan Jackie Groenen, Lieke Martens en Daniëlle van de Donk elkaar al twerkend te overgieten met champagne!

Deze keer moeten we het ‘helaas’ doen met een billen-schuddende Alex Morgan. De Amerikaanse dames zijn inmiddels gewend aan winnen, maar zijn zeker niet minder blij na het winnen van hun vierde wereldtitel. Moet een mooi feestje geweest zijn!

Oranje Leeuwinnen komen tekort

Inderdaad, die penalty was vrij goedkoop, en inderdaad, die Amerikaanse dames waren best irritant op het veld, maar ook wij hadden snel gezien dat een overwinning in de WK finale erg lastig zou gaan worden. Ruimte voor een mazzelgoaltje – waar we er genoeg van gemaakt hebben dit toernooi – was er nauwelijks. De Oranje Leeuwinnen moesten vooral tegenhouden.

Het was leuk geweest om deze grootmacht in het vrouwenvoetbal van de troon te trappen, maar het is duidelijk dat we qua spel gewoon nog niet goed genoeg zijn om Amerika te verslaan. We kunnen sowieso niet zeggen dat de Leeuwinnen denderend speelden dit WK. We gaan het gewoon zeggen: het algemene niveau van de landen is gewoon niet zo hoog. Ook met matig spel, een beetje geluk en veel inzet kan je ver komen. Genoten hebben we zeker, maar vooral van de leuke groep en de fighting spirit. We willen, nu de hele campagne voorbij is, voorzichtig zijn met kritiekloze trots. Alles met de mantel der liefde bedekken helpt de kijkcijfers en de publieke opinie, maar of het echt goed voor de sport is?

Een WK-finale is mooi, maar de manier waarop we ‘m bereikt hebben mag niet de standaard zijn. Het niveauprobleem van het vrouwenvoetbal is met deze prestatie niet in één klap opgelost. Stelselmatig worstelen met aannames, balcontrole en simpele passes kan en mag niet het kenmerk van vrouwenvoetbal zijn, en dat hoeft gelukkig ook niet! We weten zeker dat het in de toekomst alleen maar beter, en dus leuker gaat worden. Wij gaan het de volgende keer sowieso weer met plezier volgen!

Laatste nieuws

Foto: Atlete Lieke Klaver laat haar magistrale vormen zien in strak sportpakje

Atlete Lieke Klaver maakt het erg heet tijdens de koude dagen met haar magistrale vormen in een strak sportpakje...

Cabaretière Vera van Zelm kan meer dan alleen steengoede Dilan Yesilgöz-imitatie

De getalenteerde Vera van Zelm bestormt het internet met een geweldige Dilan Yesilgöz- imitatie. De blondine weet precies haar na te doen

Atletes Nadine Visser en Lieke Klaver poseren voor heerlijke foto met fitte vriendinnen

Atletes Nadine Visser en Lieke Klaver zijn samen op trainingskamp in Zuid-Afrika en daar is het aan de foto's te zien bloedje heet...