5x hoe je makkelijker geld spaart

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Geld sparen is natuurlijk altijd fijn. Echter lukt sparen niet iedereen even goed. Heb jij er ook moeite mee om elke maand weer wat geld opzij te zetten? Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om makkelijker geld te sparen voortaan. Wij sommen hieronder vijf handige tips voor je op, zodat het ook jou lukt om meer geld opzij te zetten.

Stel een doel voor jezelf op

Een goede tip die je kunt gebruiken als je makkelijker geld wilt sparen, is om een doel voor jezelf op te stellen. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Geld sparen voor een lange reis, voor je eerste woning of voor een grote verbouwing: het is allemaal mogelijk. Door een doel te bepalen, wordt het makkelijker om gemotiveerd te blijven om iedere maand wat geld opzij te zetten. Naast waar je het voor nodig hebt, kan het ook nog een idee zijn om een bedrag in gedachten te houden. Bepaal wat je moet sparen om het doel te behalen. Hoe meer je het bedrag in gedachten houdt, hoe meer je gemotiveerd bent om hiervoor te sparen.

Verdien iets bij

Makkelijker geld sparen kun je ook doen door nog wat extra’s bij te verdienen. Mocht je nog wat tijd over hebben naast je werk en graag nog wat centjes bij te verdienen, is dit zeker goed om te doen. Elke extra euro die je verdiend brengt je namelijk weer dichter bij jouw doel. Extra geld verdienen naast je werk is op verschillende manieren mogelijk. Zo zou je kunnen denken aan het verkopen van spullen via je eigen webshop of via een ander platform, oppassen, een paar uurtjes helpen in de horeca of tijdschriften/kranten bezorgen. Kijk eens naar de mogelijkheden en wat binnen jouw leven past. Wie weet kun je op deze manier makkelijk wat geld bijverdienen, waardoor je ook meer kunt sparen per maand.

Kies voor automatisch sparen

Veel banken maken het voor jou mogelijk om automatisch te sparen. Het is mogelijk om iedere maand automatisch een bedrag van je rekening naar je spaarrekening te zetten. Dit is fijn, want op deze manier ben je ervan verzekerd dat je iedere maand weer geld opzijzet. Veel banken bieden deze mogelijkheid al tegenwoordig, waardoor het zeker iets is om te overwegen als je geld sparen makkelijker voor jezelf wilt maken.

Je uitgaven verminderen

Een logische, maar belangrijke tip om makkelijker te sparen is om je uitgaven te verminderen. Neem jouw uitgavepatroon eens goed onder de loep en kijk naar wat er anders kan. Je uitgaven verminderen kun je bijvoorbeeld doen door op een slimme manier boodschappen te doen of onbelangrijke abonnementen stop te zetten. Dat laatste is vooral iets waar nog veel geld op bespaart kan worden. Beschik je over veel abonnementen? Dan is het goed om deze eens kritisch onder de loep te nemen. Wellicht zitten hier wel abonnementen tussen die je niet of nauwelijks gebruikt, maar wel geld voor betaald. Om meer geld over te houden per maand, is het dan goed om deze abonnementen stop te zetten. Van een streamingsdienst als videoland opzeggen tot het opzeggen van een abonnement op een tijdschrift: kijk goed naar wat je niet gebruikt.

Je uitgaven verminderen is natuurlijk op verschillende manieren mogelijk. Naast slimmer boodschappen doen of videoland of amazon prime opzeggen kun je ook denken aan bijvoorbeeld het besparen op de energiekosten. Er is veel mogelijk om je vaste lasten lager te maken, dus ga hier echt mee aan de slag als je makkelijker geld wilt sparen.

Boek niet te snel terug van je spaarrekening

Wanneer er inkomsten binnenkomen, wil je hiervan vast meteen veel van op je spaarrekening zetten. Echter moet je hier wel mee oppassen, want hoe meer geld je op je spaarrekening zet iedere maand, hoe groter de kans is dat je het op een gegeven moment ook weer moet terugboeken. Bepaal daarom een bedrag per maand dat je wilt sparen en zorg er ook voor dat je nog genoeg op je normale rekening hebt staan. Zo voorkom je dat je steeds heen en weer aan het boeken bent, waardoor het sparen bemoeilijkt wordt.

Deze tips hierboven kunnen je alvast een eind op weg helpen als je graag makkelijker geld wilt sparen. Houd deze dingen zeker in gedachten als je het lastig vindt om iedere maand geld opzij te zetten, want wie weet lukt het je met een of meerdere van deze manieren wel!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Enzo Knol heeft nu al een peperdure auto gekocht voor zijn ongeboren baby (foto’s!)

Het zoontje van Enzo Knol is nog niet eens geboren, maar heeft het al goed voor elkaar. Hij is vóór zijn eerste levensjaar al in het bezit van een Lamborghini Urus...

Foto: Op deze manier lokt Chantal Janzen haar man het bed in

Als de man van Chantal Janzen meer interesse heeft in haar tv-programma dan in Chantal zelf, komt ze met een slimme manier om haar man toch naar bed te lokken.

Victoria Koblenko duikt op na 10 dagen offline; liet zich vrijwillig opsluiten in ‘strafkamp’ voor vrouwen

Na tien dagen stilte is Victoria Koblenko weer online verschenen. Ze liet zichzelf een tijdje flink afmatten op een afgelegen locatie...