Ronald Koeman

Sportman Ronald Koeman

Ronald Koeman, geboren op 21 maart 1963 in Zaandam, is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Hij werd vier keer Nederlands kampioen (met Ajax in 1984/85 en met PSV in 1986/87, 1987/88 en 1988/89). Koeman won het EK 1988 met het Nederlands elftal en de Europacup I met PSV in 1987/88 en met FC Barcelona in 1991/92. Hij scoorde 193 doelpunten in 533 competitiewedstrijden en is daarmee de meest scorende verdediger aller tijden. Koeman trainde onder meer Ajax, PSV, Feyenoord, Benfica, Valencia, Southampton, Everton en FC Barcelona. Hij volgde Louis van Gaal op als bondscoach van Oranje na het WK 2022.

Ronald Koeman relatie, getrouwd en kinderen

Ronald Koeman is al lange tijd getrouwd met Bartina Boddeveld. Samen hebben ze twee zoons, Ronald en Tim, en een dochter, Debbie. Bartina, geboren op 30 januari 1961, ontmoette Ronald in de jaren tachtig toen ze nog in de schoenenwinkel van haar vader werkte. Volgens Bartina was het geen liefde op het eerste gezicht, maar groeide hun liefde geleidelijk. Ze heeft veel positieve woorden over voor Ronald en beschrijft hem als iemand zonder pretenties en gemakkelijk in de omgang. Hij stelt wel hoge eisen aan zichzelf. Hun relatie kende ook moeilijke tijden, waaronder een periode van ontrouw van Bartina's kant, maar uiteindelijk hebben ze deze problemen overwonnen.

Ronald Koeman coach Nederlands elftal en FC Barcelona

Nadat Louis van Gaal in de kwartfinale van het WK 2022 werd uitgeschakeld, werd Ronald Koeman de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dit was zijn tweede termijn als bondscoach, nadat hij van 2018 tot 2020 het team al had geleid, toen hij Dick Advocaat opvolgde. Tussen deze termijnen trainde Ronald Koeman ook één jaar FC Barcelona, waarin hij de Spaanse beker won en lange tijd meedeed om de titel in La Liga. Toch kwam Koeman onder vuur te liggen nadat voorzitter Josep Maria Bartomeu aftrad en Joan Laporta zijn opvolger werd.

Nieuws

Frenkie de Jong oefent vreemde hobby op nieuwe foto

Ondanks dat Frenkie de Jong het veld voorlopig niet op mag, blijft de voetballer wel actief. Zijn blessure geeft hem de kans om vreemde sporten uit te proberen...

Analist ‘vertrouwt’ Frenkie de Jong niet: ‘moeten testen wat hij slikt’

Frenkie de Jong speelt de laatste tijd verschrikkelijk goed. Zó goed, dat bepaalde analisten beginnen te twijfelen...

ZIEN: Sierd de Vos gaat los na goals Sergiño Dest voor Barcelona

Ex-Ajacied Sergiño Dest speelde zijn beste wedstrijd in het shirt van Barcelona. Commentator Sierd de Vos ging uiteraard he-le-maal uit z'n dak!

Ronald Koeman gelooft in nieuwe remontada tegen PSG: ‘niets is onmogelijk’

Woensdagavond speelt Koemans Barcelona tegen PSG en er is een nieuwe remontada nodig om door te gaan. Koeman zelf gelooft er wel in: 'niets is onmogelijk'

Jesse Klaver blundert tijdens verkiezingsdebat van RTL

Debatteren kun je leren, dat geldt zeker voor Jesse Klaver. Tijdens het verkiezingsdebat bleek de lijsttrekker weinig verstand van voetbal te hebben. Tijdens het persoonlijke gesprek met studente Suze Stortelder stond hij wél op scherp...

ZIEN: Mikky Kiemeney speelt in de sneeuw

Mikky Kiemeney, de vriendin van Frenkie de Jong, vierde haar nieuwjaar in de sneeuw. Daar maakte ze letterlijk oogverblindende foto's van!

Zorgt Beau (20), de mooie dochter van Frank de Boer voor problemen bij Oranje?

Bondscoach Frank de Boer heeft drie dochters. Eén van hen, Beau de Boer, heeft een relatie met AZ-voetballer Calvin Stengs. Dat was nooit een probleem, tot Stengs bij de selectie van Oranje gehaald werd...

GENIETEN: Frenkie de Jong deelt uit bij Barcelona

We hebben naast Ajax nog een 'Nederlands' team in de Champions League: Barcelona! Met Ronald Koeman en natuurlijk Frenkie de Jong. Die laatste gaf hét balletje van de avond!
Ronald Koeman

Profiel

Geboortedatum: 21 maart 1963
Sterrenbeeld: Tweelingen
Afkomst: Zaandam, Nederland
Woonplaats: Laren. Nederland
Familie: (vader) Martin Koeman, (moeder) Marijke Koeman, (broer) Erwin Koeman
Beroep: Bondscoach, ex-profvoetballer
Relatie: Ja met Bartina Boddeveld
Kinderen: (zonen) Ronald, Tim, (dochter) Debbie
Instagram: De Instagram van Ronald is @ronaldkoeman

Foto's

Ronald Koeman
Ronald Koeman