Rene van der Gijp

Mannenzaken.nl > Mannen > Sportmannen > Rene van der Gijp

Sportman René van der Gijp

René van der Gijp, geboren op 4 april 1961 in Dordrecht, is een voormalig Nederlands voetballer die later bekendheid verwierf als voetbalanalist en televisiepersoonlijkheid. Hij begon zijn voetbalcarrière als aanvaller en speelde voor clubs zoals Sparta Rotterdam, PSV Eindhoven en het Nederlands elftal. Na zijn actieve loopbaan als voetballer maakte Van der Gijp de overstap naar een succesvolle carrière in de media. Hij werd een bekend gezicht als voetbalanalist en commentator, vooral bekend vanwege zijn scherpe, directe en humoristische commentaar. Zijn optredens als analist bij televisieprogramma's zoals Vandaag Inside (later Veronica Inside) hebben hem geliefd gemaakt bij het publiek.

René van der Gijp boek

René van der Gijps opmerkelijke persoonlijkheid komt eveneens tot uiting in het boek 'Gijp' van Michel van Egmond. In deze biografie wordt dieper ingegaan op enkele turbulente maanden in het doorgaans rustige leven van René van der Gijp. Daarnaast belicht het boek ook zijn jeugdjaren, zijn carrière als speler en de levensvisie van deze mediapersoonlijkheid.

René van der Gijp relatie, vriendin en kinderen

Op dit moment heeft René van der Gijp een relatie met Minouche de Jong. Minouche runt haar eigen bedrijf dat zich richt op het voorkomen van leegstand in bedrijfspanden. René van der Gijp heeft twee zoons, genaamd Sanny en Nicky, die hij heeft gekregen bij verschillende vrouwen. Hij kreeg Sanny met zijn ex-vrouw Jacqueline Laats en Nicky met een andere vrouw, genaamd Daniëlle Sijthoff.

René van der Gijp vermogen

René van der Gijp verdient een goed salaris met zijn optredens op televisie, waarbij hij bekendstaat om zijn informele praat. Naar verluidt verdient hij naar schatting maar liefst 500.000 euro per jaar. Daarnaast wordt zijn huidige vermogen geschat op ongeveer 3,5 miljoen euro.

Nieuws

‘Humorloze’ Merel Ek wijst met vingertje naar René en Rutger: “Jullie mogen blij zijn dat ik niet ongesteld ben”

Merel Ek wordt tot het uiterste gedreven tijdens Vandaag Inside. Ze staat zelfs op het punt om Rutger en René na hun flauwe uitspraken iets aan te doen...

Video: René van der Gijp maakt eind aan gerucht en geeft Hélène Hendriks grootst mogelijke compliment

Vandaag Inside is weer terug van vakantie. De mannen beginnen het nieuwe jaar goed en delen meteen deze grote complimenten uit...

Vandaag Inside 2 jaar: Dit was verreweg het meest schandalige moment in VI-geschiedenis

Een mijlpaal in tv-land: Vandaag Inside bestaat 2 jaar! Een mooi moment om eens terug te blikken op het meest spraakmakende fragment ooit van dit programma...

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.

René van der Gijp geeft debat-tip aan Merel Ek: ‘Met benen wijd is niet handig’

Na het met afschuw kijken naar het RTL-debat kiest René van der Gijp voor een nieuwe aanpak. 'Zo ongemakkelijk' gaan we het niet meer doen..

Vaste sidekick neemt afscheid bij Vandaag Inside: ‘nergens meer welkom’

Het is weer tijd om afscheid te nemen van een vaste sidekick van het goed lopende programma. Maar waarom gaat Job Knoester er vandoor?

Merel Ek in tranen na flauwe grap René van der Gijp in Vandaag Inside

Veel van wat René van der Gijp bij Vandaag Inside zegt kun je met een korreltje zout nemen. Toch vatte Merel Ek deze opmerking van hem héél serieus op...

Er is iets geks aan de hand met de kijkcijfers van Vandaag Inside

De mannen van Vandaag Inside behalen belachelijk goede successen met hun dagelijkse programma. Maar daar is een reden voor. 
René van der Gijp

Profiel

Geboortedatum: 4 april 1961
Lengte: 1,83 meter
Sterrenbeeld: Ram
Afkomst: Dordrecht Nederland
Relatie: Ja, met Minouche de Jong
Zonen: Sanny en Nicky
Beroep: Analist, Ex-profvoetballer
Opleidingsniveau: mavo

Foto's

René van der Gijp
René van der Gijp