Louis van Gaal

Sportman Louis van Gaal

Louis van Gaal, geboren op 8 augustus 1951 in Amsterdam, is een prominente Nederlandse voetbaltrainer met een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon zijn carrière als coach bij Ajax, waar hij drie Eredivisie-titels en de Champions League won. Van Gaal had succes met het Nederlandse nationale team en coachte topclubs zoals Barcelona, Bayern München en Manchester United. Verder behaalde hij meerdere nationale en internationale trofeeën met deze clubs. Bekend om zijn strenge aanpak, tactische visie en zelfverzekerdheid, is Van Gaal een gerespecteerde persoonlijkheid in de voetbalwereld vanwege zijn succes en invloed.

Louis van Gaal succes met Nederlandse elftal

In Nederland is Louis van Gaal momenteel waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn prestaties met het Nederlandse elftal. Hij behaalde een derde plaats op het WK van 2014 in Brazilië. In 2022 kreeg Louis van Gaal opnieuw de kans om het WK te winnen, maar het Nederlandse elftal slaagde er dat jaar niet in verder te komen dan de kwartfinale. Daar verloren ze na een strafschoppenreeks van de uiteindelijke winnaar van het WK, Argentinië.

Louis van Gaal relatie, getrouwd en kinderen

Louis van Gaal heeft verschillende relaties gehad. Eerst was hij getrouwd met Fernanda Obbes, met wie hij twee dochters kreeg, Brenda en Renate. Helaas overleed Obbes in 1994 na een kort ziektebed als gevolg van zowel alvleesklier- als leverkanker. Van Gaal hertrouwde later met Truus Opmeer en heeft opnieuw geluk gevonden in deze relatie.

Louis van Gaal ziek

Louis van Gaal onthulde in 2020 dat hij leed aan een agressieve vorm van prostaatkanker tijdens een uitzending van Humberto op RTL. Hij deelde ook dat hij een voorkeursbehandeling kreeg, waardoor hij via een achter-ingang het ziekenhuis kon betreden en in een aparte kamer de behandeling kon afwachten. In eerste instantie waren alleen zijn familie en naaste vrienden op de hoogte van zijn ziekte.

Nieuws

Video: Hélène Hendriks druk in de weer met speeltje tijdens Oranjewinter

Hélène Hendriks is één en al sensatie om naar te kijken. In deze aflevering van Oranjewinter maakt ze het nóg spannender wanneer ze een pikant speeltje tevoorschijn haalt.

Video: Louis van Gaal viert overwinning Oranje met ‘wippie’ op hotelkamer met Truus!

De stemming zit er goed in tijdens het WK. Louis van Gaal maakt dat wel even duidelijk aan zijn vrouw waar de pers bij staat.

Foto: Emma Heesters blijkt aanbeden te worden door meest onverwachte BN’er ooit

Emma Heesters heeft een stille aanbidder! Deze kritische BN'er is helemaal zot op Emma, en pakt haar zodra hij de kans krijgt ook meteen stevig vast!

Foto: Verslaggeefster Floor Bremer klimt bovenop flinke jongens op vakantie

Floor Bremer is naar het zonnige Spanje op vakantie gegaan. Eindelijk deelt ze nu foto's van haar Spaanse avonturen. 

Knappe Hélène Hendriks kraakt geheime code Louis van Gaal over opstelling Oranje

Hélène Hendriks is een vrouw met verstand van voetbal. Dat merk je aan alles. Nu heeft ze ook de opstelling van Louis van Gaal ontcijfert. 

Hélène Hendriks gooit hengel uit voor van Gaal, maar vangt Blind

Het is helaas nog steeds mot tussen het Nederlands elftal en Veronica Inside. En dat betekent dat Louis van Gaal geen onderonsje wilde met Heleen Hendriks. Maar Danny Blind vond dat niet zo erg.

Aan Louis van Gaal: deze fans willen WEL op de foto met Floor Bremer!

Als je Louis van Gaal uitnodigt voor een talkshow, weet je dat er vreemde dingen gaan gebeuren. Normaal zijn we fan, maar van Floor Bremer moet hij afblijven hoor!

Wordt Louis van Gaal onze nieuwe bondscoach?

Jullie denken van wel...
Louis van Gaal

Profiel

Geboortedatum: 8 augustus 1951
Sterrenbeeld: Leeuw
Afkomst: Amsterdam, Nederland
Lengte: 1,85 meter
Woonplaats: Noordwijk
Kinderen: (dochters) Brenda van Gaal en Renate van Gaal.
Relatie: Ja, met Truus Opmeer
Beroep: Coach, voetballer

Foto's

Louis van Gaal
Louis van Gaal