Guus Hiddink

Sportman Guus Hiddink

Guus Hiddink (Varsseveld, 8 november 1946) is een Nederlandse voormalig voetbaltrainer en voetballer. Hij speelde voor clubs als De Graafschap, PSV, N.E.C., Washington Diplomats en San Jose Earthquakes. Zijn trainerscarrière omvatte successen bij PSV, Valencia, Real Madrid, Chelsea en Anzji Machatsjkala. Als bondscoach leidde hij nationale teams van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland, Turkije, China –21 en Curaçao. Hiddink stond bekend om zijn tactische inzicht en het behalen van onverwachte successen, waaronder de halve finale van het WK 2002 met Zuid-Korea. Hij wordt gewaardeerd om zijn bijdragen aan het mondiale voetbal.

Guus Hiddink relatie, getrouwd en kinderen

Guus Hiddink heeft een relatie met Liesbeth Pinas en samen hebben ze twee zonen, Mark en Michael. Liesbeth Pinas, geboren in Suriname, heeft ondanks haar donkere huidskleur nooit te maken gehad met racisme. Guus Hiddink heeft aangegeven dat misstanden en racisme hard moeten worden aangepakt, hoewel hij vindt dat het soms te ver kan gaan. "Black Lives Matter? Voor mij is het: All Lives Matter," aldus Guus Hiddink.

Guus Hiddink succes met Zuid-Korea

Naast dat Guus Hiddink veel heeft betekend voor diverse clubs als speler en trainer, heeft de Nederlander zelfs een heldenstatus in Zuid-Korea. In 2002 wist Hiddink met het Zuid-Koreaanse nationale team de halve finale van het WK te bereiken. Dit was een aanzienlijke prestatie voor een relatief klein voetballand. Tijdens dit WK behaalde Hiddink met Zuid-Korea onder andere overwinningen op Portugal, Italië en Spanje, maar in de halve finale bleek het team van Duitsland te sterk. Zij wonnen namelijk met 1-0 van Zuid-Korea dankzij een goal van Michael Ballack.

Nieuws

Foto: Ali B is na hoger beroep via Duitsland naar Marokko gevlucht

Ali B gaat, ondanks zijn straf, toch gewoon op vakantie naar het buitenland. Hij is met zijn gezin gezien onderweg naar Marokko.

Eline de Zeeuw lokt Olympisch kampioen donker hokje in voor intiem gesprekje (foto!)

Eline de Zeeuw verborg zich even in een donker hokje voor een wel heel erg intiem gesprekje. Als dat maar goed gaat. 

Je gelooft nooit welke uitdagende foto’s Juultje Tieleman nú weer online gegooid heeft

Juultje Tieleman is een van de meest prachtige vrouwen die Nederland rijk is. En dat bewijst ze maar weer met deze foto!

Johnny de Mol zegt zonder filter wat hij van zijn nichtje Noa Vahle vindt (video!)

Het is heel speciaal als je familieleden op een bepaalde manier over je praten. Dat blijkt maar weer wanneer Johnny de Mol zijn mening geeft over zijn bloedeigen nichtje Noa Vahle. 

Spannendste tv-strijd ooit is eindelijk losgebarsten: De Slimste Mens is in groot gevaar

Zelden was het zó close tussen twee zéér goed bekeken tv-programma's. Toch moeten de makers van de Slimste Mens zich zorgen gaan maken...

Anna Nooshin smeert vooral haar voorgevel goed in tijdens heet stranddagje (video!)

Anna Nooshin smeert zichzelf helemaal in op een hete zomerse dag. De twee grote vriendinnen van Anna krijgen dan ook veel aandacht!

Tooske Ragas deelt zeldzame privé-kiekjes van zichzelf als piepjong modelletje (foto’s!)

Tooske Ragas heeft haar volgers verrast met zeldzame privékiekjes uit haar jongere dagen: Bijzondere beelden uit haar jonge modellentijd

Schaatssters Pien Hersman en Robin Groot laten hun strakke troeven zien tijdens dansje in superkort topje (video!)

Pien Hersman en Robin Groot weten iedereen te verrassen door in piepkleine outfits een leuke video op te nemen!
Guus Hiddink

Profiel

Geboortedatum: 8 november 1946
Lengte: 1,78 m meter
Sterrenbeeld: Schorpioen
Afkomst: Varsseveld, Nederland
Relatie: Ja met Liesbeth Pinas
Kinderen: (zonen) Mark en Michael
Beroep: Trainer, ex-profvoetballer
Opleiding: Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS)

Foto's

Guus Hiddink
Guus Hiddink