Brian Brobbey

Sportman Brian Brobbey

Carriere Brian Brobbey

Via de jeugd van AFC kwam Brian Ebenezer Adjei Brobbey in 2010 terecht in de jeugdopleiding van Ajax Amsterdam. Brobbey groeide uit tot één van de grootste talenten van zijn lichting. Ondanks interesse van Europese grootmachten besloot Brobbey bij Ajax te blijven en debtuurde hij op 31 oktober 2020 voor Ajax. Na veel optredens als invaller zag RB Leipzig een kans en lijfde de spits in. Brian's periode in Duitsland was echter geen succes. Hij speelde nauwelijks en hij had heimwee. Ajax besloot hem terug te halen in 2022 voor een groot bedrag. In de afgelopen seizoenen is Brobbey uitgegroeid tot één van de beste Nederlandse spitsen. In 2022 maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal. Lang werd hij niet opgeroepen, maar door zijn seizoen in 2023/2024 kan niemand om hem heen.

Brian Brobbey familie, afkomst en geloof

Brian Brobbey heeft Ghanese ouders. Zijn ouders heten William en Eliza. Al Brian's broers hebben het tot het profvoetbal bereikt. Brian de jongste van de vier broers, heeft het toch het verst geschopt. Zijn broers heten Samuel Brobbey, Derrick Luckassen en Kevin Lukassen. De eerstgenoemde broer voetbalt al niet meer, Derrick en Kevin zijn nog steeds actief. Zijn geloof is niet bekend.

Brian Brobbey vriendin

In een hilarisch interview met Hans Kraaij Jr vroeg Hans aan Brian hoe het met de liefde zat. Brian antwoordde 'ik heb een vrouwtje Hans'. Hans vroeg naar de naam en Brian fluisterde het zachtjes in Hans zijn oor. Waarop Hans express hard riep 'Elinde?'. Brobbey schoot in de lach en bevestigde het. Voor de rest is er weinig bekend over deze Elinde.

Brian Brobbey salaris en transfers

Met Brian Brobbey hoef je geen medelijden te hebben. De oersterke spits strijkt maar liefst 3 miljoen euro netto per jaar op. Niet heel gek, hij is natuurlijk voor een hoop geld teruggekocht van RB Leipzig. Dit ging over een bedrag van 16,35 miljoen euro in de zomer van 2022. Momenteel is Brian Brobbey één van de meest belangrijke spelers van Ajax.

Nieuws

Video: Ajax-spits Brian Brobbey dreigt de vrouw van Hans Kraay Jr. af te pakken

Het geweldige duo Hans Kraaij en Brian Brobbey bespreken elkaars vakantieplannen, maar het loopt iets anders dan verwacht!

Video: Fresia Cousiño Arias krijgt het benauwd van Ajax-spits Brian Brobbey

Fresia Cousiño Arias werd door Ajax-aanvaller Brian Brobbey in een lastige positie gebracht. Ineens moest ze precies zeggen wat ze van de jonge spits vindt. Wat ze zei was een flinke tegenvaller voor de voetballer...
Brian Brobbey bio

Profiel

Naam: Brian Ebenezer Adjei Brobbey
Bijnaam: Brobbeast
Geboortedatum: 1 februari 2002
Sterrenbeeld: waterman
Geboorteplaats: Amsterdam
Beroep: profvoetballer
Lengte: 1.80m
Relatie: Ja, met Elinde
Familie: Samuel Brobbey (broer), Kevin Luckassen (halfbroer) en Derrick Luckassen (halfbroer), William Brobbey (vader)
Instagram: @brianbrobbeyy

Foto's

Brian Brobbey Ajax
Brian Brobbey