Rutger Castricum

Presentator Rutger Castricum

Rutger Castricum levensloop

Rutger Castricum, opgegroeid in Voorschoten, studeerde journalistiek in Zwolle. Hij begon zijn carrière bij RTV Rijnmond en TV Rijnmond, waar hij programma's produceerde en medepresenteerde. Tussen 2006 en 2010 werkte hij voor GeenStijl, waar hij video's en reportages maakte, veelal met zijn vaste cameraman Twan Melssen. Later trad hij op als presentator bij PowNews en Studio PowNed voor NPO 3. Naast zijn televisiewerk verscheen Castricum ook in documentaires zoals Druk, Marokko op 1 en Emmen op 1. Sinds 2020 produceert hij de podcast-serie ‘De Nacht van Rutger’, waar hij gasten thuis ontvangt voor gesprekken.

Rutger Castricum relatie, vriendin, kinderen

Rutger Castricum is getrouwd met Daphne Rietbergen en samen hebben ze drie zoons en één dochter. Van twee kinderen is de naam bekend, namelijk Feline Castricum en Beau Castricum.

Rutger Castricum hardlopen

Naast zijn passie voor media heeft Rutger Castricum ook een grote liefde voor hardlopen, die hij van zijn vader heeft geërfd. Hij loopt ongeveer twee keer per week en neemt regelmatig deel aan wedstrijden, zoals de CPC Loop in Den Haag of de halve marathon van Leiden. Zijn drukke baan motiveert hem dan om gezond te blijven door regelmatig te sporten…

Nieuws

Wilfred Genee verleidt Sam Hagens en Rutger Castricum tot delen van vakgeheimen (video)

Wilfred Genee vraagt Sam Hagens en Rutger Castricum naar vakgeheimen en er kwamen uiteindelijk wel wat geheimen uit!

Jack van Gelder fileert tafelgast tijdens De Oranjezondag: ‘Hij is zo ijdel als wat’

Jack van Gelder spaart zijn collega Rutger Castricum absoluut niet. Tijdens De Oranjezondag wordt er over- en weer flink met modder gegooid!

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?

Video: Rutger Castricum grijpt Hélène Hendriks vol in de boezem tijdens beschamende uitzending

In een recente uitzending van De Oranjezondag zien we iets onopmerkelijks gebeuren... Wat doet Rutger Castricum nou bij Hélène Hendriks?

‘Humorloze’ Merel Ek wijst met vingertje naar René en Rutger: “Jullie mogen blij zijn dat ik niet ongesteld ben”

Merel Ek wordt tot het uiterste gedreven tijdens Vandaag Inside. Ze staat zelfs op het punt om Rutger en René na hun flauwe uitspraken iets aan te doen...

Video: Rutger Castricum maakt Eloise van Oranje met grond gelijk tijdens De Oranjewinter

Rutger Castricum geeft tijdens De Oranjewinter aan absoluut geen fan te zijn van Eloise van Oranje. Hij noemt de influencer zelfs 'debiel'...

Video: Rutger Castricum maakt alle mannen jaloers en grijpt Hélène Hendriks beet tijdens Oranjewinter

Rutger Castricum grijpt Hélène Hendriks even flink beet tijdens een innig moment tijdens een uitzending van de Oranjewinter.

Video: Rutger Castricum geniet van het ‘lekkere vlees’ van Merel Ek tijdens Oranjezomer

Merel Ek deelt een heel tragisch verhaal met de kijkers van De Oranjezomer. Maar Rutger Castricum komt met een scherpe opmerking.
Rutger Castricum bio

Profiel

Geboortedatum: 29 mei 1979
Sterrenbeeld: Tweelingen
Afkomst: Den Haag, Nederland
Vader: Sjoerd Castricum
Kinderen: Feline Castricum, Beau Castricum
Beroep: Presentator
School: Hogeschool Windesheim
Instagram: De Instagram van Rutger is @rutgercastricum

Foto's

Rutger Castricum oranjewinter
Rutger Castricum presentator