Wopke Hoekstra

Politicus Wopke Hoekstra

Wopke Bastiaan Hoekstra (Bennekom, 30 september 1975) is een Nederlandse diplomaat en politicus voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Sinds 5 oktober 2023 is hij Eurocommissaris voor de Europese Green Deal. Eerder was hij minister van Buitenlandse Zaken (2022-2023), minister van Financiën (2017-2022), en politiek leider van het CDA (2020-2023). Hoekstra begon zijn politieke carrière als lid van de Eerste Kamer (2011-2017). Hij studeerde rechten in Leiden en behaalde een MBA aan INSEAD. Voor zijn ministerschap was hij partner bij McKinsey en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Scheepvaartmuseum.

Wopke Hoekstra relatie, getrouwd en kinderen

Wopke Hoekstra is getrouwd met Liselot Hoornweg, en samen hebben ze één dochter en drie zoons. Hoewel de namen van hun kinderen niet openbaar zijn, is bekend dat hun jongste zoon leverkanker heeft gehad. Gelukkig is hij inmiddels volledig genezen. 'Na chemotherapie en een operatie waren we dolgelukkig dat hij daarna 'in remissie' was; de tumor was tot de laatste cel aan toe opgeruimd', schreef Wopke Hoekstra op Instagram.

Wopke Hoekstra dienstplicht invoeren

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne pleitte Wopke Hoekstra in 2023 voor de herinvoering van de dienstplicht. ‘De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid. Daar wordt Nederland beter van’, aldus Wopke Hoekstra. Hij stelde voor dat jaarlijks 200.000 jongeren kiezen voor diensttijd bij de krijgsmacht of maatschappelijke diensttijd. Volgens Hoekstra staan ‘de saamhorigheid, redelijkheid en de rechtsstaat’ onder druk, waardoor hij het logisch vindt dat van jongeren wordt gevraagd iets voor het land te doen.

Nieuws

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'

Hélène Hendriks gebruikt haar mond voor leuk kunstje met de dikke sigaar van Jack van Gelder (foto!)

Hélène Hendriks maakt wat mee achter de schermen bij De Oranjezomer! Zo legt ze de enorme sigaar van Jack van Gelder met gemak op haar lippen...

Geraldine Kemper heeft geen enkel topje meegenomen op vakantie (video!)

Geraldine Kemper heeft even een leuke video van haar vakantie gedeeld. En wat blijkt? Ze is al haar bikinitopjes thuis vergeten. 

Joy Beune gaat diep door haar knieën naast ploeggenoot en laat alles filmen (video!)

Schaatsster Joy Beune heeft een nieuwe video gedeeld met haar volgers, waarbij ze wel erg diep door haar knieën gaat. 

Schaatsster Femke Kok toont haar strakke vormen tijdens zonnig trainingskamp (foto’s!)

Femke Kok heeft weer een nieuwe reeks foto's online gezet en haar volgers smullen daar natuurlijk intens van. Kijk maar mee!

Schaatsster Pien Hersman ritst haar fietspakje helemaal open en toont resultaat met slaapkamerkiekje (foto!)

Pien Hersman heeft even een prachtige foto online gezet en daar genieten al haar volgers nu al intens van. 

Noa Vahle en Hélène Hendriks vertellen over inhoud bh: ‘Er zitten kipfiletjes in’

Hélène Hendriks had Olympisch atleet Gregory Sedoc te gast tijdens haar uitzending van De Oranjezomer en dat werd flink bijzonder. 
Wopke Hoekstra

Profiel

Geboortedatum: 30 september 1975
Sterrenbeeld: Weegschaal
Afkomst: Bennekom, Nederland
Relatie: Ja met Liselot Hoornweg
Beroep: Politicus
Opleiding: Rechten aan de Universiteit van Leiden
Instagram: De Instagram van Wopke is @wopke_hoekstra

Foto's

Wopke Hoekstra
Wopke Hoekstra