Thierry Baudet

Politicus Thierry Baudet

Levensloop politicus Thierry Baudet

Thierry Baudet, geboren op 28 januari 1983, groeide op in Heemstede als zoon van een pianodocent van het Koninklijke Conservatorium. Zijn ouders scheidden toen hij nog een kleine Thierry was. Naar eigen zeggen heeft de scheiding hem politiek weten te kleuren. Nadat Baudet zijn gymnasiumdiploma haalde, besloot hij geschiedenis te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.Vervolgens rondde Baudet zijn rechtenstudie af en werd hij docent rechten aan de Universiteit van Leiden. Thierry wilde wegens geldproblemen de politiek in, samen met zijn boezemvriend Jort Kelder. Kelder zag geen toekomst in de politiek, terwijl Baudet vastberaden was. Hij werd landelijk bekend als medeoprichter van Forum voor Democratie in 2016. Met retorische vaardigheden en een charismatische uitstraling weet hij aandacht te trekken, maar zijn opvattingen hebben ook regelmatig controverse veroorzaakt. Baudet heeft zich gepositioneerd als een kritische stem tegen gevestigde politieke orde en heeft deelgenomen aan verkiezingen, waaronder een succesvolle campagne bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019.

Thierry Baudet in de Tweede Kamer en FvD

In 2017 betrad Forum voor Democratie voor het eerst de Tweede Kamer, waar Baudet als fractievoorzitter een opmerkelijke aanwezigheid had. De partij behaalde in 2019 bij de Provinciale Statenverkiezingen grote winsten en werd de grootste partij in de Eerste Kamer. Ondanks dit succes ontstonden er interne spanningen en vertrokken enkele prominenten uit de partij. Deze conflicten, samen met controversiële uitspraken van Baudet, leidden tot een breuk binnen de partij in 2020. Niettemin wist hij een nieuwe versie van Forum voor Democratie te behouden en bleef hij politiek actief.

Thierry Baudet en het coronabeleid

Het coronabeleid van Thierry Baudet's Forum voor Democratie lijkt soms op een politieke rollercoaster, waarbij men nooit zeker weet welke bocht er genomen wordt. Baudet heeft zich herhaaldelijk kritisch uitgelaten over de lockdownmaatregelen en de impact ervan op de samenleving. Zijn partij heeft opgeroepen tot meer maatwerk, met als slogan: "Waarom een mondkapje dragen als je ook een glimlach kunt laten zien?" Misschien niet het meest wetenschappelijk onderbouwde argument, maar het toont wel de nadruk van FvD op persoonlijke vrijheid. In plaats van de gebruikelijke politieke monologen heeft Baudet zijn standpunten ook op ludieke wijze op TikTok gedeeld, dansend naar de beat van "Vrijheid, Vrijheid!" Een benadering die zeker de aandacht trekt, zelfs als het debat rondom het coronabeleid serieus blijft.

Thierry Baudet op TikTok, Twitter, YouTube

Baudet maakt gebruik van diverse sociale media platforms om zijn politieke boodschappen te verspreiden. Op Twitter (@thierrybaudet) deelt hij regelmatig zijn standpunten, nieuws en interacties met zijn volgers. Op YouTube heeft hij een kanaal waarop hij toespraken, interviews en andere politieke content deelt. TikTok wordt door Baudet gebruikt om op een meer informele manier zijn politieke boodschappen te communiceren en een jonger publiek aan te spreken. Zo maakt hij bijvoorbeeld humoristische video’s waarin hij en Mark Rutte in een Minecraft server zitten. Verder maakt hij video’s met influencers als Andy van der Meijde, Joel Beukers en Kosso. Tenslotte zijn de gebroeders Tate, Andrew en Tristan, aanhangers van Baudet als het gaat om zijn ideologie, blijkt uit een tweet van Tristan Tate.

Thierry Baudet: Relatie, Kinderen en Familie

Thierry is tot over zijn oren verliefd op de brunette fotografe (en ex-model) Davide Heijmans. Het stel stapte in 2021 in het huwelijksbootje en niet veel later volgde er een mini-Thierry. Het kleine mannetje, genaamd Lancelot (vernoemd naar een ridder van de ronde tafel) werd in 2022 geboren. Zijn familieachtergrond is academisch, met een vader als componist en een moeder als kunsthistorica. Deze intellectuele omgeving heeft waarschijnlijk zijn interesse in cultuur en kunst aangewakkerd, wat zich weerspiegelt in zijn politieke benadering.

Vermogen Thierry Baudet

Het vermogen van de heer Baudet wordt geschat op één miljoen euro. Op jaarbasis zou hij ongeveer €126.414,24 opstrijken. Zeker geen misselijk bedrag als fractievoorzitter!

Nieuws

Kijkers geloven hun oren niet: Wat zegt Thierry Baudet nou ineens tijdens dit NOS-interview?

Thierry Baudet weet hoe hij de headlines moet halen. Dat is hem met dit zéér opvallende interview zeker gelukt. D66-lijsttrekker Rob Jetten wist niet wat hij met de FvD-frontman aan moest. De kijker kon smullen van een heerlijk ongemakkelijk tv-momentje, maar heeft uiteraard een hoop vragen na dit opvallende fragment...

Video: Merel Ek vanuit spannende hoek gefilmd door FVD-politicus

Merel Ek bedenkt zich voortaan twee keer voor ze Johan Derksen te hulp schiet! De blondine kreeg de woede van FVD over zich heen, en werd tot overmaat van ramp ook stiekem gefilmd...

Foto: Thierry Baudet krijgt kind met deze beeldschone vrouw

Thierry Baudet (39) wordt voor het eerst vader. De trotse politicus vertelt het heugelijke nieuws samen met zijn wel erg mooie, zwangere vrouw Davide Heijmans in het weekblad ‘Weekend’. Is de politicus al begonnen aan de voorbereidingen, of nog steeds te veel bezig met zijn partij?

Politiek terug van reces: welkom terug Floor, Marieke en Charlotte

Op dinsdag 7 september komt de Tweede Kamer terug van reces. En dat betekent dat je favoriete politiek verslaggeefsters ook weer mogen beginnen. Welkom terug Floor, Marieke en Charlotte!

De mooiste foto’s van verslaggeefster Floor Bremer

Floor Bremer is een van de meest populaire politiek verslaggeefsters van Nederland. Niet heel gek, want zowel op televisie als op Instagram weet ze altijd goed voor de dag te komen. 

De meest opvallende weetjes over Emma Wortelboer

De meest opvallende feitjes over Emma Wortelboer

7 feiten die je nog niet wist over Marieke van de Zilver

Marieke van de Zilver, heeft vele titels: RTL-journalist, tafelgast bij Jinek en de persconferentie expert van Nederland. Maar er is nog veel van deze...

Emma Wortelboer maakt maffe machines in nieuw programma

Emma Wortelboer mag weer lekker chaotisch gaan doen!

Profiel

Geboortedatum: 28 januari 1983 in Heemstede, Nederland.
Sterrenbeeld: Waterman
Woonplaats: Amsterdam
Familie: Marcel Baudet (vader), Beatrijs Brand (moeder)
Relatie: Ja, met Davide Heijmans
Kinderen: Ja 1 zoontje, Lancelot
Beroep: Politicus (medeoprichter Forum voor Democratie) en schrijver
Opleiding: Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.
Instagram: Baudet is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @thierry_baudet

Foto's