Rob Jetten is geboren in Veghel in 1987. Hij komt uit een Brabants, katholieke middenstandsfamilie. Zijn vader werkte altijd als docent in het beroepsonderwijs en zijn moeder in het onderwijs als toezichter in een kinderopvang. Net als zijn collega’s Baudet, Wilders en Klaver, heeft Jetten een Indische achtergrond. Rob Jetten's jeugd en opleiding vormen de bouwstenen van zijn politieke carrière. Als kind groeide hij op met een bepaalde vastberadenheid en energie die later in zijn politieke leven tot uiting zou komen. Zijn pad naar de politiek begon met een studie Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij de juridische kennis verwierf die hem zou helpen bij het vormgeven van zijn politieke standpunten.
Rob Jetten heeft zich in de Tweede Kamer gepositioneerd als een gedreven pleitbezorger voor progressieve beleidsmaatregelen. Zijn focus op klimaatbeleid en onderwijs houdt gelijke tred met de kernwaarden van D66. Als fractievoorzitter leidt hij zijn partij met vastberadenheid en is hij niet bang om standpunten in te nemen die passen bij zijn overtuigingen. Zijn politieke carrière bij D66 is zowel een persoonlijke verwezenlijking als een bijdrage aan het politieke landschap van Nederland. Jetten is openlijk over zijn homoseksualiteit en draagt bij aan diversiteit binnen de Nederlandse politiek. Hiermee is hij een voor velen een inspiratiebron. Jetten belichaamt een moderne benadering van politiek, waarbij hij de stem van jongeren centraal stelt en hen betrekt bij het besluitvormingsproces. Zijn enthousiasme en focus op inclusiviteit maken hem een belangrijke vertegenwoordiger van D66, een partij die zich profileert als vooruitstrevend en toekomstgericht.
Rob Jetten heeft publiekelijk gesproken over zijn homoseksualiteit, waarbij hij openheid en inclusiviteit promoot. Na een 8-jarige relatie met Sjoerd van Gils, is Rob momenteel weer gelukkig in de liefde. Zijn nieuwe vriend, een 10-jaar jongere Argentijnse hockeyspeler, heet Nicolas Keenan. Op het internet wordt hier en daar gegrapt over dat Rob een toyboy aan de haak zou hebben geslagen, maar daar zou de politicus maling aan hebben.
Naast zijn politieke betrokkenheid heeft Rob Jetten enkele persoonlijke interesses die zijn publieke imago aanvullen. Jetten heeft openlijk gesproken over zijn zorg voor het klimaat en zijn beslissing om minder te vliegen als een persoonlijke bijdrage aan duurzaamheid. Deze benadering weerspiegelt zijn betrokkenheid bij de milieuproblematiek. In de Tweede Kamer is niet iedereen het eens met Jetten. Zo verpulverde Geert Wilders Jetten met dat hij hypocriet zou zijn, omdat hij zelf de hele wereld zou rondvliegen. Tot slot heeft Jetten sportieve activiteiten omarmd als een manier om actief en gezond te blijven, wat aantoont dat politieke leiders ook persoonlijke balans en welzijn belangrijk vinden.
Familie: Er is beperkte informatie beschikbaar over Rob Jetten's familie, maar hij staat bekend om zijn focus op inclusiviteit en diversiteit, waarden die mogelijk geworteld zijn in zijn persoonlijke achtergrond.