Mark Harbers

Politicus Mark Harbers

Mark Harbers, geboren op 19 april 1969 in Ede, is een Nederlandse politicus van de VVD. Hij begon zijn politieke carrière als gemeenteraadslid en later wethouder in Rotterdam, waar hij economie, haven en milieu beheerde. In 2009 werd hij lid van de Tweede Kamer, waar hij zich vooral richtte op financiën. Van 2017 tot 2019 diende hij als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, waarbij hij zich bezighield met vreemdelingenzaken en migratie. Na een kortstondig aftreden keerde hij in 2019 terug als Kamerlid. Sinds 2022 bekleedt Harbers de functie van minister van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte IV.

Mark Harbers relatie, getrouwd en kinderen

Mark Harbers is getrouwd met Bart Rövekamp, een internist bij het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Ze zijn sinds 2008 samen en wonen in Rotterdam. In zijn politieke loopbaan heeft Harbers soms moeilijke beslissingen moeten nemen vanuit zijn seksuele geaardheid. Zo trad hij in 2009 samen met zijn collega VVD-wethouder Baljeu af, nadat de omstreden islamoloog Tariq Ramadan tegen hun advies in als adviseur mocht blijven bij de Rotterdamse gemeenteraad. Harbers had bezwaren tegen Ramadan's opvattingen over de rechten van homo's en vrouwen.

Mark Harbers passie voor treinen

Naast zijn betrokkenheid bij de politiek heeft Mark Harbers nog een andere opvallende hobby, namelijk treinen. De politicus kent van elk spoorwegtraject de exacte snelheidslimiet, of het nu 130 of 140 kilometer per uur is. Ook beweert Harbers de nationale spoorwegkaart uit zijn hoofd te kennen. Vroeger had hij samen met zijn broer een verzameling modeltreinen, die nu op zolder staat. In die tijd ging hij ook regelmatig met zijn vader naar het station om vanaf een bankje voorbijrijdende treinen te bekijken.

Nieuws

Foto: Ali B is na hoger beroep via Duitsland naar Marokko gevlucht

Ali B gaat, ondanks zijn straf, toch gewoon op vakantie naar het buitenland. Hij is met zijn gezin gezien onderweg naar Marokko.

Eline de Zeeuw lokt Olympisch kampioen donker hokje in voor intiem gesprekje (foto!)

Eline de Zeeuw verborg zich even in een donker hokje voor een wel heel erg intiem gesprekje. Als dat maar goed gaat. 

Je gelooft nooit welke uitdagende foto’s Juultje Tieleman nú weer online gegooid heeft

Juultje Tieleman is een van de meest prachtige vrouwen die Nederland rijk is. En dat bewijst ze maar weer met deze foto!

Johnny de Mol zegt zonder filter wat hij van zijn nichtje Noa Vahle vindt (video!)

Het is heel speciaal als je familieleden op een bepaalde manier over je praten. Dat blijkt maar weer wanneer Johnny de Mol zijn mening geeft over zijn bloedeigen nichtje Noa Vahle. 

Spannendste tv-strijd ooit is eindelijk losgebarsten: De Slimste Mens is in groot gevaar

Zelden was het zó close tussen twee zéér goed bekeken tv-programma's. Toch moeten de makers van de Slimste Mens zich zorgen gaan maken...

Anna Nooshin smeert vooral haar voorgevel goed in tijdens heet stranddagje (video!)

Anna Nooshin smeert zichzelf helemaal in op een hete zomerse dag. De twee grote vriendinnen van Anna krijgen dan ook veel aandacht!

Tooske Ragas deelt zeldzame privé-kiekjes van zichzelf als piepjong modelletje (foto’s!)

Tooske Ragas heeft haar volgers verrast met zeldzame privékiekjes uit haar jongere dagen: Bijzondere beelden uit haar jonge modellentijd

Schaatssters Pien Hersman en Robin Groot laten hun strakke troeven zien tijdens dansje in superkort topje (video!)

Pien Hersman en Robin Groot weten iedereen te verrassen door in piepkleine outfits een leuke video op te nemen!
Mark Harbers

Profiel

Geboortedatum: 19 april 1969
Sterrenbeeld: Ram
Afkomst: Ede, Nederland
Woonplaats: Rotterdam, Nederland
Relatie: Ja met Bart Rövekamp
Beroep: Politicus
Opleiding: Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam
Instagram: De Instagram van Mark is @mark.harbers

Foto's

Mark Harbers
Mark Harbers