Politicus Klaas Dijkhoff
Klaas Henricus Dominicus Maria Dijkhoff (geboren op 13 januari 1981 in Soltau, Duitsland) is een voormalig Nederlands politicus van de VVD. Hij diende van 2017 tot 2021 als fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Eerder was hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (2015-2017) en kortstondig minister van Defensie (2017) in het kabinet-Rutte II. Hij begon zijn politieke carrière in 2010 als lijsttrekker en fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Breda. Na zijn vertrek uit de politiek in 2021 werd hij toezichthouder bij PSV en begon hij een eigen adviesbureau.
Klaas Dijkhoff relatie, getrouwd en kinderen
Klaas Dijkhoff heeft een relatie met Anouk van den Berk en trouwde in 2017 in het geheim met haar. Zijn aanzoek verliep echter niet helemaal zoals gepland, ondanks zijn goede voorbereiding. Klaas wilde haar ten huwelijk vragen in Victoria Park in Londen, vanuit een bootje op het meer. Omdat het bootje alleen contant betaald kon worden en hij niet genoeg geld bij zich had, probeerde hij te pinnen. Anouk begreep echter niet waarom hij zo graag het bootje op wilde. Uiteindelijk vroeg hij haar ten huwelijk op een bankje in het park. Het paar heeft twee dochters, Amber en Linde. Klaas leerde Anouk kennen via haar marketingbureau, waar ze een grappige slogan had bedacht voor een reclamecampagne. Deze slogan trok Klaas’ aandacht en hij complimenteerde haar op haar werk. Dit leidde tot een online gesprek en uiteindelijk tot een romantisch afspraakje.
Klaas Dijkhoff Europese vluchtelingencrisis
Tijdens zijn carrière als staatssecretaris speelde Klaas Dijkhoff een belangrijke rol bij de verdeling van vluchtelingen over Nederland, mede door de aanhoudende oorlog in Syrië. Dijkhoff benadrukte dat vluchtelingen zoveel mogelijk in de regio opgevangen moesten worden. Daarnaast vond hij dat Nederland moet afstappen van de gewoonte om vluchtelingen na vijf jaar automatisch het recht te geven om te blijven. Hij verklaarde: “De mensen die hier zijn, die vang ik graag op, die hebben ook niet gevraagd om oorlog. Maar ik snap niet dat ze dan na vijf jaar het recht hebben om te mogen blijven.”