Joost Eerdmans

Politicus Joost Eerdmans

Joost Eerdmans Jeugd en Opleiding

Joost Eerdmans, geboren in Harderwijk op 3 november 1971, groeide op met de ambitie om de wereld van de politiek te veroveren. Zijn vader beheerde een assurantiekantoor, terwijl zijn moeder in het onderwijs werkte. Eerdmans volgde zijn middelbare onderwijs aan het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk, waarna hij zich wijdde aan de studie bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn opleiding aan de Erasmus Universiteit, waar hij zijn debatkunsten ontwikkelde, was het duidelijk dat de politieke arena zijn natuurlijke habitat zou worden. In 1993 voltooide hij overigens een post-academische studie Public Administration aan de Indiana University in Bloomington.

Joost Eerdmans FvD, JA21 en de Tweede Kamer

Joost Eerdmans heeft zijn stempel gedrukt op de Nederlandse politiek door zijn betrokkenheid bij verschillende partijen en zijn optreden in de Tweede Kamer. Oorspronkelijk verbonden aan Forum voor Democratie (FvD), koos hij later voor een meer onafhankelijke koers en werd hij medeoprichter van JA21. Zijn politieke reis weerspiegelt een streven naar politieke vernieuwing en het behoud van zijn eigen principes. In de Tweede Kamer viel Eerdmans op vanwege zijn scherpe analyses en heldere communicatiestijl. Hij schuwde niet om controversiële standpunten in te nemen en was niet bang om de status quo uit te dagen. Eerdmans heeft zich laten zien als een dynamische en onvoorspelbare politicus, die de Nederlandse politieke arena verrijkt met zijn gedrevenheid en eigenzinnigheid.

Joost Eerdmans Partner en Gezin

Achter de scherpe politicus schuilt een mens met een gezin. Joost trouwde in 2006 in Den Haag met Femke Bouma. Samen kregen ze twee kinderen: Maartje (2007) Douwe (2009). Femke werkt als financieel adviseur bij de Hogeschool van Rotterdam en is daarnaast ook bestuurslid van de partij van haar man, JA21.

Joost Eerdmans en Pim Fortuyn

In de politieke erfenis van Joost Eerdmans is de invloed van Pim Fortuyn onmiskenbaar. Eerdmans werd voor het eerst nationaal bekend als woordvoerder van Fortuyn en heeft sindsdien de fakkel van het gedachtegoed van deze politicus hooggehouden. Zijn politieke parcours weeft zich door de erfenis van Fortuyn, waarbij hij diens gedurfde benadering en rebelsheid heeft geërfd en aangepast aan de uitdagende dynamiek van de hedendaagse politiek.

Nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.

Beelden: Schaatster Femke Kok laat zich stevig beetpakken door drie hongerige mannen

Femke Kok wordt goed vastgehouden door drie hongerige mannen. Ze maakt hierbij andere mannelijke fans wel enorm jaloers.

Video: Influencer Danique Hosmar laat ze flink stuiteren en krijgt rode wangetjes

Danique Hosmar laat zien hoe goed ze haar troeven kan laten stuiteren terwijl ze intensief aan het hardlopen is!
Joost Eerdmans Partner

Profiel

Geboortedatum: 9 januari 1971
Geboorteplaats: Harderwijk
Sterrenbeeld: Steenbok
Woonplaats: Rotterdam
Relatie: Getrouwd met Femke Bouma
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon
Beroep: Politicus en fractieleider JA21
Opleiding: Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
Instagram: @joost.eerdmans

Foto's

Joost Eerdmans JA21
Joost Eerdmans Bio