Gideon van Meijeren

Politicus Gideon van Meijeren

Gideon Frederik Cornelis van Meijeren (Doetinchem, 27 mei 1988) is een Nederlands jurist en politicus, actief namens Forum voor Democratie (FVD). Hij werd op 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamer. Van Meijeren werkte als wetgevingsjurist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Tweede Kamer. Hij sloot zich in 2016 aan bij FVD en werd in 2019 lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Bekend om zijn controversiële uitspraken, bekritiseerde hij vaak coronamaatregelen en riep op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. In 2024 verliet hij de Haagse gemeenteraad.

Gideon van Meijeren taakstraf

In 2024 werd Gideon van Meijeren veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur wegens opruiing. De rechtbank oordeelde dat Van Meijeren zeker twee keer zijn positie als volksvertegenwoordiger had misbruikt om boze boeren aan te zetten tot geweld. Hij maakte hierbij gebruik van de reeds bestaande onrust onder het publiek om deze verder aan te wakkeren. Daarnaast had Van Meijeren publiekelijk verklaard dat geweld tegen de overheid geoorloofd en mogelijk zelfs noodzakelijk was. Eerder, in 2022, had hij tijdens een boerenmanifestatie al gezegd dat het soms ongezond is als er een taboe rust op het gebruik van geweld.

Gideon van Meijeren racistische uitspraken

In 2022 haalde Gideon van Meijeren het nieuws nadat hij een racistische opmerking maakte tijdens een debat. Van Meijeren gebruikte de term ‘negroïde primaten’ in een woordenwisseling. Ondervoorzitter Kamminga vroeg hem daarop zijn woorden terug te nemen, maar Van Meijeren weigerde dit. Het incident vond plaats terwijl Van Meijeren verwees naar een groep jongeren die iemand op het treinspoor had geduwd in Amsterda

Nieuws

Foto: Ali B is na hoger beroep via Duitsland naar Marokko gevlucht

Ali B gaat, ondanks zijn straf, toch gewoon op vakantie naar het buitenland. Hij is met zijn gezin gezien onderweg naar Marokko.

Eline de Zeeuw lokt Olympisch kampioen donker hokje in voor intiem gesprekje (foto!)

Eline de Zeeuw verborg zich even in een donker hokje voor een wel heel erg intiem gesprekje. Als dat maar goed gaat. 

Je gelooft nooit welke uitdagende foto’s Juultje Tieleman nú weer online gegooid heeft

Juultje Tieleman is een van de meest prachtige vrouwen die Nederland rijk is. En dat bewijst ze maar weer met deze foto!

Johnny de Mol zegt zonder filter wat hij van zijn nichtje Noa Vahle vindt (video!)

Het is heel speciaal als je familieleden op een bepaalde manier over je praten. Dat blijkt maar weer wanneer Johnny de Mol zijn mening geeft over zijn bloedeigen nichtje Noa Vahle. 

Spannendste tv-strijd ooit is eindelijk losgebarsten: De Slimste Mens is in groot gevaar

Zelden was het zó close tussen twee zéér goed bekeken tv-programma's. Toch moeten de makers van de Slimste Mens zich zorgen gaan maken...

Anna Nooshin smeert vooral haar voorgevel goed in tijdens heet stranddagje (video!)

Anna Nooshin smeert zichzelf helemaal in op een hete zomerse dag. De twee grote vriendinnen van Anna krijgen dan ook veel aandacht!

Tooske Ragas deelt zeldzame privé-kiekjes van zichzelf als piepjong modelletje (foto’s!)

Tooske Ragas heeft haar volgers verrast met zeldzame privékiekjes uit haar jongere dagen: Bijzondere beelden uit haar jonge modellentijd

Schaatssters Pien Hersman en Robin Groot laten hun strakke troeven zien tijdens dansje in superkort topje (video!)

Pien Hersman en Robin Groot weten iedereen te verrassen door in piepkleine outfits een leuke video op te nemen!
Gideon van Meijeren

Profiel

Geboortedatum: 27 mei 1988
Sterrenbeeld: Tweelingen
Afkomst: Doetinchem, Nederland
Woonplaats: Den Haag. Nederland
Beroep: Politicus
Opleiding: rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg
Opleidingsniveau: Havo
Instagram: De Instagram van Gideon is @gideonvanmeijeren

Foto's

Gideon van Meijeren
Gideon van Meijeren