Dick Schoof

Politicus Dick Schoof

Dick Schoof Jeugd en Opleiding

Hendrikus Wilhemus Maria Schoof, ofwel Dick Schoof, werd geboren op 8 maart 1957 in het Noord-Hollandse Santpoort. Hij groeide op in een gezin van 7 kinderen, waar hij de een-na-jongste is. Tot zijn achtste woonde hij in Santpoort, waarna hij verhuisde naar de andere kant van het land. Hij streek neer in Hengelo, waar hij tot het einde van zijn middelbare school heeft doorgebracht. Schoof ging studeren in Nijmegen, aan de Radboud Universiteit. Hij werd hier lid van de studentenroeivereniging Phocas, waar hij in het jaar 1979/1980 voorzitter was.

Dick Schoof ambtelijke carrière

Na zijn afstuderen begon Schoof zijn carrière als beleidsmedewerker onderwijs bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). In 1988 stapte hij over naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) en vervulde daar verschillende functies. Tussen 1996 en 1999 was hij plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Van 1999 tot 2003 was hij hoofddirecteur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en project-directeur-generaal voor de Vreemdelingenwet 2000. Vervolgens werd hij directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij een Strategie Nationale Veiligheid ontwikkelde. In 2010 speelde hij een sleutelrol bij de oprichting van het ministerie van Veiligheid en Justitie en werd directeur-generaal Politie. Op 1 maart 2013 werd hij benoemd tot Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), waar hij betrokken was bij de afhandeling van de MH17-ramp. Later kwam aan het licht dat de NCTV onder zijn leiding burgers met nepaccounts had gevolgd, ondanks juridische waarschuwingen. Op 17 november 2018 werd Schoof directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Na vijftien maanden vertrok hij om op 1 maart 2020 secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid te worden. Tijdens de kabinetsformatie van 2023-2024 werd hij door PVV, VVD, NSC en BBB voorgedragen als minister-president, nadat Geert Wilders en Ronald Plasterk zich hadden teruggetrokken.

Dick Schoof beoogd premier

De nieuwe coalitie maakte Dick Schoof kandidaat-premier. Schoof is momenteel partijloos.Formateur Richard van Zwol heeft aangekondigd dat Schoof betrokken zal worden bij het samenstellen van een team van ministers en staatssecretarissen.

Dick Schoof relatie en kinderen

Dick was getrouwd met Yolanda Senf. Met haar adopteerde hij 2 Chinese dames: Yasmin en Celine. Schoof werkte te veel en had daardoor weinig tijd voor zijn gezin. Zijn huwelijk strandde toen. Inmiddels heeft Dick een nieuwe vriendin genaamd Loes Meurs.

Nieuws

Politiek verslaggeefster Floor Bremer gluurt mee op telefoon van nieuwe premier Dick Schoof (foto!)

Het lijkt erop dat op dat onze nieuwe premier, Dick Schoof, niks te verbergen heeft. Hij laat namelijk onder andere verslageefster Floor Bremer meegluren op zijn telefoon...

Job Knoester heeft verboden ‘juice’ over premier Dick Schoof: ‘Steekt lachend mes in je rug’

Job Knoester deelt met gevaar voor eigen relatie gevoelige informatie over Dick Schoof. Jobs vrouw vertelde hem een opvallend weetje over Schoof...

Politiek Verslaggeefster Floor Bremer meteen al om de tuin geleid door ‘nieuwe premier’ Dick Schoof (foto)

Politiekverslaggeefster Floor Bremer is goed in de maling genomen door de nieuwe premier Dick Schoof: Soort Houdini-act!
Dick Schoof 1

Profiel

Geboortedatum: 8 maart 1957
Sterrenbeeld: vissen
Geboorteplaats: Santpoort
Woonplaats: Zoetermeer
Familie: Nico Schoof (broer)
Relatie: Ja, met Loes Meurs
Kinderen: 2 dochters, Yasmin en Celine
Opleiding: Planologie aan de Radboud Universiteit

Foto's

Dick Schoof 2
Dick Schoof 3