Ron Fresen

Journalist Ron Fresen

Ron Fresen (Den Haag, 22 oktober 1958) is een voormalig Nederlands politiek verslaggever, bekend van zijn werk voor de NOS. Hij begon zijn carrière als initiatiefnemer van Radio West in 1987 en werkte later op de parlementaire redactie van Veronica Nieuwsradio. Na een periode als televisieverslaggever bij TV West, werd hij hoofdredacteur en bleef dat na de fusie met Omroep West in 2001. In 2004 maakte Fresen de overstap naar de NOS, waar hij politiek verslaggever werd. Hij werd bekend als eerste politiek duider van het NOS Journaal en maakte onverwacht zijn debuut als anchorman in 2015. Na een gevecht tegen prostaatkanker en een groeiende cynisme jegens de politiek, nam hij in 2022 afscheid van zijn werk bij de NOS.

Ron Fresen relatie, getrouwd en kinderen

Ron Fresen heeft een relatie met Anneke, met wie hij een zoon en een dochter heeft. Ook zou hij een kleinzoon hebben, hoewel de namen van deze kinderen en kleinzoon niet bekend zijn. Samen met Anneke woont Ron Fresen in Den Haag, waar hij geniet van zijn gezin en zijn passie voor journalistiek.

Ron Fresen ongeneeslijk ziek

Ondanks het feit dat Ron Fresen recent grootvader is geworden en zou moeten genieten van het leven, kreeg hij het zware nieuws dat hij ongeneeslijk ziek is. De Nederlandse journalist lijdt aan prostaatkanker, wat hem deed besluiten te stoppen met werken voor de NOS. Hij verklaarde: "Het is een zware baan die 24/7 veel van je vergt, zeker in deze tijd van politieke en maatschappelijke spanningen" Na dit slechte nieuws realiseerde Fresen dat hij moet genieten van het leven, en daarom besloot hij met zijn vrouw Anneke te gaan rondreizen.

Nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.

Juicetekort: Drie redenen waarom we niks meer van Yvonne Coldeweijer horen

Het is de laatste tijd erg stil geworden rondom Yvonne Coldeweijer. Hoe komt het dat de juicy blondine ineens naar de achtergrond verdwijnt?

Schaatsster Pien Hersman trakteert giechelende ploeggenotes op hobbelig ritje (video)

Pien Hersman is momenteel op trainingskamp in Italië. Naast het trainen is er ook ruimte voor wat gekkigheid. Zo laat Pien haar collega's Robin Groot en Joy Beune schreeuwen van het lachen tijdens een hobbelige rit. 

Documentaire S10 blijkt enorme kijkcijferflop na gigantische fout

De documentaire van S10 heeft enorm veel kijkers misgelopen en was een grote mislukking. Dit is waarom het zo fout is gegaan.

Heleen van Royen heeft het na De Oranjezomer wel héél gezellig achter de schermen met Merel en Hélène (foto)

Deze exclusieve beelden laten ons zien dat Heleen van Royen het wel erg gezellig heeft! Na de uitzending van De Oranjezomer dook ze achter de schermen met Hélène Hendriks en Merel Ek...

Joost Klein gespot in vliegtuig op weg naar geheime locatie (foto)

Joost Klein is gespot in een vliegtuig onderweg naar een geheime locatie. Maar wij denken te weten waar Joost Klein naar toe gaat!
Ron Fresen

Profiel

Geboortedatum: 22 oktober 1958
Sterrenbeeld: Weegschaal
Afkomst: Den Haag, Nederland
Relatie: Ja met Anneke
Kinderen: Ron Fresen heeft een zoon en dochter (namen onbekend)
Beroep: Journalist
Instagram: De Instagram van Ron is @ron.fresen

Foto's

Ron Fresen
Ron Fresen