Mick van Wely

Journalist Mick van Wely

Mick van Wely, geboren op 19 februari 1972 in Groningen, is een vooraanstaande Nederlandse misdaadjournalist en auteur voor De Telegraaf. Met een Nederlandse vader en een Hongaarse moeder doorliep hij een studiegeschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en in Pécs, Hongarije. In 2010 debuteerde hij met "Verdoofd, verkracht en besmet", dat de Groninger hiv-zaak belichtte. Zijn bekendheid groeide met "Levenslang: de straf en de daders" in 2013, bekroond met de journalistiekprijs De Tegel. Ondanks een schorsing in 2022 wegens meldingen van seksueel ongewenst gedrag, blijft Van Wely een gerespecteerd figuur in de misdaadjournalistiek, met een focus op cold case-zaken en steun aan nabestaanden.

Mick van Wely seksueel grensoverschrijdend gedrag

In 2022 werd Mick van Wely door zijn werkgever geschorst wegens beschuldigingen van seksueel ongewenst gedrag, naar aanleiding van meerdere meldingen door vrouwen. Ten minste zeven vrouwen deden melding van zijn gedrag nadat hij op televisie controversiële opmerkingen had gemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag van mannen bij The Voice of Holland, tijdens een uitzending van de talkshow Beau. Uiteindelijk werd Van Wely voor twee maanden geschorst bij De Telegraaf. Hij verklaarde: ‘Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan’. Van Wely ondergaat professionele begeleiding en heeft zijn werkzaamheden hervat.

Mick van Wely boeken

In de loop der jaren heeft Mick van Wely meerdere boeken uitgebracht, waaronder 'Levenslang!', 'Rovers & Sluipmoordenaars' en 'Foute Feestjes'. In 'Levenslang!' onderzoekt hij de wereld van de zwaarste criminelen in Nederland die levenslang hebben gekregen. Hij graaft diep in het leven van moordenaars, verkrachters en drugshandelaren, waarbij hij hen, samen met slachtoffers en nabestaanden, hun verhaal laat vertellen. In 'Rovers & Sluipmoordenaars' onthult hij details van acht intrigerende misdaadzaken en belicht hij de achtergronden en personages. 'Foute Feestjes' biedt meer inzicht in de bizarre Groninger HIV-affaire, waarbij bezoekers van seksfeesten werden gedrogeerd en geïnjecteerd met HIV-besmet bloed.

Nieuws

PSV’er Joey Veerman hoopt dat zijn vriendin deze stiekeme video van Ibiza-trip niet te zien krijgt

PSV-speler Joey Veerman heeft wat uit te leggen aan zijn vriendin. De middenvelder kon zijn handen namelijk niet thuishouden tijdens het kampioensfeestje op Ibiza..

Jutta Leerdam verwent haar razend knappe zus Merel tijdens dagje uit (video)

Jutta Leerdam is een echt familiemens. Ze heeft vooral een zwak voor haar beeldschone zusjes. Vandaag is Merel Leerdam de gelukkige - ze wordt flink in de watten gelegd door haar beroemde zus!

Suzanne Schulting laat zich van onderkant filmen tijdens diepgaande workout (video’s)

Suzanne Schulting is hard aan het sporten voor het herstel en geeft een mooi beeld van de onderkant aan ons!

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!

Hélène Hendriks laat temperatuur bij De Oranjezomer stijgen met zeer vraag (video)

Hélène Hendriks zet de mannen voor het blok bij De Oranjezomer en stelt een zeer interessante en onverwachte vraag aan iedereen in de zaal!
Mick van Wely bio

Profiel

Geboortedatum: 19 februari 1972
Geboorteplaats: Groningen
Sterrenbeeld: Vissen
Beroep: Misdaadverslaggever
Opleiding: Geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en in Pécs, Hongarije

Foto's

Mick van Wely journalist
Mick van Wely