Gijs Rademaker

Journalist Gijs Rademaker

Gijs Rademaker (Nijmegen, 21 juli 1978) is een Nederlandse journalist, opiniepeiler en televisiepresentator. Hij groeide op in een progressief gezin en studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Rademaker begon zijn carrière in 2002 als redacteur voor Netwerk en stapte in 2004 over naar TweeVandaag, later EenVandaag. In 2010 werd hij het gezicht van het EenVandaag Opiniepanel, waar hij peilingen presenteerde op radio en televisie. In 2022 verliet hij AVROTROS voor RTL, waar hij het RTL Nieuwspanel leidt en een documentairereeks met Maarten van Rossem maakt.

Gijs Rademaker relatie getrouwd en kinderen

Gijs Rademaker is getrouwd met Yang Yang Lee, en samen hebben ze twee zonen, Luuk en Tobias, en een dochter, Roosmarijn. Roosmarijn en Tobias zijn een tweeling. Yang Yang Lee is van Chinese afkomst en heeft vaak te maken gehad met spot vanwege haar afkomst. Mensen maakten regelmatig opmerkingen over haar haar of liepen met een boog om haar heen. Ondanks deze pesterijen is Yang een stabiele factor in het leven van Gijs Rademaker. Het koppel kent elkaar van de middelbare school, maar ze werden pas na het eindexamenfeest een stel.

Gijs Rademaker burn-out

Een tijd geleden had Gijs Rademaker een burn-out. Volgens hem had deze te maken met een verhuizing en de geboorte van hun tweeling. Hij wilde namelijk alles goed doen als vader en had daarnaast een drukke baan. Inmiddels heeft hij wat meer vrije tijd voor zichzelf, waarin hij zich bezighoudt met diverse hobby's zoals tuinieren, tekenen, hockeyen, en het maken van ingewikkelde bouwplaten. Bovendien maakt hij als hobby ook nog een podcast met Maarten van Rossem over dinosauriërs.

Nieuws

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.

Maan de Steenwinkel schudt met haar achterste in leren pakje (video!)

Maan de Steenwinkel is weer terug van weggeweest. Niet alleen heeft ze nieuwe muziek, maar ook een hele nieuwe look!

Proost: Hélène Hendriks staat ineens met biertje achter de bar bij Vandaag Inside (foto!)

Hélène Hendriks weet voor de verandering een andere plek in de studio van Vandaag Inside in te nemen, namelijk achter de bar!

Nina Warink deelt dampende foto na bloedheet rondje in strak sportpakje (foto!)

Nina Warrink heeft een ontzettend mooie nieuwe foto van zichzelf online gezet en die zorgt er natuurlijk voor dat de influencer weer aanbeden wordt door al haar fans.

Monica Geuze lacht zich rot terwijl vriend Kaj Gorgels bijna verdrinkt (video!)

Tijdens hun vakantie gaat Kaj Gorgels kopje onder in de zee. Monica Geuze kan er alleen maar om lachen.

In gehulde Roxy Dekker deelt heerlijke vakantiekiekjes vanaf zonnig bootje (foto’s!)

Roxy Dekker deelt een reeks aan vakantiefoto's en laat zichzelf helemaal zien terwijl ze op een bootje ligt! 

Katja Schuurman ontwerpt eigen spannende setjes en test ze zelf uit; dat levert deze heerlijke beelden op!

Katje Schuurman heeft een eigen lijn aan pittige setjes. Ze vind het dan ook leuk om ze zelf aan te doen en dat zorgt voor prachtige foto's!
Gijs Rademaker

Profiel

Geboortedatum: 21 juli 1978
Sterrenbeeld: Kreeft
Afkomst: Nijmegen, Nederland
Woonplaats: Hilversum
Relatie: Ja met Yang Yang Lee
Kinderen: (zonen) Luuk en Tobias, (dochter) Roosmarijn
Beroep: Journalist
Opleiding: Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen

Foto's

Gijs Rademaker
Gijs Rademaker