Frits Wester

Journalist Frits Wester

Frits Wester, geboren in Veenendaal, raakte op zeventienjarige leeftijd al betrokken bij de politiek door de oprichting van het CDJA. Zijn veelzijdige interesse leidde tot betrokkenheid bij lokale organisaties, met focus op diverse onderwerpen zoals abortus, euthanasie en werkloosheid. Als chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek, waar hij vervolgens een rol speelde in campagnes, zoals de 'Brinkman-shuffle'. Wester evolueerde tot een gerenommeerd journalist, bekend om zijn primeurs en politieke verslaggeving, zij het met wat controverse, zoals beschuldigingen van valsspelen in een nieuwsquiz. Na een tijdelijke terugtrekking wegens gezondheidsredenen keerde hij terug naar zijn werk in de journalistiek en nam deel aan verschillende televisieprogramma's, waaronder Expeditie Robinson en De Nieuwsquiz.

Frits Wester relatie, getrouwd en kinderen

Frits Wester is getrouwd met zijn jeugdliefde Jeannine Grin. Ze hebben elkaar leren kennen op de middelbare school en zijn op 2 maart 2023 in het huwelijksbootje gestapt. Wester verklaarde: ‘‘Een geregistreerd partnerschap was voor dit moment even wat praktischer en we wilden het heel klein houden. Er was een ambtenaar en er waren getuigen. Het feestje volgt nog wel een keer. Als alle drukte met de verkiezingen achter de rug is’. Ze hebben beiden een eigen gezin. Frits Wester is ook vader van twee zoons, Auke en Jelle.

Frits Wester Alcoholprobleem en eigen kroeg

In 2020 bekende Frits Wester openlijk zijn alcoholprobleem tijdens een uitzending van Jinek. Hij deelde details over zijn verslaving en zijn terugkeer bij RTL Nieuws na een periode van afwezigheid vanwege dit probleem. "Op een gegeven moment wordt alcohol een soort brandstof waarop je loopt", aldus Frits Wester Wester. "Dan is het drinken niet eens zozeer een probleem, maar dat zijn de langere periodes zonder die brandstof. Dan gaat het fout. Je gaat je heel erg vervelend voelen, los van dat je heel slecht slaapt. En als je al slaapt, word je zwetend wakker na een uurtje." Misschien hing zijn alcoholprobleem ook samen met het feit dat hij mede-eigenaar was van zijn eigen stamkroeg, oorspronkelijk genaamd 't Haentje in Voorburg, die hij overigens meteen omdoopte tot 'Het Torentje'.

Nieuws

7 opmerkelijke feitjes over politiek verslaggeefster Floor Bremer

Wat weten we nou eigenlijk van politiek verslaggeefster Floor Bremer? Hoog tijd voor en grondige kennismaking!

Verslaggeefster Floor Bremer is de echte ster van Beau en Jinek

Politiek verslaggeefster Floor Bremer gooit hoge ogen bij de televisiekijkende man!

Jetske Schrijver is grote winnaar van RTL Verkiezingsdebat

Jetske Schrijver leidde het verkiezingsdebat op RTL niet alleen in goede banen, maar fluisterde ook stiekeme woordjes in je oor...

Binnenhof-badboy vreest 17 miljoen controleurs

Fritsie wint van wodkafles, verliest vleespet en vreest de 17 miiljoen controleurs in Nederland.

VIDEO: Het Ultieme Mannenzaken Jaaroverzicht 2019

Wat spookte Sylvie dit jaar allemaal uit? Wie zit er sinds 2019 aan Donny's doelpaal? Wie ontpopte zich tot minst stille aanbidder van Puck Moonen? Mannenzaken.nl heeft het antwoord!

De beste beschonken bestuurder van Nederland

De nieuwe regels rondom drankgebruik in het verkeer brachten ons op het idee voor een nieuw kijkcijferkanon!

BN’ers Get Challenge nieuwe hype?

Zijn we terechtgekomen bij de nieuwste hype die op dit moment door een stel BN’ers wordt opgezet? Frits Wester lijkt 'm op dit moment te gaan winnen!
Frits Wester

Profiel

Geboortedatum: 29 maart 1962
Sterrenbeeld: Ram
Afkomst: Veenendaal, Nederland
Woonplaats: Voorburg
Relatie: Ja met Jeannine Grin
Kinderen: (zonen) Auke en Jelle
Beroep: Journalist
Opleiding: Bedrijfskunde

Foto's

Frits Wester
Frits Wester