Eelco Bosch van Rosenthal

Journalist Eelco Bosch van Rosenthal

Eelco Alexander Bosch ridder van Rosenthal (Bunschoten, 22 juni 1976) is een Nederlandse televisiejournalist. Na zijn opleiding aan het Praedinius Gymnasium studeerde hij amerikanistiek in Groningen. Bosch van Rosenthal werkt als verslaggever en presentator bij Nieuwsuur en schrijft voor diverse media. Vanaf 2007 was hij NOS-correspondent in Washington, waar hij Wouter Kurpershoek opvolgde. Na de presidentsverkiezingen van 2012 keerde hij terug naar Nederland. In 2014 presenteerde hij met Waldemar Torenstra de tv-serie Het Koninkrijk. In 2016 en 2020 maakte hij documentaires over de Amerikaanse verkiezingen. Hij komt uit een ridderlijke tak van het geslacht Van Rosenthal.

Eelco Bosch van Rosenthal correspondentie in de Verenigde Staten

Eelco Bosch van Rosenthal werkte tussen 2007 en 2012 in de Verenigde Staten als correspondent voor het NOS Journaal. In deze periode deed hij onder andere verslag van de presidentsverkiezingen van 2008 en 2012, waarin Barack Obama twee keer de Amerikaanse presidentsverkiezingen won. Na zijn correspondentschap bleef Eelco Bosch van Rosenthal diverse programma’s maken over het land, waaronder ‘De slag om Florida’, ‘Droomland Amerika’ en ‘De slag om Texas’. In deze programma’s onderzoekt hij onder andere hoe de Amerikaanse droom ervoor staat, welke discussies er spelen in Texas, en hoe bepaalde vrijheden met elkaar botsen in Florida.

Eelco Bosch van Rosenthal in 'Het Koninkrijk'

In de NOS-serie 'Het Koninkrijk' vertellen Eelco Bosch van Rosenthal en Waldemar Torenstra samen kleine verhalen uit de 200-jarige geschiedenis van het koninkrijk. Verder wordt vermeld dat Waldemar Torenstra zelf een nazaat zou zijn van Willem van Oranje. De serie bestaat uit vijf afleveringen en onderzoekt onder andere hoe Nederland een koninkrijk werd, het verhaal van de Oranjes en hun tegenstanders, de afscheiding van België, de totstandkoming van de nieuwe grondwet van Thorbecke, en meer.

Nieuws

Jada Borsato deelt zomerse foto met doorschijnende broek en omhoog kruipend truitje

Jada Borsato is helemaal klaar voor de zomer en laat de rest van Nederland meegenieten van haar heerlijke zomerse outfit. Ze heeft een prachtige doorschijnende broek aan en een piepklein topje!

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.

Influencer Juultje Tieleman laat haar kanonnen bijna ontsnappen op zomerse foto

Juultje Tieleman heeft erg zin in de zomer. Ze deelt dan ook een foto wanneer haar kanonnen niet meer goed in haar topje zitten!

Niets is wat het lijkt: Wie is de Mol-seizoen met onbekenden bevat stiekem tóch een bekende Nederlander!

Het nieuwe Wie is de Mol-seizoen zal dit jaar met onbekende Nederlanders zijn. Maar dan zien we tóch wel een bekende Nederlander ertussen zitten!

Gravinfluencer Eloise van Oranje laat volgers met volle teugen genieten van prachtig figuur (foto’s!)

Eloise van Oranje deelt privé beelden van haar prachtige vormen en daar kan je ook alleen maar van genieten!

Sylvia Geersen filmt zichzelf tijdens riskant ritje en de reacties zijn niet mals (video!)

Sylvia Geersen laat zich van haar stoute kant zien door het filmen van een riskant ritje. Weet ze wel waar ze mee bezig is?!
Eelco Bosch van Rosenthal

Profiel

Geboortedatum: 22 juni 1976
Sterrenbeeld: Kreeft
Afkomst: Bunschoten, Nederland
Woonplaats: Amsterdam, Nederland
Relatie: Ja (onbekend)
Beroep: Journalist
Opleiding: Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen

Foto's

Eelco Bosch van Rosenthal
Eelco Bosch van Rosenthal