Bas Smit

Influencer Bas Smit

Sebastiaan (Bas) Smit (Gouda, 26 april 1981) is een Nederlandse ondernemer en influencer. Geboren en getogen in Gouda, studeerde hij kort economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voordat hij zijn carrière als handelaar aan de Amsterdamse optiebeurs begon. In 2005 stapte Smit over naar de vastgoedsector onder de vleugels van ondernemer Roland Kahn. Na elf jaar ging hij in 2017 volledig zelfstandig ondernemen. Samen met zijn vrouw bezit hij rond de twintig bedrijven. Met meer dan 800.000 volgers op Instagram is zijn social media bereik een belangrijk zakelijk hulpmiddel. Smit is ambassadeur voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Bas Smit relatie, getrouwd en kinderen

Bas Smit is getrouwd met Nicolette van Dam en samen hebben ze twee dochters, Lola-Lily en Kiki-Kate. Het gezin woont in een miljoenenpand in Amsterdam. Hun gedeelde interesses komen naar voren in de vele activiteiten die ze samen ondernemen. Zo hebben ze samen een eigen schoenenlijn in samenwerking met het merk REHAB, en brachten ze een boek uit genaamd "Nederland heeft Alles." In deze reisgids nemen ze de lezers mee naar de meest bijzondere plekken van Nederland en presenteren ze de lekkerste streekproducten.

Bas Smit rechtszaak Coca Cola

In 2024 hebben Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam Coca-Cola aangeklaagd en eisen zij 2 miljoen euro. Het stel beweert promotieactiviteiten voor de frisdrankgigant te hebben verricht, waarvoor zij niet volledig zijn betaald. Volgens hun contract moesten de influencers aanwezig zijn op vijf evenementen, maar uiteindelijk waren ze alleen op Tomorrowland in België. Voor deze klus zouden ze 2,6 miljoen euro ontvangen, maar Coca-Cola heeft dit bedrag volgens hen niet betaald, terwijl het stel hun uitgavenpatroon hierop had aangepast. Er is echter wel een bedrag van 600.000 euro overgemaakt via een bemiddelingsbedrijf, dat nu overigens ook dit geld terugvordert van het koppel.

Nieuws

Bas Smits positiviteitstherapie

Voel jij je niet zo lekker in je vel? Ga dan voor wat Vitamine Bas.
Bas Smit

Profiel

Geboortedatum: 26 april 1981
Sterrenbeeld: Stier
Afkomst: Gouda, Nederland
Woonplaats: Amsterdam
Relatie: Ja met Nicolette van Dam
Kinderen: (dochters) Lola-Lily en Kiki-Kate
Beroep: Influencer
Opleiding: Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam
Instagram: De Instagram van Bas is @bassmit

Foto's

Bas Smit
Bas Smit