Joost Klein

Artiest Joost Klein

Joost Klein, geboren op 10 november 1997 in Leeuwarden, groeide met zijn ouders, broer en zus op in het Friese plaatsje Britsum. Joost kent een erg heftige jeugd. Op twaalfjarige leeftijd overleed zijn vader aan kanker. Een jaar later stierf zijn moeder aan een hartstilstand. Joost werd wees en moest gedwongen bij zijn broer gaan wonen, die veertien jaar ouder is. Op die leeftijd was het maken van YouTube video’s de beste uitweg voor de jonge Joost.

Joost Klein YouTube Eenhoornjoost en vrienden

Joost zijn carrière startte onder de naam Eenhoornjoost op YouTube. Hij stond bekend om zijn gekke vlogs en sketches. Van 2010 tot 2016 heette zijn kanaal Eenhoornjoost, daarna veranderde hij de naam naar Joost Klein. Hij maakte een groot deel van zijn video’s met vrienden of andere YouTubers. Stuntkabouter (stuntje), Acid, Appie Mussa, Donnie en Brunzyn zijn goede vrienden en tevens een grote naam in de wereld van YouTube en TikTok.

Joost Klein artiest en nummers

YouTube zorgde voor veel bekendheid voor Joost, maar zijn carrière als artiest misschien zelfs wel meer. Hij verwierf bekendheid met zijn hit "Bitches," dat een miljoen YouTube-weergaven behaalde. In 2017-2018 was hij bij Top Notch, maar koos ervoor zijn eigen label op te richten. Zijn debuutalbum "Albino" kwam uit op 18 januari 2019. In 2018 bracht hij ook de mixtape "Scandinavian Boy" uit, met de singles "Meeuw" en "Ome Robert." Samen met Donnie bracht hij in 2018 het album "M van Marketing" uit. Het album "1983" verscheen op 15 november 2019, met de single "Joost Klein 2." Op 24 april 2020 lanceerde hij "Joost Klein 7," inclusief een samenwerking met bbno$. In 2022 raakte hij Duitsland met de hit "Friesenjung." Zijn achtste studioalbum, "Fryslân," kwam uit op 30 september 2022, met singles als "Wachtmuziek" en "Florida 2009," waarin hij emotioneel zijn verlies verwoordt. Joost nam deel aan 'De Slimste Mens ter Wereld' in 2023 en streeft naar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2024.

Joost Klein hit in Duitsland

Duitsland viert deze zomer een opmerkelijke hit met het nummer "Friesenjung" van de Nederlandse rapper Joost en de Berlijnse rapper Ski Aggu. Deze catchy melodie is een eigentijdse bewerking van de iconische hit "Englishman In New York" uit 1987 van zanger Sting. De samenwerking tussen Joost Klein en Ski Aggu ontstond nadat ze samen het voorprogramma verzorgden voor de Amerikaanse rapper Yung Gravy in Berlijn in 2022. Wat begon als een bijzondere ervaring, groeide uit tot een unieke samenwerking die resulteerde in deze zomerhit. Joost Klein was vol verbazing over het succes en zijn shows in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hoewel "Friesenjung" de Nederlandse hitlijsten niet heeft bereikt, heeft het in Duitsland een maand lang op de eerste plaats gestaan. Op Spotify werd het nummer binnen een week al vijf miljoen keer afgespeeld, waardoor het een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op een breed publiek.

Joost Klein Pinkpop

Dat Joost Klein een puur persoon is, laat hij maar al te goed zien tijdens zijn optreden op Pinkpop in 2022. Tijdens zijn show speelde hij ‘Florida 2009’ en dit leverde bijzonder emotionele beelden op. Het nummer draagt hij op aan zijn overleden ouders, waarin hij uitspreekt dat hij ze nog steeds enorm mist. Tijdens het optreden zakte Joost in elkaar en stroomden de tranen over zijn wangen. Het publiek stond achter Joost en steunde hem door hartjes gebaren te maken. ‘’Joost Klein, droom groot’’, zo klonk het na de show.

Joost Klein Eurovisie Songfestival 2024

In interviews heeft Joost er geen geheim van gemaakt dat het Eurovisie Songfestival voor hem de absolute eindhalte is. Hij droomt ervan sinds kleins af aan om Nederland te vertegenwoordigen. Deze droom lijkt nog wel eens werkelijkheid te kunnen worden. Joost is topfavoriet voor het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö, Zweden. Na een opvallend optreden in De Slimste Mens ter Wereld, het lanceren van zijn eigen kledinglijn, en met een luid verlangen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, biedt het Joost Klein-lexicon een glimp van inzicht in het unieke fenomeen uit Friesland. "Dit is oprecht een van mijn goals van jongs af aan. In mijn hart, nieren en dna zit Eurovisie. Ik maak Songfestivalmuziek, dat is geen grap!", aldus Joost.

Nieuws

Joost Klein keihard afgewezen door Belgische Songfestival-fans: ‘Oprotten met die Hollander’!

Joost Klein zet zinnen op België voor Eurovisie 2025 maar België zegt Nee Bedankt!

Joost Klein stopt geheime boodschap in nieuw nummer ‘Luchtballon’: haalt hij hier flink uit naar Songfestival? (video!)

Joost Klein heeft een nieuw nummer genaamd Luchtballon. Stopt hij hier expres een boodschap in en toont hij zijn haat naar het Songfestival? 

Joost Klein vertegenwoordigt ineens een ander land na controversieel optreden (foto)

Joost Klein is ineens verknocht aan een ander land! Het is echter nog maar de vraag of hij ooit voor dit land mee zou kunnen doen aan het Songfestival...

Dit kan je verwachten van Joost Klein op Pinkpop: zanger zorgde al eens voor totale veldslag in Landgraaf (video!)

Joost Klein zorgde al een keer voor een totale veldslag bij Pinkpop en dat kan je dit jaar weer gaan verwachten!

Joost Klein gespot in vliegtuig op weg naar geheime locatie (foto)

Joost Klein is gespot in een vliegtuig onderweg naar een geheime locatie. Maar wij denken te weten waar Joost Klein naar toe gaat!

Joost Klein was bij Songfestivalfinale op deze plek geëindigd zonder diskwalificatie

Joost Klein was gediskwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Maar nu weten we wel op welke plek Joost Klein was geëindigd, en dit had niemand verwacht!

Johan Derksen kotst op Songfestivaloptreden van Joost Klein: ‘Weerzinwekkend’

Johan Derksen geeft zijn felle mening van het Songfestivaloptreden van Joost Klein. Wat zegt Johan nou over Joost Klein?

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.
Joost Klein

Profiel

Geboortedatum: 10 november 1997
Geboorteplaats: Leeuwarden
Sterrenbeeld: Schorpioen
Woonplaats: Britsum
Familie: Broer en zus (namen niet bekend)
Relatie: Niet bekend
Kinderen: Geen
Beroep: Muzikant en artiest
Opleiding: Niet bekend
Instagram: @joostklein

Foto's

Joost Klein Friesenjung
Joost Klein jeugd