Michiel Huisman

Acteur Michiel Huisman

Michiel Huisman (geboren op 18 juli 1981 in Amstelveen) is een veelzijdige Nederlandse acteur en muzikant. Hij begon zijn carrière als lid van de band Fontane, bekend van de filmmuziek voor "Costa!", "Volle maan" en "Uitgesloten". Na het vertrek van enkele bandleden ging de groep verder onder de naam Michiel Huisman, met het album "Luchtige Verhalen" en hits als "Geef Je Over" en "Deel Van Mij". Internationaal brak hij door met rollen in series als "Treme" en "Game of Thrones", naast gastoptredens in "Orphan Black" en "Nashville".

Michiel Huisman relatie, getrouwd en kinderen

Michiel Huisman is getrouwd met Tara Elders en samen hebben ze een dochter, genaamd Hazel Judith. Tara Elders is een bekende Nederlandse actrice, vooral gewaardeerd voor haar rollen in het werk van Theo van Gogh. Ze vertolkte de hoofdrol van Julia in de televisieserie "Najib en Julia" en verscheen ook in de film "06-05". Echter, Elders leeft tegenwoordig buiten de schijnwerpers en heeft minder acteerrollen. Het paar ontmoette elkaar op de set van de film "Phileine zegt sorry".

Michiel Huisman buitenlands succes

Naast zijn succes in Nederland, verwierf Michiel Huisman ook internationale bekendheid. Zijn doorbraak kwam met de rol van Sonny in de HBO-serie "Treme", waarin hij gedurende alle vier seizoenen schitterde. Later oogstte hij lof voor zijn rollen in populaire series zoals "Game of Thrones" en "Orphan Black". Als Daario Naharis in "Game of Thrones" werd zijn vertolking zowel door critici als het publiek geprezen. Dit opende deuren in Hollywood, waardoor Huisman zijn carrière als internationale acteur verder kon uitbouwen.

Nieuws

Wie is… Yootha Wong-Loi-Sing?

Wie is deze Nederlandse actrice die onlangs een filmprijs pakte in Amerika?

#TBT: COSTA!

Costa! de film is net 19 geworden. Oud genoeg om zich klem te zuipen op Salou. Eens kijken wat er van de vakantiegangers geworden is.

#ThrowbackThursday: Tatum Dagelet

Elke donderdag kijken we terug op een babe waar we altijd nog een beetje heimwee naar hebben

Doutzen Kroes hengelt naar rol in songfestival

De geruchtenfabriek draait op volle toeren. Wie gaat presenteren?
Michiel Huisman

Profiel

Geboortedatum: 18 juli 1981
Lengte: 1,85 m
Sterrenbeeld: Kreeft
Afkomst: Amstelveen, Nederland
Relatie: Ja met Tara Elders
Kinderen: (dochter) Hazel Judith
Beroep: Acteur
Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht en Centraal Instituut Opleiding Sportleider
Instagram: De Instagram van Michiel is @michielhuisman

Foto's

Michiel Huisman
Michiel Huisman