Wie Is De Mol

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Wie Is De Mol

TV-programma Wie Is De Mol

Wie Is De Mol? Is een tv-programma waarin een groep kandidaten opdrachten en uitdagingen moeten voltooien om geld te verdienen voor de pot. Eén van de kandidaten wordt aan het begin van het seizoen in het geheim aangewezen als De Mol. De kijker weet niet wie De Mol is, en de kandidaten ook niet. Het doel van De Mol is om de opdrachten en uitdagingen te saboteren. Aan het einde van elke aflevering moeten de kandidaten een ‘test’ maken waarin ze vragen krijgen over de identiteit van De Mol. De kandidaat die de meeste fouten maakt, en dus het minst goed in de gaten heeft wie De Mol is, moet vertrekken. De Mol zelf doet voor de vorm ook een test, maar wordt uiteraard nooit voortijdig uit het spel gehaald. De uiteindelijk winnaar van Wie Is De Mol? is de kandidaat die het langst in het spel weet te blijven. Deze kandidaat wint de totale inhoud van de pot. 

Locatie Wie Is De Mol? 

Elk seizoen van Wie Is De Mol? speelt zich af in het buitenland. De Nederlandse versie van het tv-programma heeft inmiddels talloze landen in bijna alle continenten gehad. De locaties worden altijd mooi in beeld gebracht, en in de opdrachten en spellen komen altijd veel culturele elementen uit dat land voorbij. Dit spoort de kijker vaak aan om na het zien van Wie Is De Mol? een vakantie te boeken in dat land. Het seizoen van WIDM 2022 speelt zich af in Albanië. 

Deelnemers Wie Is De Mol? 

Wie Is De Mol? is al vanaf 1999 op de Nederlandse tv te zien. Eerst werd het programma uitgezonden door AVRO, dat later AVROTROS werd. Tot 2005 bestond de groep kandidaten nog uit onbekende Nederlanders. Daarna werden er uitsluitend bekende Nederlanders uitgenodigd om mee te doen met de spelshow. Door de jaren heen zijn er ook veel verschillende presentatoren de revue gepasseerd. Tussen 1999-2005 stond Angela Groothuizen aan het roer. Zij werd opgevolgd door Karel van de Graaf (2006-2007), Pieter Jan Hagens (2008-2011) en Art Rooijakkers (2012-2018). Tegenwoordig wordt Wie Is De Mol? gepresenteerd door Rik van de Westelaken. 

Bij het selecteren van kandidaten wordt er over het algemeen niet gekozen voor enorm beroemde bekende Nederlanders. Het komt dan ook vaak voor dat deelnemers Wie Is De Mol? kunnen gebruiken om hun carrière een mooie boost te geven. 

Wie Is De Mol 2022 

Seizoen 22 van Wie Is De Mol begon op 1 januari 2022. De uitzendingen zijn elke zaterdag te zien op NPO1, en beginnen om 20.30. De kandidaten van dit seizoen zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Latitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma. 

Nieuws

Dit is waarom je goed op Anna Gimbrère moet letten tijdens Wie Is De Mol

Het nieuwe WIDM-seizoen is nog niet begonnen, maar presentatrice Anna Gimbrère is nú al een van de meest besproken deelnemers...

Dit is waarom Jip van den Toorn de meest opvallende Wie Is De Mol-deelnemer is

Jip van der Toorn is nu al de meest opvallende deelneemster aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? en dat terwijl er nog geen aflevering is uitgezonden. 

Allereerste beelden van nieuw seizoen Wie Is De Mol? roepen veel vragen op

Een nieuwe video teaser van Wie Is De Mol? is uitgekomen en ze maken het dit jaar wel erg spannend. Zweverige beelden roepen veel vragen op...

Foto: Is Tooske Ragas één van de deelnemers in nieuw seizoen Wie Is De Mol?

Er is weer een hoop speculatie rondom het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? en er worden een aantal bijzondere namen genoemd.

Video: Verraadt Ranomi Kromowidjojo zich in deze niet-uitgezonden beelden als de Mol?

Er zijn exclusieve beelden onthuld van Wie is de Mol? en daarin geeft Ranomi Kromowidjojo misschien net iets te veel weg. 

Foto: WIDM-deelnemer Soy Kroon ging vreemd in kleedkamer met bekende dame

Soy Kroon heeft een flinke discussie doen opwaaien. En niet eens vanwege zijn deelname aan WIDM, maar vanwege een spannend akkefietje. 

Foto: Hiermee maakt Ranomi Kromowidjojo zich in één klap hoofdverdachte in Wie Is De Mol

In Wie Is De Mol? wordt zwemster Ranomi Kromowidjojo is door bijna niemand verdacht. Maar of dat na deze foto nog steeds het geval is...

Wow! Dit is de knapste deelneemster van WIDM!

De knapste deelneemster van WIDM, wie o wie is het? Daar bedoelen we natuurlijk de enige echte modieuze parel mee...
Wie Is De Mol

Profiel

Eerste uitzending: 1999
Presentator: Rik van de Westelaken
Zender: NPO 1
Bedenkers: Michiel Devlieger, Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Michel Vanhove

Foto's

Wie Is De Mol
Wie is de Mol
Wie is de Mol 2020