Love Island

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Love Island

TV-programma Love Island

In Love Island worden jonge singles in een enorm luxe vakantiehuis op een idyllisch eiland gevolgd. Het verblijf van de deelnemers heeft als doel de liefde van hun leven te vinden. Tijdens deze ‘summer of love’ volg je ze als kijker op de voet. De singles vormen al snel koppels. Vervolgens is het aan de kijker om te bepalen welke koppels leuk genoeg zijn om te blijven en welke koppels het eiland moeten verlaten. Dit gaat via online stemmen. Natuurlijk willen alle deelnemers graag zo lang mogelijk blijven, want de uiteindelijke winnaar krijgt €25.000. Aan het einde krijgt één iemand van het winnende koppel de keuze om het prijzengeld te delen, of om het zelf mee naar huis te nemen. Hier zal dus pas blijken of de liefde echt was, of enkel gespeeld om de populariteit bij de kijkers te behouden. Love Island is van oorsprong een Britse show, waarna RTL in 2019 het idee naar Nederland bracht. Het programma is te kijken via RTL 5 of Videoland. De presentatie wordt gedaan door Holly Mae Brood en Viktor Verhulst. Naast Nederlanders doen er ook Belgen mee, de show wordt daar uitgezonden op VIJF. 

Deze koppels vonden elkaar door Love Island

Als gevolg van het programma Love Island hebben al meerdere koppels elkaar gevonden. Voorbeelden hiervan zijn Rowenna en Donny (Love Island van 2021), Jim en Raina (Love Island van 2021), Joey en Luna (Love Island 2021), Lio en Marvin (Love Island 2022), Kimmy en Kengi (Love Island 2023).

Love Island UK, Nederland en andere edities

Naast de standaard versie die te zien is bij RTL 5 zijn er ook nog een aantal andere edities van de realityshow. Zo is Love Island UK ook erg populair onder het Nederlandse publiek. Deze variant, met een prijzenpot van 50.000 pond, is al sinds 2015 op televisie. In de Amerikaanse versie, Love Island USA, is de prijzenpot zelfs 100.000 dollar. Zowel de Britse als de Amerikaanse versie is in Nederland via streamingservice Videoland te bekijken. Love Island zoals bekend op de Nederlandse televisie is eigenlijk bedoeld voor zowel Nederland als België. Hierom zijn er ook Vlaamse deelnemers. Wil je graag een versie kijken met enkel Nederlanders? Dan moet je Love Island Nederland kijken. Deze spinoff is enkel te zien bij Videoland.

Nieuws

Foto: Deze PSV-speler papt aan met beeldschone Love Island-deelneemster

PSV-speler Sergiño Dest lijkt zijn hart buiten het veld te hebben verloren, en wel aan de charmante Naomi Joëll, bekend van haar deelname aan Love Island...

Love Island-ster Victoria Vermeer warmt volgers op met heerlijke foto

Je kent misschien Victoria Vermeer nog van haar deelname aan het programma Love Island. Tegenwoordig warmt ze iedereen op met haar hete foto's.

Foto: Presentatrice Holly Mae Brood ziet wazig tijdens opnames Love Island

Holly Mae Brood heeft het maar druk met haar werk. Je zou denken dat de Love Island-presentatrice zich heel goed moet focussen als de camera op haar gericht staat. Deze foto's bewijzen het tegendeel!

Profiel

Eerste uitzending: 2019
Presentatoren: Holly Mae Brood en Viktor Verhulst
Zender: RTL 4 en Videoland 

Foto's