Jinek

TV-programma Jinek

Eva Jinek stond al jaren bekend als een van de meest veelbelovende presentatrices van Nederland. In 2013 kreeg ze dan ook haar eerste eigen talkshow, en de jaren daarop gold ze als eerste vervanger van de gelauwerde Jeroen Pauw, die op dat moment al een beetje aan het afbouwen was. Vanaf 2017 kreeg ze een volwaardige talkshow genaamd Jinek, die afwisselend met Pauw elke dag in de avond op NPO 1 te zien was. Uiteindelijk werd Eva Jinek verleid tot een overstap naar RTL 4, waar ze in principe dezelfde show mocht gaan maken, maar dan op een commerciële zender.  

Gevecht met Op1 

Toen Eva Jinek overstapte naar RTL 4, begon publieke zender NPO 1 met de talkshow Op1, de vervanger van Jinek. Eva Jinek moest dus meteen met haar oude zender gaan concurreren voor de felbegeerde kijkcijfers. De eerste uitzending van Jinek was een succes, maar later bleven haar kijkcijfers achter in vergelijking met Op1. Vanaf haar tweede jaar bij RTL wist ze een kleine voorsprong vast te houden op de concurrenten. Omdat de talkshows in de avond vaak over dezelfde onderwerpen discussiëren, is het in de meeste gevallen een voorkeur voor zender of presentator die voor de kijker de doorslag geeft. Het mag als geen verrassing komen dat de kijker graag naar Eva Jinek kijkt! 

Gasten bij Jinek 

Hoewel het tv-programma Jinek een paar vaste onderdelen heeft, zoals de politieke reportage van Jaïr Ferwerda en het filmpje van LuckyTV, zijn er geen vaste gasten in de show. Toch nodigen de producenten van Jinek wél regelmatig dezelfde gasten uit om over bepaalde onderwerpen te praten. Zo komt het vaak voor dat politieke zaken besproken worden door Wouter de Winther en Floor Bremer. De gasten van Jinek worden verder meestal op de dag zelf bekendgemaakt, aangezien de onderwerpen die in de show besproken worden actueel zijn. 

Jinek locatie 

Net als Beau en Humberto, wordt ook Jinek uitgezonden vanuit Studio Artis in Dierentuin Artis. Deze studio staat in het centrum van Amsterdam. Geïnteresseerd publiek kan deze uitzending bijwonen. Ook is het mogelijk om op locatie een hapje te eten voor de uitzending begint. 

Nieuws

Leonie ter Braak is gewillig slachtoffer Johan Derksen in het nieuwe VI Vandaag

Degenen die Leonie ter Braak graag vaker op tv zouden willen zien hebben geluk! Na een speciale aanvraag van Johan Derksen neemt Leonie plaats aan de tafel van VI Vandaag. Dat doet ze niet zonder risico's...

Hypocriete Eva Jinek irriteert collega’s met zeldzaam interview

Eva Jinek heeft een onverwachtse beslissing gemaakt die niemand aan zag komen. Zou de journaliste en presentatrice te veel op haar bordje hebben of is ze, zoals ze nu in de media genoemd wordt, gewoon een tikkeltje 'hypocriet'?

Eva Jinek verkoopt zichzelf met zeldzaam zoete foto

Eva Jinek is niet alleen heel erg goed in presenteren, haar boek mag er ook zijn. En die verkoopt zichzelf mede dankzij deze foto.

Suzan van Freek zorgt voor kippenvel op emotionele foto

Suzan Stortelder, van Suzan & Freek, kreeg op live tv een emotioneel moment te verwerken. Voor de blondine, die normaal altijd vrolijk is, komt zo'n foto met betraande ogen uit onverwachte hoek! De overdonderde zangeres kreeg gelukkig hartverwarmende reacties...

Eva Jinek bombardeert zichzelf tot knapste schrijver met deze nieuwe foto

Eva Jinek heeft veel te vertellen. En omdat ze dat niet allemaal in een uurtje kwijt kan schreef  ze een spannend boek. 

Dionne Stax straalt eindelijk weer op deze foto van nieuw programma Droomhuis Gezocht

Dionne Stax heeft de smaak weer te pakken. Ze straalt op een foto van haar nieuwe programma Droomhuis Gezocht. 

Eva Jinek steelt de show in Boerderij van Dorst

In Boerderij van Dorst helpt Eva Jinek in overalls met het opknappen van de boerderij. Ze kwam er maar net met de schrik vanaf...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?
Jinek Logo

Profiel

Eerste uitzending: 2013 
Presentator: Eva Jinek 
Zender: RTL 4 

Foto's

Jinek
Jinek Logo
Jinek Logo