Hart van Nederland

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Hart van Nederland

TV-programma Hart van Nederland

Met de oprichting van SBS 6 werd meteen besloten dat de nieuwe zender een nieuwsprogramma moest hebben. Hart van Nederland was de uitkomst. Dat betekent dat Hart van Nederland al sinds 1995 op de televisie te zien is. Inmiddels is het een programma dat een goede reputatie opgebouwd heeft als betrouwbaar en goed geïnformeerde nieuwsrubriek. Hart van Nederland is dagelijks te zien op SBS 6, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Lange tijd werd het programma steevast afgesloten door weerman Piet Paulusma, die door heel Nederland bekend was.

Hart van Nederland presentatrices

Door de jaren heen zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende presentatoren geweest bij Hart van Nederland. Voor de ochtend- en avonduitzendingen zijn ook andere presentatoren, wat betekent dat er een enorm team aan het programma werkt. Onder andere Annemarie Brüning en Evelien de Bruijn zijn verantwoordelijk voor de ochtenduitzendingen, terwijl Sandra Schuurhof en Mirella van Markus de avonden vaak doen. Naast de presentatoren, zijn er ook een hoop verslaggevers bij Hart van Nederland aan het werk. Zo is de van Voetbal Inside bekende Merel Ek politiek verslaggeefster voor het programma. 

Hart van de regio

Op 24 februari 1997 lanceerde Hart van Nederland een project genaamd ‘Hart van de Regio’, waarin ze speciale aandacht besteedden aan zogenaamde regiovensters in Midden-Nederland. In deze regiovensters werden de laatste 12 minuten van de uitzending gewijd aan de specifieke regio waarin het programma werd uitgezonden. Het project is echter uiteindelijk stopgezet omdat het niet lukte om binnen anderhalf jaar een landelijk dekkend netwerk van regiovensters te realiseren.

Hart van Nederland website, app en Facebook

Tegenwoordig kijk je niet alleen meer naar de televisie om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Ook Hart van Nederland is op dit gebied met de tijd mee gegaan. Naast de uitzendingen op televisie kun je al het nieuws ook volgen via hun website en ook op Facebook vind je alles terug. Zo mis je niks van wat er in de wereld gebeurt! 

Nieuws

Verslaggeefster Charlotte Nijs neemt afscheid met onverwacht nieuws

Charlotte Nijs, vooral bekend geworden dankzij Wie Is De Mol en haar kritische rol bij de vele corona-persconferenties, vind het wel mooi geweest voor nu. Ze neemt een break, maar wel met een goede reden.

Nicolette Kluijver draagt opvallend pakje in foto Expeditie Robinson

Bij Expeditie Robinson staat fashion niet hoog in het vaandel. Toch daagde Nicolette Kluijver bij de eilandraad van aflevering 15 in een opvallend pakje op.

Politiek terug van reces: welkom terug Floor, Marieke en Charlotte

Op dinsdag 7 september komt de Tweede Kamer terug van reces. En dat betekent dat je favoriete politiek verslaggeefsters ook weer mogen beginnen. Welkom terug Floor, Marieke en Charlotte!

Leonie ter Braak neemt enorm risico in nieuwe huizenjacht

Met zó veel programma's over het kopen van huizen moet je origineel uit de hoek komen. Daarom gaat Leonie ter Braak enorme risico's nemen in Kinderen Kopen Ideale Huis...

Wie gaan Anouk en Lil’ Kleine vervangen?

Welke bekende Nederlanders zouden dit stel kibbelende kleuters kunnen opvolgen als jurylid/coach van het populaire ‘draaiende stoelen’-programma?
Hart van Nederland

Profiel

Eerste uitzending: 1995
Presentatrices: Onder andere Sandra Schuurhof en Evelien de Bruijn
Zender: SBS 6
Bedenkers: Bart in ‘t Hout, Marck Feller, Jean Mentens, Fons van Westerloo

Foto's

Hart van Nederland
Hart van Nederland
Hart van Nederland