Goede Tijden, Slechte Tijden

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Goede Tijden, Slechte Tijden

TV-programma Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden mag zich met trots de langstlopende soapserie van Nederland noemen. Het tv-programma, dat vaak wordt afgekort tot GTST, loopt al sinds 1990 op zender RTL 4. De soap is gebaseerd op The Restless Years, een serie uit Australië. Veel originele verhaallijnen en personages uit die serie zijn direct over gekopieerd naar de Nederlandse versie voor de eerste paar seizoenen. De Australische versie stopte in 1981; de Nederlandse schrijvers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn dus al járen verantwoordelijk voor de invulling van de soap.  

Dalende kijkcijfers GTST 

De producenten van Goede Tijden, Slechte Tijden proberen al jaren iets te doen aan de steeds verder dalende kijkcijfers van het programma. GTST maakte tussen 2010 en nu een enorme verjonging mee qua castleden. Dit leek in het begin goed te werken, maar uiteindelijk verloor de soap veel oudere trouwe kijkers. Om dit probleem op te lossen werd de verjonging een halt toegeroepen: een aantal relatief nieuwe personages werden uit de serie geschreven om plaats te maken voor oude bekenden. Op die manier kreeg bijvoorbeeld Babette van Veen na een afwezigheid van negen jaar ineens  de kans om haar personage Linda Alberts nieuw leven in te blazen. Tijdens de coronacrisis werd het steeds moeilijker om afleveringen op te nemen, waardoor besloten werd om GTST niet langer op vrijdag uit te zenden. Ook nu de productie van de serie weer normaal verloopt, is besloten om vier in plaats van vijf uitzendingen per week te maken. GTST is tegenwoordig elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 20.00 uur op RTL 4 te zien. 

Goede Tijden Slechte Tijden cast 

Een soapserie met de omvang van Goede Tijden, Slechte Tijden heeft een enorme cast nodig. De kracht van de serie is altijd de samenloop van uiteenlopende verhaallijnen geweest. Half bekend Nederland heeft inmiddels al eens een (kleine) rol in GTST gespeeld. Veel BN’ers hebben hun carrière zelfs te danken aan hun tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Een terugkerend element in GTST is de comeback. Het is een soort gewoonte geworden voor de schrijvers om af en toe een oude publiekslieveling weer (even) de serie in te schrijven. Zelfs opstaan uit de dood is in dit soort gevallen niet onmogelijk! 

Nieuws

Dit is de beeldschone échte dochter van ‘Ludo en Janine’ uit GTST

Ze zijn misschien wel het bekendste koppel uit Goede Tijden, Slechte Tijden: Ludo en Janine. Ook in het echte leven hebben ze een ontzettend mooie dochter.

GTST-actrice Sophie Bouquet heeft zeer opvallende foto in haar kleedkamer hangen

Van Sophie Bouquet zijn we wel wat gewend, maar wat ze deze keer liet zien heeft fans in rep en roer! 

Foto: GTST-actrice Bertrie Wierenga laat zich van meest verleidelijke kant zien

Bertrie Wieringa heeft na haar Televizier-Ring een flinke spotlight op zich staan. De beeldschone GTST-actrice gebruikt het moment om heerlijke foto's van zichzelf te delen...

Video: Sophie Bouquet schaamt zich kapot tijdens date met schreeuwende, oude man

Sophie Bouquet zakt keihard door de grond tijdens een date met een schreeuwende oude man. De brunette weet niet hoe snel ze weg moet gaan van deze schaamtevolle situatie..

Bizar: GTST-acteur beschoten met spijkerpistool en ontvoerd

Er is weer eens iets bijzonders gebeurd in medialand. Een acteur van GTST is namelijk flink toegetakeld met een spijkerpistool!

Foto: Sophie Bouquet gaat voor extreem laag topje in bloedhete zon

Sophie Bouquet is wel klaar met de hitte in Nederland. Om een beetje af te koelen trekt ze een topje aan dat extreem laag valt. 

Video:GTST-actrice Bertrie Wierenga gaat los op draaiend apparaat

De knappe actrice Bertrie Wierenga, die je misschien wel kent van GTST, gaat flink tekeer op een draaiende machine.

Video: GTST-kijker walgt van deze stomende scène met piepjonge Sophie Bouquet

In Goede Tijden Slechte Tijden gebeuren natuurlijk wel eens dingen die op het randje zijn, maar wat ze nu gedaan hebben wordt door fans grensoverschrijdend genoemd!
goede tijden slechte tijden

Profiel

Eerste uitzending: 1990 
Bedenker: Reg Watson 
Zender: RTL 4 
Gebaseerd op: The Restless Years (Australië) 

Foto's

goede tijden slechte tijden
goede tijden slechte tijden
Robin Martens