Goede Tijden, Slechte Tijden

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Goede Tijden, Slechte Tijden

TV-programma Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden mag zich met trots de langstlopende soapserie van Nederland noemen. Het tv-programma, dat vaak wordt afgekort tot GTST, loopt al sinds 1990 op zender RTL 4. De soap is gebaseerd op The Restless Years, een serie uit Australië. Veel originele verhaallijnen en personages uit die serie zijn direct over gekopieerd naar de Nederlandse versie voor de eerste paar seizoenen. De Australische versie stopte in 1981; de Nederlandse schrijvers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn dus al járen verantwoordelijk voor de invulling van de soap.  

Ontstaan GTST

Joop van den Ende had al lange tijd de wens om een soapserie in Nederland te introduceren, geïnspireerd door het succes van deze series in de Verenigde Staten en Engeland. Uiteindelijk kwam Joop van den Ende in contact met Reg Watson, bekend van de soapserie The Restless Years. Het vinden van een pakkende titel voor de serie bleek een uitdaging. Titels zoals ‘Tijd van leven’, ‘Samen’ en ‘De rusteloze jaren’ werden echter door Joop van den Ende als onvoldoende beschouwd. Uiteindelijk kwam Reg Watson met de verlossende titel: ‘Good Times and Bad Times’…

Dalende kijkcijfers GTST 

De producenten van Goede Tijden, Slechte Tijden proberen al jaren iets te doen aan de steeds verder dalende kijkcijfers van het programma. GTST maakte tussen 2010 en nu een enorme verjonging mee qua castleden. Dit leek in het begin goed te werken, maar uiteindelijk verloor de soap veel oudere trouwe kijkers. Om dit probleem op te lossen werd de verjonging een halt toegeroepen: een aantal relatief nieuwe personages werden uit de serie geschreven om plaats te maken voor oude bekenden. Op die manier kreeg bijvoorbeeld Babette van Veen na een afwezigheid van negen jaar ineens  de kans om haar personage Linda Alberts nieuw leven in te blazen. Tijdens de coronacrisis werd het steeds moeilijker om afleveringen op te nemen, waardoor besloten werd om GTST niet langer op vrijdag uit te zenden. Ook nu de productie van de serie weer normaal verloopt, is besloten om vier in plaats van vijf uitzendingen per week te maken. GTST is tegenwoordig elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 20.00 uur op RTL 4 te zien. 

Goede Tijden Slechte Tijden cast 

Een soapserie met de omvang van Goede Tijden, Slechte Tijden heeft een enorme cast nodig. De kracht van de serie is altijd de samenloop van uiteenlopende verhaallijnen geweest. Half bekend Nederland heeft inmiddels al eens een (kleine) rol in GTST gespeeld. Veel BN’ers hebben hun carrière zelfs te danken aan hun tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Een terugkerend element in GTST is de comeback. Het is een soort gewoonte geworden voor de schrijvers om af en toe een oude publiekslieveling weer (even) de serie in te schrijven. Zelfs opstaan uit de dood is in dit soort gevallen niet onmogelijk! 

Nieuws

Actrice Bertrie Wierenga duwt haar eigen klaprozen flink tegen elkaar aan in zomers jurkje

Bertrie Wierenga weet haar grote troeven helemaal tegen elkaar aan te persen terwijl ze omringd is door bloemen en een zomers jurkje draagt!

Wat doet Caroline de Bruijn in smerige lift met vreemde man? GTST-cliffhanger voorspelt weinig goeds voor actrice (video)

In de serie GTST was er al slecht nieuws voor Noa Jacobus. Nu is er opeens ook iets met Caroline de Bruijn, die Janine speelt, aan de hand! Wat gebeurt er opeens met haar en de vreemde man?

Actrice Bertrie Wierenga zaait verwarring: van welke GTST-collega is ze nou zwanger?

Van welke GTST-collega is Bertrie Wieringa nou zwanger? Het bleef maar een onduidelijk verhaal, maar we hebben een antwoord!

Foto: Actrice Noa Jacobus (19) zet eigen kijkcijferkanonnen in om GTST een boost te geven

Onze prachtige actrice Noa Jacobus zorgt ervoor dat GTST een enorme boost krijgt aan kijkers!

Video: Actrice Stephanie van Eer laat zich tijdens douchebeurt door honderden begluren

De mooie actrice Stephanie van Eer laat zich in haar hotelkamer begluren door honderden mensen. Kijk snel mee!

Video: GTST-actrice Bertrie Wierenga schudt met haar achterste in kleedkamer

ertrie Wierenga heeft weer een ontzettend fijne video gedeeld met haar fans en wat een prachtige blik geeft ze op haar mooie figuur. 

Foto: GTST-actrice Bertrie Wierenga maakt alle mannen wild met bierflesje in haar hand

Bertrie Wierenga is veel stoerder dan de meeste mannen zouden denken. En met al die stoere foto's maakt ze mannen helemaal wild. 

Prachtige GTST-actrice Bertrie Wierenga deelt haar persoonlijke kleedkamerkiekjes

Bertrie Wieringa laat iedereen meegenieten van haar spannende kleedkamergeheimen in de Goede Tijden Slechte tijden kleedkamer...
goede tijden slechte tijden

Profiel

Eerste uitzending: 1990 
Bedenker: Reg Watson 
Zender: RTL 4 
Gebaseerd op: The Restless Years (Australië) 

Foto's

goede tijden slechte tijden
goede tijden slechte tijden
Robin Martens