Goede Tijden, Slechte Tijden

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Goede Tijden, Slechte Tijden

TV-programma Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden mag zich met trots de langstlopende soapserie van Nederland noemen. Het tv-programma, dat vaak wordt afgekort tot GTST, loopt al sinds 1990 op zender RTL 4. De soap is gebaseerd op The Restless Years, een serie uit Australië. Veel originele verhaallijnen en personages uit die serie zijn direct over gekopieerd naar de Nederlandse versie voor de eerste paar seizoenen. De Australische versie stopte in 1981; de Nederlandse schrijvers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn dus al járen verantwoordelijk voor de invulling van de soap.  

Dalende kijkcijfers GTST 

De producenten van Goede Tijden, Slechte Tijden proberen al jaren iets te doen aan de steeds verder dalende kijkcijfers van het programma. GTST maakte tussen 2010 en nu een enorme verjonging mee qua castleden. Dit leek in het begin goed te werken, maar uiteindelijk verloor de soap veel oudere trouwe kijkers. Om dit probleem op te lossen werd de verjonging een halt toegeroepen: een aantal relatief nieuwe personages werden uit de serie geschreven om plaats te maken voor oude bekenden. Op die manier kreeg bijvoorbeeld Babette van Veen na een afwezigheid van negen jaar ineens  de kans om haar personage Linda Alberts nieuw leven in te blazen. Tijdens de coronacrisis werd het steeds moeilijker om afleveringen op te nemen, waardoor besloten werd om GTST niet langer op vrijdag uit te zenden. Ook nu de productie van de serie weer normaal verloopt, is besloten om vier in plaats van vijf uitzendingen per week te maken. GTST is tegenwoordig elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 20.00 uur op RTL 4 te zien. 

Goede Tijden Slechte Tijden cast 

Een soapserie met de omvang van Goede Tijden, Slechte Tijden heeft een enorme cast nodig. De kracht van de serie is altijd de samenloop van uiteenlopende verhaallijnen geweest. Half bekend Nederland heeft inmiddels al eens een (kleine) rol in GTST gespeeld. Veel BN’ers hebben hun carrière zelfs te danken aan hun tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Een terugkerend element in GTST is de comeback. Het is een soort gewoonte geworden voor de schrijvers om af en toe een oude publiekslieveling weer (even) de serie in te schrijven. Zelfs opstaan uit de dood is in dit soort gevallen niet onmogelijk! 

Nieuws

GTST-actrice Sophie Bouquet deelt heerlijke video vanuit de hot tub

Sophie Bouquet heeft het momenteel heerlijk naar haar zin op vakantie. De prachtige actrice is even aan het afkoelen in het bubbelbad. 

Video: Moïse Trustfull verliest topje tijdens frisse duik

Moïse Trustfull heeft vele talenten. Maar een flinke duik nemen zonder onderweg het een en ander te verliezen, valt daar blijkbaar niet onder. 

Video: Bertrie Wierenga onthult pikant geheim bij Andy in de Auto

Bertrie Wierenga doet een wel hele pikante onthulling tijdens de serie Andy in de Auto. Wat heeft de knappe actrice allemaal te melden?

Foto: Piepjonge blondine Noa Jacobus speelt Nola Sanders in GTST

Er is weer nieuw bloed in Meerdijk. Of ja, een oude rol die inmiddels opnieuw gecast is voor langere tijd. GTST verwelkomt actrice Noa Jacobes!

Foto: GTST-actrice Sophie Bouquet toont vieze achterkant

Sophie Bouquet is de meest geliefde actrice uit Goede Tijden, Slechte Tijden, maar is niet meteen de meest elegante. Wat is haar nou weer overkomen?

Foto: Actrice Stijn Fransen zet deur open voor terugkeer bij GTST

Stijn Fransen was een lange periode te zien in Goede Tijden Slechte Tijden. De blondine ziet het wel zitten om weer in haar rol van Sam te kruipen en een terugkeer te maken..

Foto: GTST-actrice Sophie Bouquet poseert voor spiegel in kanten topje

Sophie Bouquet geniet van het warme weer in een zomerse outfit. De brunette is gelukkig niet te beroerd om ook met haar volgers te delen wat ze nu weer voor moois heeft aangetrokken!

Babette van Veen is na deze pikante foto weer welkom bij GTST

Ondanks een heel spannende foto kon Babette van Veen de jury van Het Perfecte plaatje in Argentinië niet overtuigen. Haar oude werkgever was blijkbaar wél gecharmeerd van het kiekje!
goede tijden slechte tijden

Profiel

Eerste uitzending: 1990 
Bedenker: Reg Watson 
Zender: RTL 4 
Gebaseerd op: The Restless Years (Australië) 

Foto's

goede tijden slechte tijden
goede tijden slechte tijden
Robin Martens