Goede Tijden, Slechte Tijden

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Goede Tijden, Slechte Tijden

TV-programma Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden mag zich met trots de langstlopende soapserie van Nederland noemen. Het tv-programma, dat vaak wordt afgekort tot GTST, loopt al sinds 1990 op zender RTL 4. De soap is gebaseerd op The Restless Years, een serie uit Australië. Veel originele verhaallijnen en personages uit die serie zijn direct over gekopieerd naar de Nederlandse versie voor de eerste paar seizoenen. De Australische versie stopte in 1981; de Nederlandse schrijvers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn dus al járen verantwoordelijk voor de invulling van de soap.  

Dalende kijkcijfers GTST 

De producenten van Goede Tijden, Slechte Tijden proberen al jaren iets te doen aan de steeds verder dalende kijkcijfers van het programma. GTST maakte tussen 2010 en nu een enorme verjonging mee qua castleden. Dit leek in het begin goed te werken, maar uiteindelijk verloor de soap veel oudere trouwe kijkers. Om dit probleem op te lossen werd de verjonging een halt toegeroepen: een aantal relatief nieuwe personages werden uit de serie geschreven om plaats te maken voor oude bekenden. Op die manier kreeg bijvoorbeeld Babette van Veen na een afwezigheid van negen jaar ineens  de kans om haar personage Linda Alberts nieuw leven in te blazen. Tijdens de coronacrisis werd het steeds moeilijker om afleveringen op te nemen, waardoor besloten werd om GTST niet langer op vrijdag uit te zenden. Ook nu de productie van de serie weer normaal verloopt, is besloten om vier in plaats van vijf uitzendingen per week te maken. GTST is tegenwoordig elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 20.00 uur op RTL 4 te zien. 

Goede Tijden Slechte Tijden cast 

Een soapserie met de omvang van Goede Tijden, Slechte Tijden heeft een enorme cast nodig. De kracht van de serie is altijd de samenloop van uiteenlopende verhaallijnen geweest. Half bekend Nederland heeft inmiddels al eens een (kleine) rol in GTST gespeeld. Veel BN’ers hebben hun carrière zelfs te danken aan hun tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Een terugkerend element in GTST is de comeback. Het is een soort gewoonte geworden voor de schrijvers om af en toe een oude publiekslieveling weer (even) de serie in te schrijven. Zelfs opstaan uit de dood is in dit soort gevallen niet onmogelijk! 

Nieuws

De 4 meest opmerkelijke feitjes en foto’s van GTST-actrice Noa Zwan

Noa Zwan is een van de meest getalenteerde jongeren die mee doet aan Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze feitjes en foto's vallen het meest op.

Verdwaalde GTST-actrice Sophie Bouquet schreeuwt om hulp op spannende foto

Sophie Bouquet staan spannende tijden tegemoet. In het vooruitzicht van Goede Tijden, Slechte Tijden lijkt ze verdwaald in een donker bos.

Schokkend: Everon en Fresia duiken WIDM-tentje in op deze foto

Everon Jackson, alias Bing uit GTST,  was er als de kippen bij om te kiezen dat hij in een tent wilde met Fresia. 

Foto: Sophie Bouquet trapt Kerst de deur uit met GTST-vriendinnetje

Sophie Bouquet is klaar met Kerst. Samen met haar GTST-vriendinnetje trapt ze het feest officieel de deur uit. 

Volgers geschokt: Inge Schrama is nu echt van aardbodem verdwenen

Inge Schrama heeft een haat-liefde relatie met social media. Heel onregelmatig plaatst ze nog eens een foto van zichzelf. Maar nu lijkt ze echt van de aardbodem verdwenen. 

GTST actrice Sophie Bouquet totaal onherkenbaar op waanzinnige foto

De mooie Sophie Bouquet, bekend van GTST, vergeet je niet. Toch schrokken we van een nieuwe foto van de actrice, ze lijkt er totaal niet op zichzelf...

Mooie dochter Marco Borsato maakt enorme stap en scoort droomrol

Jada Borsato ken je natuurlijk als de knappe dochter van Marco Borsato. Maar tegenwoordig kan je haar ook kennen van haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden.

GTST-actrice Babette van Veen moet even slikken van dramatische beslissing

Babette van Veen heeft erg schokkend nieuws te horen gekregen. Daardoor zal ze moeten accepteren dat ze de komende tijd minder op tv komt.
goede tijden slechte tijden

Profiel

Eerste uitzending: 1990 
Bedenker: Reg Watson 
Zender: RTL 4 
Gebaseerd op: The Restless Years (Australië) 

Foto's

goede tijden slechte tijden
goede tijden slechte tijden
Robin Martens