Boer Zoekt Vrouw

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Boer Zoekt Vrouw

TV-programma Boer Zoekt Vrouw

Datingprogramma Boer Zoekt Vrouw kwam in 2004 voor het eerst op de Nederlandse tv. Sindsdien is er bijna elk jaar een nieuw seizoen gemaakt van het razend populaire tv-programma, dat bij KRO-NCRV op NPO 1 te zien is.  

In Boer Zoekt Vrouw begeleidt presentatrice Yvon Jaspers een groep boeren en boerinnen die moeite hebben met het vinden van een partner. Ze maken vaak lange en uitputtende dagen op hun boerderij, waardoor er weinig tijd overblijft voor sociaal contact, laat staan daten. Het programma helpt hen daarom een handje in de liefde.  

De boeren en boerinnen worden in de eerste aflevering voorgesteld aan de kijker. Hierna volgt een periode waarin geïnteresseerde kijkers brieven kunnen sturen naar hun favoriete boer of boerin. Deze brieven worden met een enorme postzak bezorgd door Yvon Jaspers, waarna de boeren en boerinnen een selectie van geschikte kandidaten maken. De leukste inzendingen worden uitgenodigd om kennis te maken met de boeren en boerinnen, die na een nieuwe selectieronde beslissen welke brievenschrijvers een tijdje mogen komen logeren. Uiteindelijk mag de boer of boerin zelf beslissen welke brievenschrijver zijn of haar hart gestolen heeft, en of er dus een vervolg gegeven wordt aan de door het tv-programma opgelegde dates. Vaak komt Yvon Jaspers later nog met een update-aflevering waarin te zien is hoe het nu gaat met de nieuw gevormde koppels. 

Yvon Jaspers 

Wie Boer Zoekt Vrouw zegt, denkt automatisch meteen aan Yvon Jaspers. De presentatrice is al sinds de eerste aflevering in 2004 verbonden aan het programma, en ze presenteert het programma tegenwoordig nog steeds met onverminderd enthousiasme. Ze spreekt op zeer kenmerkende wijze de voice-overs in, en weet met een soort gezellige kneuterigheid altijd goed het ijs te breken in de vele ongemakkelijke situaties die gecreëerd worden door de vaak verlegen boeren en boerinnen. Ook weet ze vaak toch het nodige los te krijgen bij de soms stille en gesloten agrariërs. Je zou zeker kunnen zeggen dat Boer Zoekt Vrouw en Yvon Jaspers een perfecte match is! 

Boerin Annemiek Koekoek 

Door de jaren heen zijn er veel deelnemers aan Boer Zoekt Vrouw naderhand bekend geworden. In veel gevallen omarmden de kijkers hen al tijdens hun seizoen van BZV, maar ontpopten deze boeren en boerinnen zich later tot ware media-persoonlijkheden. Zo werd heel vrouwelijk Nederland verliefd op Boer Tom, die later onderdeel werd van het vaste presentatieteam van woonprogramma Eigen Huis & Tuin. Ook Boerin Bertie maakte naam na haar BZV-deelname. Ze werd in 2017 publiekslieveling bij Expeditie Robinson, en wist het survivalprogramma uiteindelijk te winnen. Ook kwam ze langs als kandidaat bij De Slimste Mens. 

De meest bekende Boerin is misschien wel Boerin Annemiek Koekoek uit Drenthe. Zij deed in 2019 mee aan seizoen 11 van Boer Zoekt Vrouw. Ze was stiekem al een beetje bekend omdat ze model had gestaan voor de boerinnenkalender. Tijdens BZV viel ze vooral op door haar kieskeurigheid: alle mannen werden afgewezen. Uiteindelijk nam ook zij deel aan Expeditie Robinson, al wist ze niet bepaald de harten van de kijker te stelen. Winnen deed ze ook niet, maar Annemiek hield wel een zeer waardevolle vriendschap met Sterrin Smalbrugge over aan haar deelname. 

Boer Zoekt Vrouw 2022 

Boer Zoekt Vrouw werd vanwege de coronapandemie gedwongen een jaar te wachten met het maken van een nieuw seizoen. In 2022 is het tv-programma vanaf 27 februari gelukkig weer wekelijks te zien op NPO 1. 

Nieuws

Boerin Annemiek Koekoek confronteert volgers met deze smakelijke foto

Annemiek Koekoek heeft een harde boodschap voor haar volgers. Met een mooie foto maakt ze duidelijk waar ze zich op dit moment zorgen om maakt...

Privé foto van Boerin Janine in badkleding duikt op na BZV

Boerin Janine lijkt lekker te genieten met haar vriendinnen op vakantie! Met z'n allen poseren ze in badkleding..

Foto: Kletsnatte Boerin Annemiek Koekoek viert feestje in de modder

Boerin Annemiek viert een kletsnat feestje in haar eentje, maar daar lijkt de knappe beorin geen enkele moeite mee te hebben. 

Foto: Boerin Janine van BZV heeft vriend Sander iets te fanatiek geschoren

Schapenboer Janine Lardinois leert Yvon én haar nieuwe vriend Sander hoe ze het snelst een schaap kunnen scheren. Daarbij lijkt een klein ongelukje te zijn gebeurd...

Foto: Annemiek Koekoek poseert zonder haar boeren overalls voor LINDA

Annemiek Koekoek is terug! En hoe. Na een lange pauze poseert de boerin weer eens in een blad. En dat doet ze niet in boeren overalls!

Dit zijn de 3 mooiste privé foto’s van Boerin Janine van Boer Zoekt Vrouw

Boerin Janine heeft zich tijdens BZV opgesteld als een verlegen meisje. De blondine vindt alles nog erg spannend en lijkt niet heel erg 'outgoing' te zijn. Toch blijk niks minder waar, er zijn namelijk foto's opgedoken van een feestende Janine die helemaal los gaat...

Foto: Annemiek Koekoek van BZV is op haar lekkerst op de trekker

Boerin Annemiek is een van de hoogtepunten die uit Boer Zoekt Vrouw is gekomen de afgelopen jaren. En waar is een knappe boerin het mooist? Inderdaad, op de trekker. 

Video: Karlijn bereikt hoogtepunt dankzij deze move van Boer Jouke in BZV

Na een lang seizoen vol stugge boeren is het eindelijk zover dat de BZV reünie eraan komt. In deze reünie kunnen we nog één keer genieten van de leuke Karlijn. De blondine vertelt een geheimpje over haar tijd met Jouke en daar krijgt ze het behoorlijk warm van...
Boer Zoekt Vrouw

Profiel

Eerste uitzending: 2004  
Presentatrice: Yvon Jaspers 
Zender: NPO 1 

Foto's

Boer Zoekt Vrouw
Milou Bastiaan Boer Zoekt Vrouw BZV Pretty make-up
Boerin Annemiek Koekoek BZV Boer Zoekt Vrouw Kerst Special liever gelukkig alleen