Beau

TV-programma Beau

Beau is een praatprogramma waarin presentator Beau van Erven Dorens gasten ontvangt, met wie hij actualiteiten binnen politiek, (inter)nationaal nieuws, entertainment en sport bespreekt. Het tv-programma Beau werd na de zomer van 2019 voor het eerst uitgezonden. De talkshow was de officiële vervanger van RTL Late Night, een talkshow die jarenlang liep maar in de laatste seizoenen te kampen kreeg met matige kijkcijfers. Eerst werd RTL Late Night-presentator Humberto Tan vervangen door Twan Huys, maar toen bleek dat ook hij niet zorgde voor een opleving in kijkcijfers werd besloten voor een ander format te gaan, waar Beau een onderdeel van is. 

Beau, Jinek of Humberto? 

RTL 4 besloot in 2020 om twee late night talkshows in het leven te roepen: Beau, met als presentator Beau van Erven Dorens, en Jinek, met als presentator Eva Jinek. De praatprogramma’s wisselen elkaar elke 3-4 maanden af, terwijl de setting en de onderwerpen grotendeels hetzelfde blijven. Het grootste verschil tussen Beau en Jinek is, zoals de naam al suggereert, de presentator. Beau is iets persoonlijker en onvoorspelbaarder, terwijl Jinek iets vaker op de journalistieke toer gaat en dus serieuzer ingaat op de materie. In beide talkshows is er ook uiteraard genoeg ruimte voor lichtere onderwerpen en muziek. In 2021 werd ook de talkshow Humberto, van presentator Humberto Tan, aan de roulatie toegevoegd. 

Beau gasten 

Omdat Beau een talkshow is waarin de gasten uitgenodigd worden om te spreken over nieuwsfeiten, is het meestal een paar uur voor de uitzending pas duidelijk wie er te gast zal zijn. Vast onderdeel van Beau is dat Jaïr Ferwerda als politiek verslaggever op pad gaat om het laatste nieuws op het binnenhof met de studio te delen. Ook wordt elke uitzending afgesloten met een humoristisch filmpje van LuckyTV.  

Talkshow Beau is live op locatie 

Beau wordt niet zomaar vanuit een studio in Hilversum uitgezonden, zoals dat bij veel tv-programma’s het geval is. Beau is volledig live, en wordt live opgenomen vanuit het centrum van Amsterdam, in studio Artis. Deze nieuwe opnamestudio is gelegen bij dierentuin Artis.

Nieuws

Foto: Katja Schuurman boos op Beau na incident met vastgelijmde klimaatactivist

Iedereen heeft het over de klimaatactivist die zich bij talkshow Jinek aan de tafel vastlijmde. Katja kiest opvallend genoeg de kant van deze onruststoker, en heeft een rake opmerking klaarliggen voor Beau van Erven Dorens!

Maxime Meiland is zichzelf niet op ongebruikelijke foto

Maxime Meiland heeft een waanzinnige shoot gehad. Dit keer voor de website en het blad Beau Monde. Deze deelt ze online, maar er is iets goed misgegaan zo te zien.

Foto: The Voice-kandidate Nienke Wijnhoven staat hierom volledig terecht in de spotlight

Sinds het belastende nieuws over The Voice Of Holland uit is, is er complete chaos rondom het programma. Kandidate Nienke Wijnhoven deed daarom haar verhaal bij Beau.

Foto: Bloedmooie TVOH-Advocate Meike Lubbers zorgt voor verwarring bij kijker

Na haar optreden bij BEAU kent iedereen de naam Meike Lubbers. De bloedmooie advocate is betrokken bij het drama rondom The Voice of Holland. 

Foto: Maan de Steenwinkel staat schaakmat bij optreden Beau

Tussen optredens van De Vrienden van Amstel LIVE door praatte Beau met de vrienden. Maan de Steenwinkel was niet te missen met haar opvallende outfit...

ZIEN: Yolanthe Cabau zorgt bij BEAU voor verbazing met foto’s op Instagram

'Jeeeeezus, je loopt toch niet zo over straat daar?!' Yolanthe Cabau denkt er héél anders over...

Verslaggeefster Floor Bremer is de echte ster van Beau en Jinek

Politiek verslaggeefster Floor Bremer gooit hoge ogen bij de televisiekijkende man!

Actrice Robin Martens doet open auditie bij Beau

Robin dreigt professioneel 'kandidaat bij spelshow' te worden. Hoog tijd om mensen eraan te herinneren dat ze nog steeds kan acteren...
Beau Logo

Profiel

Eerste uitzending: 2019
Presentator: Beau van Erven Dorens
Zender: RTL 4
producent: Ewart van der Horst

Foto's

Beau
Beau Logo
Beau