Actueel Iets met meisjes en uit de kast komen

Iets met meisjes en uit de kast komen

-

Iets met meisjes en uit de kast komen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Welke dag is het vandaag?

Voor het geval je nog niet in je agenda of telefoon hebt gekeken; het is vandaag 11 oktober en dat betekent vier dingen: Ten eerste dat een heleboel Nederlanders al elf dagen gestopt zijn met de verslaving die ze hadden vóór 1 oktober; ten tweede dat er waarschijnlijk net zoveel mensen weer begonnen zijn met waar ze mee waren gestopt; ten derde het is Wereld Meisjesdag en tot slot is het vandaag ook ComingOutDay. Reden genoeg om iets te vieren toch?

https://twitter.com/KT5UL/status/1182596979219750912

Meisjes krijgen aandacht

Sinds 2012 staat vast dat 11 oktober Wereld Meisjesdag is. En aan meisjes geven wij – zoals jullie weten – graag aandacht. We hebben er zelfs een heel forum aan gewijd. Maar, er moet gezegd worden dat Wereld Meisjesdag toch net op een andere manier aandacht geeft aan het vrouwelijk geslacht dan dat wij dat gemiddeld genomen doen en jullie normaliter van ons gewend zijn. Het draait vooral om gelijke kansen, rechten en mogelijkheden voor meisjes in ontwikkelingslanden. Dat vinden wij natuurlijk ook belangrijk. Dus go #WereldMeisjesDag!

Come eruit

Vandaag staat ook in het teken van Coming Out. Ben je een L, een G, een B, of een T? Gooi het dan vandaag eruit. Of morgen. Of overmorgen. Maak mooi gebruik van zo’n nationale dag. Een beetje theatraal zijn is af en toe toch niet verkeerd? Maar hoe ver we ook zijn, het blijft toch nog wel een taboe’tje en eigenlijk zou zo’n dag toch helemaal niet nodig hoeven zijn? Verschillen zijn er altijd al geweest en die zullen ook nooit gaan verdwijnen. Wij zeggen: Omarmen die handel. Als iedereen hetzelfde zou zijn, dan is er toch ook geen bal aan?


Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Miljuschka Witzenhausen
Fidan Ekiz
Sandra Schuurhof
Sharon Pieksma
Maaike Timmerman

Laatste nieuws

FORUM: bekijk de spannende vakantiefoto’s van Sensi Lowe

BREEK: de forumpagina van Sensi Lowe staat nu vol met spannende vakantiekiekjes van de blondine!

Hoogtepunten: Trump en Biden schelden elkaar uit tijdens debat

Ooit twee bejaarden elkaar bijna een kopje kleiner zien maken op live-tv? Het eerste debat tussen Trump en Biden was een waar spektakel. Inhoudelijk? Zelden. Wat dan wel? Lekker schelden!

#Mondkappennou: Ga jij net als Celine Huijsmans een mondkapje dragen?

Geen mondkapjesverplichting, maar een landelijk dringend verzoek tot het dragen van een mondkapje. Dat is er na veel geruzie uitgerold na een overleg in de Tweede Kamer. Ben JIJ net als Celine Huijsmans van plan dit advies op te volgen?

Geef je mening