Femke Merel van Kooten neemt afscheid met Splinter

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Femke Merel van Kooten moet helaas afscheid nemen als Tweede Kamerlid. Zullen we haar over vier jaar weer terug zien? 

We zullen Femke Merel van Kooten helaas niet meer terug zien in de Tweede Kamer. De politicus werd onlangs uitgezwaaid door haar collega’s. Van Kooten zat sinds 2017 met verschillende partijen in de Tweede Kamer. In 2020 richtte ze haar eigen partij Splinter op. Ze kreeg deze verkiezingen helaas niet genoeg stemmen voor een zetel. Wél genoeg voor een halve zetel. Da’s bemoedigend, maar niet voldoende. Femke Merel is alsnog trots: ‘Ik vind dat knap. We bestaan pas een aantal maanden, hadden nauwelijks budget en kregen weinig aandacht van de media.’

Femke is blij met wat ze heeft bereikt

Femke heeft al meerdere mooie prestaties geboekt met Splinter en is hier zelf ook erg blij mee. Zo was ze bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor dat meer dan een miljoen zorgmedewerkers een bonus van €1.000,- kregen. Van Kooten is daarom ook nog zeker niet van plan om te stoppen. Splinter gaat door!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Merel van Kooten (@fmvankooten)

Afscheid is tijdelijk

Femke Merel van Kooten wil met haar nieuwe partij Splinter over vier jaar zeker weer mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De blondine heeft al genoeg ideetjes voor haar nieuwe partij: ‘Er zijn ook plannen om volgend jaar al in diverse plaatsen mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen’ Van Kooten ziet Splinter als een scherpe, onafhankelijke partij en is er dus klaar voor om met Splinter mee te gaan doen aan verkiezingen.

Bekijk hieronder wat Van Kooten erover te zeggen heeft

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

De mooiste Instagram foto’s van Olympisch hardloopster Femke Bol

Hardloopster Femke Bol is de favoriet voor het goud op de 400 meter horden. Maar ook op Instagram is ze een favoriet van velen. 

Dit is waarom Iris Enthoven haar eigen programma verdient

Je kent haar misschien al een beetje, maar Iris Enthoven is nog niet super bekend bij het grote publiek. Maar de opkomend presentatrice verdient absoluut haar eigen programma.

Eindelijk vervangt Hélène Hendriks Wilfred Genee als presentator van De Oranjezomer

Het wordt al een hele tijd geroepen, ook op de redactie van Mannenzaken, maar nu is het moment dan eindelijk hier: Hélène Hendriks neemt het stokje over als presentator van De Oranjezomer.