Femke Merel van Kooten neemt afscheid met Splinter

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Femke Merel van Kooten moet helaas afscheid nemen als Tweede Kamerlid. Zullen we haar over vier jaar weer terug zien? 

We zullen Femke Merel van Kooten helaas niet meer terug zien in de Tweede Kamer. De politicus werd onlangs uitgezwaaid door haar collega’s. Van Kooten zat sinds 2017 met verschillende partijen in de Tweede Kamer. In 2020 richtte ze haar eigen partij Splinter op. Ze kreeg deze verkiezingen helaas niet genoeg stemmen voor een zetel. Wél genoeg voor een halve zetel. Da’s bemoedigend, maar niet voldoende. Femke Merel is alsnog trots: ‘Ik vind dat knap. We bestaan pas een aantal maanden, hadden nauwelijks budget en kregen weinig aandacht van de media.’

Femke is blij met wat ze heeft bereikt

Femke heeft al meerdere mooie prestaties geboekt met Splinter en is hier zelf ook erg blij mee. Zo was ze bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor dat meer dan een miljoen zorgmedewerkers een bonus van €1.000,- kregen. Van Kooten is daarom ook nog zeker niet van plan om te stoppen. Splinter gaat door!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Merel van Kooten (@fmvankooten)

Afscheid is tijdelijk

Femke Merel van Kooten wil met haar nieuwe partij Splinter over vier jaar zeker weer mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De blondine heeft al genoeg ideetjes voor haar nieuwe partij: ‘Er zijn ook plannen om volgend jaar al in diverse plaatsen mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen’ Van Kooten ziet Splinter als een scherpe, onafhankelijke partij en is er dus klaar voor om met Splinter mee te gaan doen aan verkiezingen.

Bekijk hieronder wat Van Kooten erover te zeggen heeft

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hoe is het nu met Anna Nooshin?

Ze kwam jarenlang wekelijks op tv met Holland's Next Top Model. Hoe blijven we in de tussentijd op de hoogte van wat presentatrice Anna Nooshin allemaal uitspookt? Hoog tijd om even te kijken hoe het met haar is...

Mannen van Veronica Inside gaan stuk om onherkenbare topspits

"Die is dikker dan Jan Boskamp!" roept René van der Gijp. Maar over welke voormalig topspits hebben ze het hier eigenlijk?

Katja Schuurman plaatst uitdagende nieuwe foto

Katja Schuurman schaamt zich niet voor haar lichaam, sterker nog, ze is er trots op. En groot gelijk heeft ze. Daarom deelt ze ook trots deze nieuwe foto met de wereld.