Arjen Lubach en Dionne Stax weten hoe gevaarlijk Deepfakes zijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach pakte in Zondag met Lubach een pikant onderwerp aan: Deepfakes. Met deze technologie kan je flink wat chaos veroorzaken. Vraag maar aan Dionne Stax…

Ontken het maar niet: ook jij hebt wel eens ‘kennis gemaakt’ met een zogenaamde deepfake. Meestal zijn ze slecht gemaakt, en duidelijk van ‘echt’ te onderscheiden. Maar er schuilt een gevaar in deze technologie, die zich in rap tempo ontwikkelt. Binnenkort kunnen die ‘grappige’ filmpjes waarin politici zogenaamd over de schreef gaan, of pikante natuurfilms waarin je favoriete actrice ineens wel héél ver gaat, echt voor problemen gaan zorgen!

Lees ook: Arjen Lubach maakt ‘complotgekkie’ Lange Frans met grond gelijk

Dionne Stax had hoofdrol in deepfake filmpje

Een tijdje geleden dook Dionne Stax ineens op in een zeer extreem filmpje. Het was voor veel Nederlanders de eerste keer dat ze kennismaakten met zo’n ‘deepfake.’ Omdat de kwaliteit matig was en omdat we weten dat Dionne Stax zoiets echt nóóit zou doen, kon het filmpje snel naar het land der fabelen verwezen worden. Maar wat nou als de deepfake-technologie zó goed wordt dat je niet meer kan zien of het een natuufilmactrice is, of Dionne Stax die flink onder handen genomen wordt? Dat de woorden van Mark Rutte écht heel geloofwaardig vervormd kunnen worden?

Op dat moment zal werkelijk alles dat je online vindt eerst in twijfel getrokken moeten worden. En in zo’n wereldwijd web willen we natuurlijk niet leven! Arjen Lubach weet de vinger weer eens goed op de zere plek te leggen…

Laatste nieuws

Nikkie Plessen draagt spannend topje in nieuwe foto

Nikkie Plessen staat bekend als een erg modieuze vrouw. Ze wordt vaak gespot in uitdagende en spannende jurkjes, rokjes en topjes. En dat is deze keer geen uitzondering.

Opmerkelijk: Bridget Maasland bijt van zich af

Bridget Maasland is klaar met de media en bijt van zich af

Maan de Steenwinkel brengt nieuw nummer uit met Bente Fokkens

Het is feest, want Maan de Steenwinkel heeft weer een nieuw nummer. Vanacht om 00:00 komt de single Nee is Nee uit die ze samen met zangeres Bente Fokkens heeft gemaakt.

Gerelateerde berichten