Arjen Lubach en Dionne Stax weten hoe gevaarlijk Deepfakes zijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach pakte in Zondag met Lubach een pikant onderwerp aan: Deepfakes. Met deze technologie kan je flink wat chaos veroorzaken. Vraag maar aan Dionne Stax…

Ontken het maar niet: ook jij hebt wel eens ‘kennis gemaakt’ met een zogenaamde deepfake. Meestal zijn ze slecht gemaakt, en duidelijk van ‘echt’ te onderscheiden. Maar er schuilt een gevaar in deze technologie, die zich in rap tempo ontwikkelt. Binnenkort kunnen die ‘grappige’ filmpjes waarin politici zogenaamd over de schreef gaan, of pikante natuurfilms waarin je favoriete actrice ineens wel héél ver gaat, echt voor problemen gaan zorgen!

Lees ook: Arjen Lubach maakt ‘complotgekkie’ Lange Frans met grond gelijk

Dionne Stax had hoofdrol in deepfake filmpje

Een tijdje geleden dook Dionne Stax ineens op in een zeer extreem filmpje. Het was voor veel Nederlanders de eerste keer dat ze kennismaakten met zo’n ‘deepfake.’ Omdat de kwaliteit matig was en omdat we weten dat Dionne Stax zoiets echt nóóit zou doen, kon het filmpje snel naar het land der fabelen verwezen worden. Maar wat nou als de deepfake-technologie zó goed wordt dat je niet meer kan zien of het een natuufilmactrice is, of Dionne Stax die flink onder handen genomen wordt? Dat de woorden van Mark Rutte écht heel geloofwaardig vervormd kunnen worden?

Op dat moment zal werkelijk alles dat je online vindt eerst in twijfel getrokken moeten worden. En in zo’n wereldwijd web willen we natuurlijk niet leven! Arjen Lubach weet de vinger weer eens goed op de zere plek te leggen…

Laatste nieuws

Fatima Moreira de Melo laat trots haar beeldschone swing zien op foto

Fatima Moreira de Melo speelt graag met ballen en een stick. Ze heeft alleen haar hockeystick ingeruild voor een golfclub. 

Sylvie Meis verrast fans met foto in strak roze jurkje

Sylvie Meis ken je misschien nog wel als die lekkere chick van TMF en MTV. Ze is in de tussentijd gelukkig niks veranderd. 

Jarige Amy en Shelley Vol van og3ne gaan los met fles op foto

Het is feest, want Amy en Shelley Vol zijn jarig geweest. De muzikale tweeling vierde dat wel op een hele bijzondere manier.

Gerelateerde berichten