RTL Nieuws

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > RTL Nieuws

TV-programma RTL Nieuws

Het RTL Nieuws is al jaren één van de meest bekeken nieuwsprogramma’s van Nederland. Het nieuwsprogramma begon in 1989 met boegbeelden als Jeroen Pauw en Loretta Schrijver als anchors. De grootste concurrent van het RTL Nieuws is het NOS Journaal van de publieke omroep. De avondeditie van het RTL Nieuws begint om half 8, een half uur eerder dan het NOS Journaal. Er kijken meestal zo’n miljoen mensen naar het RTL Nieuws. 

RTL Nieuws presentatoren 

Het RTL Nieuws werkt in tegenstelling tot tegenhanger NOS Journaal met duo’s van nieuwslezers. Dat wil zeggen dat de uitzendingen van het RTL Nieuws door twee personen worden gepresenteerd, vaak een vrouw en een man. Dat is al zo sinds de eerste uitzending in 1989. Sinds de jaren ’90 wordt er bovendien gewerkt met twee presentatieduo’s tegelijk. De uitzendingen werden eerst op basis van even en oneven weken verdeel onder de twee duo’s. Sinds 2019 lossen de duo’s elkaar elke donderdag af. 

RTL Ontbijtnieuws en nieuws op zondag 

Het RTL Nieuws heeft ook een uitzending in de ochtend, die ook wel het Ontbijtnieuws genoemd wordt. Deze uitzending wordt al sinds jaar en dag gepresenteerd door Jan de Hoop, die ook wordt bijgestaan door Meike de Jong. De uitzending van het RTL Nieuws op zondag wordt weer door een ander team nieuwslezers gepresenteerd, namelijk Robbie Kammeijer, Carien ten Have en Jetske Schrijver. 

RTL Nieuws locatie

RTL Nieuws wordt uitgezonden vanuit Studio 9 op het Mediapark in Hilversum. In deze studio hebben de nieuwslezers de beschikking over drie schermen, die worden aangevuld met video- en grafische beelden. Bovendien bewegen deze beelden synchroon met de camerabewegingen.

Nieuws

Foto: Zelfs weervrouw Amara Onwuka duikt onder tijdens noodweer

Weervrouw Amara Onwuka zegt altijd van noodweer te houden, maar zodra de storm eenmaal begint is ze ineens niet zo stoer meer...

Foto: Eva Jinek heeft ineens nieuwe man naast zich tijdens verkiezingen

Voorheen was Eva Jinek tijdens verkiezingen altijd op de tv te vinden samen met Jeroen Pauw bij de NPO. Maar nu ze bij RTL zit gaat ze 'vreemd' met andere mannen...

Anita Sara Nederlof deelt zeer opvallende oorzaak van plotselinge afwezigheid bij RTL

Anita Sara Nederlof is de komende tijd niet te zien bij het RTL Nieuws. En de reden daarvoor is nogal opvallend. 

Het mysterie van RTL-verslaggeefster Robin van Hijfte

Robin van Hijfte is verslaggeefster bij RTL Nieuws. Maar de knappe dame is ook een beetje mysterieus...

7 opmerkelijke feitjes over politiek verslaggeefster Floor Bremer

Wat weten we nou eigenlijk van politiek verslaggeefster Floor Bremer? Hoog tijd voor en grondige kennismaking!

Robin van Hijfte is de volgende Eva Jinek

Goed opletten! De volgende Eva Jinek staat al klaar. Verslaggeefster Robin van Hijfte staat in de startblokken om Nederland te veroveren.

Mariëlle Tweebeeke domineert tijdens Verkiezingen

Mariëlle Tweebeeke is net een roofdier deze verkiezingen! Wie is de vrouw waar zelfs Geert Wilders een beetje bang voor is?

Jetske Schrijver is grote winnaar van RTL Verkiezingsdebat

Jetske Schrijver leidde het verkiezingsdebat op RTL niet alleen in goede banen, maar fluisterde ook stiekeme woordjes in je oor...
RTL Nieuws

Profiel

Eerste uitzending: 1989 
Presentatoren: Pepijn Croone, Peter van Zadelhoff, Daphne Lammers, Antoin Peeters, Anita Sara Nederlof 
Zender: RTL 4 

Foto's

RTL Nieuws
RTL Nieuws
RTL Nieuws